סעמק´

מה את/ה מקשקש/ת?

זה כמו להגיד למישהו שלא הכי הצליח בבגרויות ש-"למה אתה בכלל הולך לאוניברסיטה? גם ככה תיכשל ותפרוש מהר מאוד...". קיצר המבדקי אישיות של שני המסלולים הם ממש לא אותו הדבר ובכלל מהכרותי עם אופיר (רק דרך הנט אומנם) אני מאמין שהוא יעבור הרבה בקורס... לעבור את הקורס זה דבר מאוד קשה גם ככה...האחוז של הטייסים נניח הוא מאוד נמוך יחסית לאלו שהתחילו את הקורס...אז למה שמישהו בכלל ינסה להתחיל את הקורס? הרי הסיכוי שלו לגמור בתור טייס קרב או נווט במטוס קרב הוא קטן מאוד...(זה נאמר בקשר למי שבא לקורס ע"מ לצאת ממנו טייס...ולא במטוסי תובלה,לא שזה רע,אבל אין מה להשוות...). קיצר,אפילו עם נופלים עדיין נפתחות בפני הנופל(זה תלוי בשלב הנשירה...) הרבה "דלתות" בצבא שהיו סגורות בפניו לפני כן... גבר אחרון-האופי הדרוש לטייס שונה בחלקו הגדול מזה שדרוש ל"פסגותניק"... פייד! נ"ב (מצתער אם הכתיבה נשמעת רע,זה פשוט שאני גמור מעייפות...)

ofirgaon

New member
חייב להודות שאתה צודק???

חוץ מהעובדה שהייתי מועמד לפסגות- אני לא מסכים איתך בשום דבר.. הייתי מועמד לפסגות עם ציון התאמה לא ממש גבוה (699, כשרוב המועמדים וגם כאלה שלא התקבלו עומדים על 710 ומעלה). משיחה עם דקלה אני יודע שנפלתי בגלל יום מבדקי המצב בשילוב עם ציון ההתאמה שלי- משמע אם היה הולך לי יותר טוב במבדקי המצב או בציון ההתאמה הייתי מתקבל. מבדקי המצב = ראיון פסיכולוג + מבחנים קבוצתיים. במבחנים הקבוצתיים הלך לי די טוב אני חושב. הסיבה שלא עברתי את המבדקים האלה היא הראיון האישי, ובוא אני אסביר לך למה.. אמרתי לפסיכולוג (שהסתבר לי שהוא הפסיכולוג הראשי של פסגות) שאני לא בטוח אם אני רוצה פסגות או קורס טייס.. שאני רוצה את שניהם.. ושאם אני אתקבל לפסגות אז אני אחליט. הוא אמר לי "טוב אז בוא נגיד והתקבלת.. מה אתה מחליט" אז אמרתי לו שאני לא יודע. הוא אמר לי שאלא אם אני אשכנע אותו אחרת.. הוא לא רוצה להעביר אותי.. כי מאיפה לו ההבטחה שאני לא אפרוש באמצע הלימודים בידיעה שאני יכול בכל רגע ללכת לקורס טייס הקרוב.. כנראה שלא הצלחתי לשכנע אותו (ניסיתי, באמת שניסיתי).. אז זה מה שהפיל אותי, לא האופי, אלא העובדה שלא החלטתי לפני המבחנים לאן אני באמת רוצה ללכת (או העובדה שאני לא אוהב לשקר כי פשוט יכולתי לשקר לו ולהגיד שפסגות זה כל מה שאני רוצה.. אבל רק אח"כ התחלתי לחשוב בכיוון פסגות). עכשיו בנימה כללית יותר- אפשר בהחלט להגיד שלא את אותן תכונות שהממיין לפסגות מחפש במועמדים, מחפשים גם במועמדים לקורס טייס. שני התפקידים שונים כל כך עד שאין לי מושג איך בכלל הגעת למסקנה הטפשית הזו.. ועוד משהו.. לוותר??? אני לא מכיר את המילה הזאת.

ofirgaon

New member
סעמק´

התקבלתי רק להנדסת חשמל בת"א, עם ציון 699.. רציתי הנדסת חשמל ופיזיקה.. איך חותמים ויתור על העתודה? לא מספיק שאני פשוט לא אבוא ליום החיול?..

אני מאמין שזה כן מספיק אופיר...

כי ביום חיול אתה אמור לחתום על הדחיית שירות וכל הקטע של החתימה לעתודה... אם לא תחתום אתה מחוץ למסלול...וזה הכל,כל כך פשוט! פייד!

La Bamba

New member
זה מספיק אבל

אתה יכול לחתום ויתור כבר עכשיו אם זה חשוב לך מאיזושהיא סיבה: 1. נוסע ללשכת גיוס. 2. מחייך לחיילת הנחמדה במודיעין שליד הכניסה ומבקש אישור להכנס למדור קד"צ כדי לחתום על ויתור לעתודה אקדמאית. 3. מראה את האישור לחיילים שנמצאים בפנים ודרך הפטיו ושמאלה מגיע לדלת של המדור. 4. נכנס פנימה (אפשר לדפוק על הדלת, לא ניסיתי) ומכריז שאתה רוצה לחתום ויתור. 5. כותב על הדף בדיוק מה שהחיילות אומרות שצריך, אומר שלום וחוזר הביתה. כל הסיפור לוקח פחות זמן מלתפוס את לשכת גיוס בטלפון.

ofirgaon

New member
אז אני צריך להחליט

עד מחר אם אני רוצה לחתום ויתור (אני רוצה הנדסת חשמל או לא?) כי מחר יש לי ירפ"א ד´ אז אם אני כבר שם...

La Bamba

New member
ירפ"א ד?../images/Emo160.gif../images/Emo160.gif

חשבתי שיש רק עד ג´. ולחתום ויתור זה מומלץ רק אם אתה רוצה להתגייס בנובמבר (כמוני). אם אתה יכול להמשיך במיונים לטיס כשאתה עדיין מועמד לעתודה אז אני חושב שזה עדיף לך (מה יקרה אם פתאום תתחרט?). גם לא יקרה כלום אם תיסע שוב לתה"ש (אתה גר בת"א אם אני זוכר נכון). בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה מחר

ofirgaon

New member
אני מתגייס בינואר לקורס טייס..

הקורס לא מתחיל בנוב´

nasnat

New member
מזל"ט

אני שברתי אצבע (אותה אחת) פעמיים בגיבושים ושוחררתי רפואית, וממש אין לי כח לגשת שוב...

ramil

New member
לא לבוא ליום חיול?...

זה נפקדות. וזה אומר גם לחתום ויתור על החופש שלך לשבוע-שבועיים-חודש. לך על הדרך השפויה - תבוא למדור עתודה לחתום ויתור, אם אתה משוכנע שהנדסת חשמל בלי פיזיקה זה לא זה.

ofirgaon

New member
זה לא שזה לא זה

פשוט לא מה שרציתי.. אני מעדיף אפילו מחשבים-פיזיקה או מכונות-פיזיקה או לא יודע מה שיש.. אבל אני רוצה גם תואר בפיזיקה.. זה מה שמעניין אותי. דיברתי עם מישהו במדור עתודה ושאלתי אותו אם אני אוכל אח"כ לעבור לחשמל-פיזיקה אז הוא אמר שזה תלוי מאוד אם יהיה מקום אם מישהו ינשור מחשמל-פיזיקה כי זה הכל תלוי במכסות... לפי מה שזה נראה עכשיו אני אחתום ויתור פשוט וזהו..

למעלה