סעיף פינוי מוקדם

סעיף פינוי מוקדם

שלום, שמח להצטרף לכאן. אני עומד לעבוד לדירה בפעם הראשונה שלי וזה כרוך בהרבה חששות.
אני יודע שישנם מקרים בהם אפשר להכניס סעיף של פינוי מוקדם בתוך תקופת השכירות בהודעה של חודשיים (למשל) מראש ולאחר מכן החוזה מבוטל ואני לא מחויב בשיקים שנתתי עד סוף תקופת השכירות.
רציתי לדעת עד כמה מקובל הסעיף הזה, עוד פרטים עליו בדיוק ואיך מומלץ לשלב אותו בחוזה. הרבה תודה

לשם הבהרה

אני עומד לעבור לדירה שסהכ נראית לי כמובן אבל כשאתה עובר והכל פתאום אתה יכול לגלות משהו שמאוד מפריע לך (כמו שכן מלמעלה שעושה הרבה רעש), מדובר בדירת קרקע בבית ישן דו קומתי. או כל דבר אחר שיכול להתגלות כבעייתי ולא תדע עד שלא תגור שם.

לליתות16

New member
כל התשובות שענו לך נכונות, למעט חוסר בפרט אחד

עקרוני למדי,
שהדייר החלופי, אמור להתאים לבעל הדירה.
כלומר, זה לא יכול להיות כל אחד , אלא אחד עם ערבויות ובטחונות .

לא פשוט הסיפור של עזיבה באמצע חוזה
כי זו למעשה הפרה של ההסכם.

אנשים נורמלים, לא יעשו בעיות ,ויקבלו כל דייר נורמלי אחר שתציע.
אבל יש ויש..

חברה שלי , נתקעה עם איזו דירה בביאליק ברמת גן , שפתאום באמצע התקופה, נשבר לה מהדירה ומבעיות הצנרת שלה וכד'.
אני הייתי חתומה שם על ערבות עבור החברה. והאמת, לא ממש ישנתי בלילה..עד שנמצא דייר חלופי, וזה לקח זמן, ובנתיים, החברה שלי מימנה 2 דירות עד שנמצא מחליף. זה לקח זמן.

בדרך כלל

התנאי הוא למצוא דייר שייכנס לדירה במקומך. לפעמים גם מכניסים סעיף של חודשיים מראש (כמו במקרה שלי, בנוסף לזה שאצטרך למצוא דייר במקומי, אם ארצה לעזוב לפני סוף החוזה). אני אישית מעדיפה לחסוך מעצמי את הכאב ראש הזה של למצוא דייר ולא לעזוב לפני סוף חוזה. גם למדתי שרעש זאת לא סיבה לעזוב דירה כי אי אפשר לדעת איך יהיה בדירה שאעבור אליה.

זה מקובל בהנחה שאתה מוצא דייר חלופי

אם מדובר באיזור מרכזי לא תהיה לך בעיה כי דירות נחטפות, אם מדובר בפריפריה זה הופך להיות קצת יותר קשה.

לא בהכרח

אני גרתי בדירת "מציאה" במרכז ת"א, 20 מ"ר במחיר של 2,200 ש"ח (וכן, בשביל האיזור הזה זאת מציאה) ולקח לי קצת זמן למצוא דייר במקומי ועד שמצאתי עברו כמה אנשים שראו את הדירה ואמרו שהמחיר יקר להם בשביל דירה כזאת קטנה. אמנם אני בספק אם הם מצאו משהו יותר טוב באותו איזור אבל בכל זאת, היום כבר לא כולם לוקחים כל דבר.

טוב, כשאני חיפשתי דייר לדירת 2 חדרים

46 מ"ר, באיזור הצפון הישן ב5000 ש"ח הרגשתי כאילו אני מחלקת לחמניות חינם... הסתערו עלי מכל הכיוונים ומישהי אפילו הציעה לשלם לי יותר אחרי שסגרתי עם הדיירים.

למעלה