סעיף 12?

Yaron Livne

New member
סעיף 12?

שלום, האם מישהו שמע על איזשהו סעיף 12 שאומר שאפשר לגייס אותך אפילו אם סרבת לעשות בדיקות רפואיות והכל בכל מקרה?

liorp1000

New member
כן

סעיף 12 בחוק שירות ביטחון (נוסח משולב) התשמ"ו 1986, קובע זאת.

orend123

New member
צו 12 פקודת מעצר

זה מה שקורה כשלא באים לצווי התייצבות של הלשכה, אם אתה עדיין לומד יבואו ויקחו אותך בכח ללשכ"ג, זה בד"כ לא קורה כי מה לעשות את זה עושה רק משטרת ישראל וישש לה מספיק מה לעשות. אם יצא נגדך צו 12 יצא לך גם תאריך גיוס, "גיוס ללא נתונים", במידה וזה קורה ביום הגיוס תעבור לאחריות המשטרה הצבאית ותיחשב נפקד, מרגע שתהיה עריק יוכלו לשלוח נגדך לוכדי עריקים שיקחו אותך לבקו"ם. מה שבעם יקרה שביום אחד תעבור צו התייצבות ושרשרת חיול, "גיוס ללא נתונים". ב-ה-צ-ל-ח-ה

יאפ

יש את סעיף 12 שבא להגן כביכול על הצבא ואת סעיף 20 שבא כביכול להגן על המלשב. רלוונטי עכשיו סעיף 12. כאשר אתה לא משתף פעולה עם הלשכה, לא מגיע לצווים, או מגיע לא מסיים הליכים ולא מתייצב שוב, יוצאות נגדך פקודות מעצר במשטרת ישראל-שמתוקף תפקידה להגיע אליך הביתה להביא לך את פקודת המעצר או משהו [שתראה שבאמת יש נגדך] ואומרים לך להתייצב בלשכה. אם תוך תקופה מסויימת אתה לא מתייצב יוצא נגדך צו 12 שזה אומר צו גיוס פקטיבי ללא נתונים. הצו הזה בעצם לא ממש פקטיבי-כי אתה מקבל אותו ואתה אמור להתייצב לגיוס בתאריך שמצויין עליו. מי שמקבל צו כזה אז יוצאות נגדו עוד פקודות מעצר [בנתתב"ג למשל. רק שבוע שעבר אישית טיפלתי ב3 מלשבים שלא העלו אותם על טיסות וסתם הפסידו כסף
ממ באסההה]. אפשר להגיע בכל עת להשלים הליכים בלשכה-כי זימונים חדשים לא יישלחו. כמובן שביום גיוסך אתה תשים הליכים בלשכה/בבקום...וזה סתם באסה כשכל החבר'ה בחוץ מחכים שתעלה, ואתה בינתיים עושה מבחנים פסיכוטכנים

מממ

מי שמסרב להשלים בדיקות רפואיות דינו כמי שלא עובר הליכים. בכל מקרה יקבל צו גיוס.

Yaron Livne

New member
לא לא לא, בוא נסדר את העניינים

הסעיף אומר שהאם יכולים לגייס אותי גם בלי בדיקות או שזה אומר שהם יכולים לעצור אותי? בואו אני כבר אסביר לכם. אני בכלל כבר עוד מאט בן 22, כמו לכולם בכיתה י"א היה לי צו ראשון ואני תמיד רציתי להגייס, אבל לא רציתי לעשות כמה בדיקות רפאויות (לא משנה), ולא משנה מה, לא וויתרו על זה. עכשיו במקרה פתאום נתקלתי במקרה לאחרונה של מישהו שהביא כל מיני אישורים למה הוא לא יכול להתגייס, ולכן לא הסכים לשתף פעולה בינתיים ולעשות למשל בדיקות רפואיות, ואמרו לו על הצו 12 הזה. לי אף אחד לא אמר על הצו 12 הזה בזמנו, כשאני רציתי להתגייס! אז בכל מקרה מה התשובה לשאלה. כי קצת לא ברור ענו פה.

למעלה