סעמק!

miki872

New member
סעמק!

אפילו לי כבר נמאס להטריד אתכם עם שאלות
אבל אני מרגיש כבר חלק מהפורום. בקיצור ולעניין, אני מתחיל להתבאס על קמבודיה. לא יודע למה. היא לא נראית לי מעניינת, ככל שאני חוקר יותר, לא נשמע כאילו יש מה לעשות שם חוץ ממקדשי האנגקור ועוד סיור קצר בפנום פן. וויאטנם נראית לי פתאום יותר מגניבה. עכשיו אני כבר יודע שזמן איכשהוא יצטרך להתפצל בין לאוס לויאטנם/קמבודיה ופשוט עם קמבודיה זה הולך הכי טוב- שלושה שבועות לאוס-שבוע קמבודיה. ואם אני עכשיו רוצה ויאטנם במקום, אז זה יצטרך להיות שבועיים/שבועיים. מה אתם אומרים? שבועיים שבועיים תופס? הטיול הזה מוציא ממני את הבריאות, ועדיין לא התחלתי אותו!!

T o m c o

Member
מנהל
שבועיים בויאטנם, אפשרי לעשות את המסלול של אוטובוסי הלילה מהאנוי לסייגון(או הפוך), אבל לדעתי (אומר מנסיון), זה לרוץ... יש לך זמן קצוב בכל מקום ולא יכול לחרוג ממנו, כי אתה גבולי בזמן בסיום. עדיף להתמקד לדעתי בחצי מדינה, הצד הדרומי וסייגון, או הצד הצפוני והאנוי. צד דרומי - סייגון, דלתאת המאקונג, פו קוק (Phu Quoc), פאן טייט (Phan Thiet), מוי נה (Mui Ne), נה טראנג (Na Trang), דא לאט (Da Lat), הכי רחוק שהייתי מותח את זה זה לכיוון הוי אן (Hoi An) ודא-נאנג (Da Nang). צד צפוני - האנוי, סאפא (Sapa), הא-לונג ביי (Ha Long Bay), הואה (Hue), והכי דרום שהייתי מותח זה גם כאן, הוי אן (Hoi An) ודא-נאנג (Da Nang). שני החצאים האלה יכולים למלא בקלות אפילו יותר משבועיים כל אחד, כמובן שזה לא כל המקומות המעניינים בכל חלק, כאמור אני הספקתי מעט, עקב לחץ עם תאריך סיום, אז הייתי צריך לוותר על חלק מהמקומות. שווה לקרוא עוד על כל המקומות, לחשוב על מסלול מפורט,ולהבין את זמני הנסיעה, (חלקם למעלה מ12 שעות באוטובוס לילה, חלקם 5 שעות ביום) ובסוף להחליט איזה צד אתה מעדיף.

prizman

New member
כמו שענו לך עם עדיפות לצפון,

חושב שדלאת ודה נאנג כבר מעבר לתחום השבועיים. אישית חושב שבאמת ויאטנם עדיפה על קמבודיה.

miki872

New member
ואתה חושב ששווה לוותר על שבוע אקסטרה בלאוס?

כלומר לעשות שבועיים לאוס שבועיים ויאטנם, במקום שלושה שבועות לאוס ושבוע קמבודיה? לצערי, אין סיכוי להאריך את הטיול...

אבשלום68

New member
אני הייתי מציע לך

לעשות את כל החודש בלאוס שבועיים בלאוס לא תספיק כלום!!!!!!!!!!! בדיוק כמו שאמרו לך על ויטנאם אז גם בלאוס כדאי לטייל את כל החודש אל תפצל-תפסת מרובה , לא תפסת

miki872

New member
זה לא יקרה

אנחנו לא רוצים לרוץ ולעוף, אבל אנחנו גם לא רוצים להשאר בלאוס חודש..

דגנית

New member
אתה טס בשביל מה?

תנסה למקד לעצמך מה הציפיה שלך מהטיסה - לנוח? לראות נופים? לטייל? לסמן וי על מקומות שונים? תקרא על המדינות השונות, תראה מה קוסם לך, ומשם תתחיל. אפשר להיות חודש - חודשיים - ואפילו יותר בכל מקום! השאלה מה אתה רוצה

miki872

New member
אוך, אם זה היה כזה פשוט!!

הציפיה היא בהחלט לטייל ולראות נופים, ואנחנו כן רוצים להיות ב3 מדינות שונות, לא בקטע של לסמן וי על מקומות. אם היה לי טיול יותר ארוך הייתי מאריך בכל ארץ יותר, מכיוון שאין כזאת אפשרות בטיול הזה, כן הייתי רוצה להתפרס גם לקמבודיה/ויאטנם, וכרגע זה נראה יותר לכיוון ויאטנם. אני קורא -המון- על כל המקומות, כמו שאת רואה אני לא מפסיק לשאול שאלות פה בפורום וחופר לכם כדי שבסוף אני ארגיש עם עצמי שמיציתי את הטיול הזה עד כמה שיכולתי עפ"י ראות עייני
בסוף לא נשכח שגם יש לי עוד שותף לטיול אני אצטרך להתייעץ איתו על העניין, אבל אני תמיד זה שעושה "איסוף מודיעיני" על הדברים

דגנית

New member
אם הרצון הוא להיות ב 3 מדינות שונות

וזה חשוב לכם, אז תנסה לחשוב מה אתה רוצה לראות בכל מדינה, ואז היעד הוא המקום הספציפי.. אני למשל ממש רוצה להגיע לקמבודיה למקדשים שם, כי אומרים שהם מדהימים.... זה יקרה מתישהו
תמקדו לעצמכם מקומות עניין, ועדיין תשאירו לעצמכם את החירות לשינויים תוך כדי תנועה. אני רק אספר ממני, כשטסתי למזרח לפני כמה שנים, התוכנית היתה תאילנד - נפאל - הביתה, אחרי שלושה חודשים וקצת. המציאות היתה - תאילנד - נפאל (הייתי חולה, לא יצאתי לטרקים) - הודו
- לא חזרתי הביתה מהר
, הודו תפסה אותי, ונשארתי במזרח בסך הכל כמעט 9 חודשים
אז... לקרוא עוד - לראות מה קוסם לכם, לאן חשוב לכם להגיע, ולהשאיר פתח לשינויים תוך כדי טיול. לפעמים פתאום ממש בא ללכת למקום מסוים במקום אחר, כי מטיילים שכרגע-חזרו-משם אמרו שממש כדאי

miki872

New member
אוף.

זאת התגובה הכי משמחת והכי מסבכת בעולם
תודה רבה! המחשבה על שינויים ברגע שנהייה שם היא משהו שידענו שיקרה, ולעשות אחרת ולקבע זה לא חכם, אני מחפש הכוונה לחודש וקצת שנשאר לי לפני.. אני לא רוצה להגיע למקום ולהחליט "טוב, הולכים למקום שאני לא מכיר עליו שום דבר וכלום לגמרי"..

דגנית

New member
למה לא - בעצם?

לקרוא תמיד אפשר, יש אינטרנט כמעט בכל חור היום, לשבת קצת ולקרוא, לשאול אנשים. המקומות הכי יפים שהגעתי אליהם בהודו היו אלו שהגעתי כי אנשים אמרו שכדאי, ולא שמעתי עליהם כלום לפני כן, הם לא ממש היו במסלול החומוס הרגיל. אז נכון שהיתה לי פריוולגיה של זמן - ולא תכננתי כלום, מעבר למקומות שידעתי שאני רוצה להגיע אליהם, ועדיין.. לקרוא, ללמוד, ולא להיות יותר מידי נוקשים על המסלול. כלומר, אם תחליטו שוויטנאם מעניינת אותכם, וקבעתם לעצמכם בול שבועיים להיות שם, וכשתהיו שם - תרגישו שוואוו, לא מיציתם, אז להמשיך לטייל שם. לא חייבים למהר למקומות אחרים. זו הכוונה...

דגנית

New member
אגב, זה גם עניין של אופי...

אני זוכרת את עצמי אחרי שלושה שבועות בתאילנד אומרת לעצמי שזהו, מספיק לי... ואחרי 7 חודשים בהודו לא מיציתי... ולא הספיק לי, רק שהתגעגעתי כבר יותר מידי

דגנית

New member
ועוד משהו, חודש נשמע ממש מעט זמן

אבל זה זמן נהדר שאפשר לנצל ולהינות בו מכל רגע... אל תתבאס על זמן הטיול, פשוט תהנה ממנו.

treksale

New member
יש כמה דברים שאתה צריך לקחת בחשבון

דרום תאילנד וצפון תאילנד זה כמו שני מדינות לגמריי שונות כך שחודש תאילנד לא יאפשר לך ממש ביקור בשני החלקים מקדשי האנקור הם משהו ממש ממש מדהים שאתה תזכור להמון זמן זה נכון שהמסלול של קומבודיה נראה קצת קצר אבל מדובר במשהו יוצא דופן לאוס היא מקום ששבועיים זה פשוט לא מספיק אל תוציא את הנשמה ותתכנן יותר מידיי(זוג חברים שלי עשו את זה לא מזמן וזה די חיברן להם גם את החופשה) אל תשתגע ותחפש כל פינה בגוגל ארף כיד לראות אם שווה לך להגיע לשם או לא כי איין לך שום דרך לדעת את זה קח לך את הנתונים היבשים ותעשה חשבון פשוט של מה כל מסלול מצריך ממך פיזית ונפשית מצד אחד ומה הוא נותן לך מצד שני תסגר על מסלול ולך עליו וזוהו אתה בכל מקרה הולך להנות אז מה זה משנה

אבשלום68

New member
בוא ואציע לך פתרון

כתוב לנו מה התכנית שלך בלאוס
ונראהאם היא הגיונית ומה אתה מחמיץ
בכל מקרה
קרא על המקומות הבאים בלאוס לפי הסדר שאני כותב באתר המצורף
לואנג נמטה, מואנג סינג ,לואנג פראבנג, נונג קיאו , מואנג נגוי, פונגסלי, פונסאבן, ואנג ויאנג, ויינטייןטה קאק , קונגלור (מערה)
4000 האיים
http://www.travelfish.org/country/laos

miki872

New member
אין עדיין תכנית מוגמרת

תאילנד זה הדבר היחיד שפלוס מינוס סגור.

לואנג נמטה ולואנג פראבנג+קואנג שי אנחנו מאוד רוצים, אולי מואנג נוי שהבנתי שזה כזה כפר מבודד בלי כלום, שזה נשמע נהדר ליומיים-שלושה, ואן ויינג, והבנתי שגם דרך הכדים מאוד יפה (לא זוכר איפה זה).

זה פלוס מינוס, בגדולללללל, מה שחשבנו ללאוס.
איך זה נשמע?

אבשלום68

New member
יופי

אז בוא ואכניס לך דברים למסגרת זמנים
http://laomeow.blogspot.com/2010/01/phongsaly-province-transport.html
באתר הזה יש לך לו"זים של אוטובוסים בלאוס - מאד מעודכן
מעבר הגבול מתאילנד ללאוס אורך לפעמים יום שלם
נסיעה של 4 ש' מציאנג ראי
מעבר הגבול מהיר מאד בתאילנד אבל יכול להימשך שעתיים בלאוס - זה אומר שאתה בלאוס רק בשעות אחה"צ, ואז כבר לא כדאי להמשיך אלא להישאר בהוייסי -אין בה שום דבר מיוחד...
הנסיעה ללואנג נמטה - 6 שעות לפחות יציאה ב9 לערך הגעה בשעות אחה"צ
לואנג נמטה לפחות 4 ימים
מלואנג נמטה למואנג סינג כ 2 ש' במואנג סינג - יומיים כולל יום ההגעה.
חזרה ללואנג נמטה לא תספיק להגיע לאוטובוס היוצא ב9 בבוקר ולכן עוד יום בלואנגנמטה
למחרת אוטובוס ללואנג פראבנג - 10 שעות במקרה הטוב
בלואנג פראבנג - אחת הערים היפות במזרח הייתי מתכנן לא פחות מ5 ימים
גיחה לנונג קיאו ולמואנג נגוי/מואנג קואה - 4-5 ימים הנסיעה לכל כיוון 4 ש' או שייט בנהר האו 7-8 שעות
מלואנג פראבנג לואנג וינג כ 9 שעות במקרה הטוב
בואנג וינג לפחות 4 ימים בעיקר לטיולים רגליים באיזור
3 שעות נסיעה לווינטיין כדי לקחת אוטובוס לדרום - לטה קאק 8 ש'
בטה קאק לפחות יומיים כדי לארגן את הטיול למערת קונגלור +הטיול = 3 ימים
משם ל4000 האיים כמעט יום נסיעה
מה יש לנו כמעט גמרנו חודש
וגם אם תקצץ יום פה ויום שם שתצטער עליהם בסופו של דבר אין מה לעשות לטייל בלאוס זה לא שבועיים..........

miki872

New member
ואו, אוקיי, אז ככה!

קודם כל מהאתר לא הבנתי -כלום-, לא הצלחתי לרדת לעומק שלו, אני עוד אשב עליו.

כללת פה הרבה דברים שלא תכננתי בכלל, כמו טה קאק+מערת קונגלור+4000 האיים, אבל תודה רבה על הפירוט!

אני מניח שאין מנוס מלוותר על דברים אחדים כדי לראות דברים אחרים...

הפואנטה פה היא לוותר על הדברים הנכונים! מיום ליום פשוט מתחוור לי שאנחנו לא רוצים לוותר על ויאטנם, והשאלה פה היא איך לשלב את זה בדרך הכי נכונה

למעלה