סעיף בחוזה עבודה

מצב
הנושא נעול.

A Broken Mirror

New member
סעיף בחוזה עבודה

סעיף בחוזה עבודה
לפני שבועיים הגעתי למקום עבודה חדש ונתנו לי טיוטה של החוזה. שבוע לאחר מכן חזרתי והתחלתי לעבוד במקום. ניתנו לי כמה דפים לחתום עליהם אך לא נתנו לי את החוזה לחתום עליו. היום פנו אלי ואמרו: קחי את החוזה (נתנו טיוטה חדשה), תקראי בבית ומחר תחתמי על זה. מסתבר שהם הוסיפו סעיף: מובהר ומוסכם בזאת כי החברה השקיעה בהכשרת העובד ממון, זמן עבודה של עובדיה וכי במקרה והעובד יסיים את עבודתו ביוזמתו בתוך 3 חודשים מתום הכשרתו, ישיב העובד לחברה כפיצוי מוסכם ומוערך מראש בגין הוצאות שנגרמו לחברה, עלויות הכשרת עובד אחר במקומו, סך השווה להשתכרות העובד ב-10 (סך ימי ההכשרה) ימי עבודה. העובד לא יעלה כל טענה כנגד הפיצוי כאמור, אשר נקבע לאחר שקילה והערכה. האמור בסעיף זה על העסקת העובד חל מהחודש השני לעבודתו ועד החודש החמישי, כולל. ה"הכשרה" היא הסברים\עזרה\הכוונה שהעובדים איתי נתנו לי תוך כדי העבודה, ביום הראשון נדרשו הכי הרבה הסברים תוך כדי העבודה, כשבהמשך השבוע הצורך בהסברים פחת יותר ויותר. ההסברים והעזרה של העובדים האחרים לא באמת הפריעה להם ולא גרמה להם לסיים את העבודה מאוחר יותר, למשל. מה דעתכם? האם זה בסדר מצידם להוסיף סעיף כזה? (הם אכן הכריזו לפני שבועיים שברצונם שאעבוד לפחות כמה חודשים.) האם זה מקובל להוסיף סעיפים כאלה בחוזה? האם עלי לדרוש לשנות את הסעיף? איך? נ.ב. הסעיף לא כל כך ברור. אצטרך לשלם פיצויים (כמה? סך עשרה ימי עבודה או יותר?) אם אתפטר תוך כמה זמן? (שלושה חודשים+עשרה ימי הכשרה או בכלל חמישה חודשים? או שמונה?) אודה מאוד אם תעזרו ותגיבו לי בעניין.

שיר ורד

New member
אתה יכול למחוק את הסעיף שנוסף

סעיף בחוזה עבודה
לפני שבועיים הגעתי למקום עבודה חדש ונתנו לי טיוטה של החוזה. שבוע לאחר מכן חזרתי והתחלתי לעבוד במקום. ניתנו לי כמה דפים לחתום עליהם אך לא נתנו לי את החוזה לחתום עליו. היום פנו אלי ואמרו: קחי את החוזה (נתנו טיוטה חדשה), תקראי בבית ומחר תחתמי על זה. מסתבר שהם הוסיפו סעיף: מובהר ומוסכם בזאת כי החברה השקיעה בהכשרת העובד ממון, זמן עבודה של עובדיה וכי במקרה והעובד יסיים את עבודתו ביוזמתו בתוך 3 חודשים מתום הכשרתו, ישיב העובד לחברה כפיצוי מוסכם ומוערך מראש בגין הוצאות שנגרמו לחברה, עלויות הכשרת עובד אחר במקומו, סך השווה להשתכרות העובד ב-10 (סך ימי ההכשרה) ימי עבודה. העובד לא יעלה כל טענה כנגד הפיצוי כאמור, אשר נקבע לאחר שקילה והערכה. האמור בסעיף זה על העסקת העובד חל מהחודש השני לעבודתו ועד החודש החמישי, כולל. ה"הכשרה" היא הסברים\עזרה\הכוונה שהעובדים איתי נתנו לי תוך כדי העבודה, ביום הראשון נדרשו הכי הרבה הסברים תוך כדי העבודה, כשבהמשך השבוע הצורך בהסברים פחת יותר ויותר. ההסברים והעזרה של העובדים האחרים לא באמת הפריעה להם ולא גרמה להם לסיים את העבודה מאוחר יותר, למשל. מה דעתכם? האם זה בסדר מצידם להוסיף סעיף כזה? (הם אכן הכריזו לפני שבועיים שברצונם שאעבוד לפחות כמה חודשים.) האם זה מקובל להוסיף סעיפים כאלה בחוזה? האם עלי לדרוש לשנות את הסעיף? איך? נ.ב. הסעיף לא כל כך ברור. אצטרך לשלם פיצויים (כמה? סך עשרה ימי עבודה או יותר?) אם אתפטר תוך כמה זמן? (שלושה חודשים+עשרה ימי הכשרה או בכלל חמישה חודשים? או שמונה?) אודה מאוד אם תעזרו ותגיבו לי בעניין.
אתה יכול למחוק את הסעיף שנוסף
לחתום על החוזה ולצלם אותו לפני שאתה מוסר אותו. אם ישאלו למה מחקת, תודיע שזה שינוי שנעשה לאחר התחלת עבודתך ולא היה בטיוטא המקורית ואין הוא מקובל עליך. הסנקציה היחידה שהם יכולים להפעיל נגדך היא לפטר אותך עכשיו. אם ההדרכה כבר הסתיימה, הם רק יפסידו מצעד כזה. מצד שני, לפי הכתוב בסעיף הכשרתך לכאורה טרם הסתיימה והיא תמשך עוד שבועיים או חודש וחצי (ראה להלן), אם זה נכון אז הם באמת עשויים לפטר אותך. הסעיף סותר את עצמו: מצד אחד, הוא מגדיר שתקופת ההתחיבות היא 3 חודשים, מצד שני הוא קובע שהתקופה היא מהחודש השני ועד לתום החודש החמישי כולל שזה אומר 4 חודשים. חשוב שתשמור על צילום החוזה , כי יתכן שהם יעשו לך תרגיל ולא יחתמו עליו. אך מאחר והחוזה נכתב על ידם, אתה חתמת עליו והם לא פיטרו אותך, כמעט בכל מקרה של מחלוקת משפטית החוזה יהיה תקף ויחייב את שני הצדדים. אם תחתום על הסעיף ותתפטר בתקופה שהסעיף בתוקף, תחויב בקנס בשווי שכר של 10 ימי עבודה. יש בעיה נוספת בניסוח הסעיף, כי הוא קובע שהקנס (קרי הפיצוי) הוא בגין עלויות הכשרת עובד אחר ולא בגין כיסוי הוצאות הכשרתך. יתכן וסעיף כזה יכול לעזור לך , אם תחליט כן לחתום על החוזה עם הסעיף ובכל זאת תתפטר בתקופת ההתחיבות ולאחר מכן תתבע מהם את הסכום שניכו משכרך. הפסיקה הכירה בזכותו של מעסיק לקבל פיצוי מעבוד שהתפטר תוך תקופה קצרה, וזאת בגין עלות הכשרתו של אותו עובד, אך לא בגין עלות הכשרתו של עובד מחליף (אם כי אין בטחון שלא תתקבל גם הכרה בכך). דרך אגב, לפי הניסוח של הסעיף, אם תתפטר במהלך החודש הראשון כולל לקראת סופו לא תחויב בתשלום, וזאת על אף שכבר קיבלת חלק ההדרכה, אך לא החזרת אותה במהלך העבודה השוטפת. נראה לי שיש לך מעסיק לא מנוסה, או כזה שיש לו עורך דין גרוע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה