סעיף 173 בחוק העונשין

• פותח הנושא cwen
  • פורסם בתאריך

cwen

New member
סעיף 173 בחוק העונשין

תוך כדי ויכוח על פרשת הדוורים והברית החדשה בפייסבוק, בחור בשם דובי הביא לינק לחוק העונשין כדי שנוכל לראות את הסעיפים הנוגעים למסיונריות - 174א ו 174ב. http://he.wikisource.org/wiki/חוק_העונשין אבל מה שתפס לי העין זה דווקא סעיף 173. אם הבנתי אותו נכון, בזה שאני כותבת ממש פה "אין אלוהים" אני עלולה לקבל עונש של שנה מאסר?

baudrate

New member
נכון, אבל ...

לדעתי זה תופש רק אם הדבר נאמר או נעשה במטרה לפגוע ברגשות הדתיים, כי במשפט הפלילי יש אלמנט של כוונה. אם זה נאמר במסגרת פורומים כמו זה אז קשה להניח שזה בשביל להעליב. אם לעומת זאת הדברים היו נאמרים בפורום של דתיים מתוך כוונה להתסיס או להעליב, אז אפשר היה לחשוב בכיוון. סעיף 174 על שני תתי סעיפיו אינו תקף לעניין חלוקת הברית החדשה. מדובר שם על לתת או לקבל כסף תמורת המרת דת. זה לא קשור לשליחות ספרים בדואר.

baudrate

New member
נכון, אבל זה עקרון יסוד של המשפט הפלילי

אני לא עורך דין והשכלתי מוגבלת בעניין זה , אבל זאת ההבנה שלי.

doughnuts

New member
האם חוסר דת נחשב רגש דתי?

אם מישהו מגנה אותי - בפומבי - על היותי אתאיסט, האם זה נכלל באותו סעיף?

Sophalin

New member
לא מדויק

זה לא שלאתאיסטים, חילוניים ודתיים יש רגשות ואמונה. להם יש רק רגשות והאמונה היא של הרגשות למשל יש רגשות דתיים ורגשות חילוניים ורגשות אתאיסטיים. כל רגש מאמין במשהו אחר.

doughnuts

New member
אם דתיים מרגישים שאבולוציה פוגעת ברגשות דתיים

האם אני יכול להגיד שהתנגדות לאבולוציה פוגעת ברגשות החילוניים שלי? כלומר, ברור לי שזה מה שאני מרגיש, אבל השאלה - האם המערכת המשפטים שלנו מכירה ברגשות אלה?

Sophalin

New member
לא

כי מערכת המשפט מפלה בין רגשות לבני אדם ולא מאפשרת לרגש להגיש תביעה בבית הדין.

למעלה