סעמק

סעמק

שוב הייתי בחדר כושר היום, ושוב אותן תחושות.. עציץ, לא מתייחסים אליי, לא מסתכלים אליי, אני לא מעניין אף אחד. יש שם אנשים שמתאמנים עם חברים שלהם, זה כיף להתאמן עם חבר או חברה, ורק אני לבד. באיזשהו שלב הייתי באיזור המשקולות, והמדריך דיבר עם כמה מתאמנים שם והם צחקו וזה והסתכלתי כזה בקנאה.. אני פשוט לא מצליח להשתלב בשיחות כאלה, וגם אף אחד לא מנסה לשלב אותי. זה מציק.

מוכר לי

היה לי אותו הדבר בחדר כושר שהייתי ברחובות- חדר כושר די קטן בו אנשים די מכירים כבר ומכירים את המדריכים ואז הם מתחילים לדבר עם הנשים החדשות בחדר הכושר כי כנראה קל להם יותר שהם באים כקבוצה שכוללת את המדריך. ותמיד הסתכלתי עליהם מהצד בקנאה.. לאט לאט הבנתי שזה פשוט לא הכרח להתחבר עם אנשים בחדר הכושר ולא כולם מתחברים! כשהגעתי לחדר כושר גדול (באוניברסיטת תל אביב) אז אף אחד לא היה מדבר עם אחר אלא אם הוא כבר מכיר אותו מחוץ לחדר הכושר. דבר אחד שכבר נאמר בפורום הזה בעבר זה משהו שחוויתי כחזרתי לאותו חדר הכושר ברחובות עם ידע על כושר (מהלימודים שלי) ואז דיברתי עם אנשים והם דיברו איתי יותר, אבל על ענייני כושר וזהו בערך.. הבנתי אז שאלו אנשים שאין לי יותר מדי במשותף איתם מלבד תרגילי כושר. בקיצור מה שאני מנסה לומר שלדעתי חדר כושר הוא לא כזה מקום יעיל ליצירת קשרים חברתיים עמוקים יותר מדיבורים על כושר

Moris777

New member
נשמע מוכר

בחדר הכושר בו אני מתאמן, יש תרגילים שדי נפוצים בין מתרגלים שעובדים ביחד על משקולות כבדים מאד שמרימים בשכיבה על הגב. בעיקר אנשים מתרכזים באזור ההוא של המשקולות ומדברים וצוחקים על כל מיני דברים. אני בדרך כלל בצד, לא מרגיש בנוח להתערבב יותר מידי.. גם כשמישהו זורק לי הערה, לא תמיד יש לי מה לומר, ואיך להגיב. אפשר לומר שכמעט כל החברים שלי בחיים הם "ידידות". כמעט לא נשארו חברים מהצד הגברי. איך אני מסביר את זה ? אולי כי אני מתעסק הרבה בענייני הנפש והרגשות במקום בפרקטיקה, בדברים מעשיים.. למרות שיש לי הרבה ידידות שמדברות איתי, נפגש איתם. אין תמיד משיכה, וכמעט לא היו לי מערכות יחסים ארוכות טווח בחיים.. זה קורה כי הזנחתי את המקומות הארציים שבי, את הצד הגברי, הטכני, ההשגי.. נסחפתי בלי להתנגד לעולם המחשבה, הפילוסופיה והניתוח של "באיזה עולם אני חי ומי אני..". אז אפשר לומר שאני מזהה את הבעיה, אבל לא בטוח שאני מכיר את הדרך הנכונה לשינוי.

גם זה מוכר

אני עדיין נתפס בקרב רוב הנשים (נראה לי) כעדין.. רוב הנשים שהייתי איתם בקשר (לא רומנטי) הייתי סוג של המטפל שלהן, זה שמקשיב למה שהן מרגישות בעיקר.. אחרי שלמדתי פסיכולוגיה התחלתי יותר לנתח את הדברים לא רק מהצד הרגשי ואז נראה לי שהתחילו לתפוס אותי כפחות עדין אבל עדיין אני מרגיש שאני צריך לדאוג להעביר את המסר שאני גבר עם תכונות גבריות. אז אני משתדל לעזור בלי להפוך לחברה הטובה שלה אלא בצורה יותר של מתן פתרונות (תכונה שכנראה יותר מזוהה עם גברים) וגם מדגיש במידה מסוימת את הכושר שאני עושה (העיסוק בחיזוק ושיפור הגוף).

מוכר אבל בחדר כושר לא חייבים להתחבר

בחדר כושר אפשר להתמקד באימון עצמו, אתה יכול לנסות לבקש עזרה ממישהו לגבי איזה מתקן, סתם לנסות לפתוח שיחה.

yardeni21

New member
בדיוק

אני חושבת שכבר רשמתי לך את זה בשרשור הקודם שלך .. אני מתאמנת כבר 7 שנים, ולפעמים כשמישהו בא סתם לדבר איתי אני יכולה ממש להתעצבן.. אני באה לחדר כושר בשביל לפרוק מתחים ובעיקר בשביל להתרכז באימון ובעצמי, לפעמים זה מציק כשמישהו בא לדבר איתך . אבל באמת בתור התחלה אתה יכול לשאול את המדריך לגבי מכשיר מסוים, או לבקש ממתאמן שנראה לך נחמד שיעזור לך באיזה סט של משקולות

אני מבינה את ההרגשה הזאת

של להביט מהצד איך כולם מדברים וצוחקים ולהרגיש אאוט אבל באמת בחדר כושר יש את האימון להתרכז בו, תארי לך מצב של נגיד הפסקה בלימודים וכולם יושבים ומדברים וצוחקים ואז אין לך מה לעשות אין לך לאן לברוח או להתמקד בו.

vtback

New member
כשאני הייתי בחדר כושר בצבא

דיברתי עם אנשים (חוץ מאלה שאני מכיר) רק כשעשיתי את התרגילים לא כמו שצריך והם תיקנו אותי. זאת גם דרך ליצור קשר.

Gunji

New member
עוד רעיון

בחדרי כושר יש כול מיני חוגים אני חושב שדרך החוגים הכי טוב להכיר אנשים חדשים כי אנשים שמגיעים להתאמן מגיעים רק בשביל זה לרוב

מעניין

דווקא חדר כושר זה מקום שאני מצאתי כנוח יותר לפתח בו שיחה, כי יש נושא מסויים שאפשר לדבר עליו. נסה לבקש עזרה לגבי מכשירים, מהמדריך או סתם אנשים שנראים לך רציניים. תהיה בטוח שאין בך דבר שגורם לאנשים לא להתייחס אליך, יכול מאוד להיות שחושבים שאתה מעוניין להתאמן לבד. פשוט לגשת וליזום. עדכן אותנו...

ar29041

New member
אין לי ברירה

אני חייב שמישהו ישים עלי עין עם המשקולות, בהתחלה ביקשתי רק מהמדריכים, היום אני כבר מבקש גם סתם מאנשים זרים. עדיין קשה לי לנהל שיחה. מעצבן שאנשים מתחילים להעיר לך הערות, ועוד אומרים דברים לא נכונים.

ar29041

New member
אתה יכול לנסות להתחיל מזה

לבקש ממישהו שישגיח עליך עם המשקולות, ומשם אולי לפתח שיחה

אבל פה הבעיה

אנחנו בפורום של ח"ח, לא? פה בדיוק הבעיה. ליזום, לבקש ממישהו, לפנות למישהו, להתחיל שיחה. אם זה משהו שהיה קל לי, מן הסתם לא הייתי כותב פה בפורום. עובדה שיש לי קושי עם זה - להתחבר לאנשים זרים, בטח בחדר כושר שאף אחד לא שם עליי.

Moris777

New member
לתקשר דרך העניין שבדבר

כשיש עניין שמתפתח בכיוון מסויים, יותר קל לתקשר דרך אותו הנושא. מתוך דוגמא אישית : נרשמתי לאחרונה לקורס שקשור למסגרת העבודה שלי, על דעת עצמי, ללא הרבה סיוע מהעבודה בשכר לימוד, ובטירחה של הנסיעות והשעות וכל זה.. וגיליתי לשמחתי שהרבה יותר קל ומעניין ליצור קשר עם אנשים כשיש מכנה משותף, משהו שגם הם מתעסקים איתו, וזה יוצר סוג של תקשורת וקשר. החיסרון ? אני עוד עלול להפוך לוורקוהוליק בגלל הכיוון הזה.. :)

למעלה