סעודת טרום פרידה

Chewbacca

New member
סעודת טרום פרידה

אני מבין למה בירנבאום ומנדלבאום הולכת לעבור שיפוצים ושינוי קונספט. אתמול בערב, שוב אחרי העבודה אבל בשעה נורמלית יותר (22:00) בעודנו חושבים (אני וידידה) איפה לסגור את היום העמוס (שהתחיל עבורי בספגטים קפה) וחושבים על מקומות שעוד לא היינו בהם עלתה בירנבאום ומנדלבאום כאופציה, ידידתי עוד לא ביקרה שם ומאוד התאים לנו בשר. כשהגענו היו חוץ מאיתנו עוד שלושה שולחנו של 2-3 אנשים, המקום מעוצב כפי שהידידה ציינה, כמו לובי של בית מלון עתיק, עם צבעים שנראים כאילו עבר זמנם על הקירות, ושולחנות עם מפות בד לבנות. התפריט מופיע כולו בדף אחד, כמה מנות ראשונות ויאללה לבשר. אל השולחן מגיעים גם בלי שמבקשים מלפפונים חמוצים תוצרת הבית, שמשתווים ברמתם רק לאלו שסבתא שלי מכינה לבד בבית, לחם טרי, שנאפה במקום וחמאה, המלצרית לא ציינה שמדובר על תוספת של 4 ש"ח לאדם עבור הלחם והחמוצים, מיותר לחלוטין. תפריט היינות לעומת זאת הוא ספר שמאוד מהנה לקרוא, תרבות היין במסעדה יוצאת דופן וניתן להזמין יינות גדולים באמת, יין הבית החודשי שלהם הוא ספיישל ריזרב של רקנאטי, שעוד לא יצא לי לטעום ולכן הוזמן בקבוק (165ש"ח). למנות ראשונות הזמנן קרפצ'יו (אני) וטרין כבד אווז (הידידה). המלצרית שאלה אותי אם אפשר לשים פרמזן מעל וזכתה למבטים בסגנון נראה אותך לא שמה פרמזן מעל, צלחת הקרפצ'יו הייתה מצויינת, הם לא ממלאים את הצלחת בעלים ירוקים אלא מוסיפים כמות מדודה יותר, הבשר לטעמי היה טיפה יותר עבה מהרגיל, והטעמים של הבשר, הפרמזן, השמן והחומץ התערבבו בצורה מצויינת (40 ש"ח) טרין כבד האווז מגיע בצורת שתי פרוסות עבות של טרין, עם טוסטים משולשים והיה פשוט מצויין (52 ש"ח). למנות עיקריות בחרתי באנטרקוט 350גר' (90 ש"ח) שהוזמן והוגש מדיום בצורה מדויקת, אין ספק שהמקום יודע להכין בשרים איכותיים ביותר, תיבול קליל בלבד של מלח ופלפל ולא צריך יותר שום דבר. הידידה הזמינה המבורגר עם בצל מטוגן פטריות שהיא אמרה שטעים כמעט כמו באגאדיר (שהיא הכי אוהבת) אבל נראה כי היא מאוד נהנתה ממנו. ראוי לציין כי מחיר המנה העיקרית (הלא זולה) לא כולל שום תוספת, צ'יפס או סלט ירקות יעלו לך 12 ש"ח יותר. השירות היה יעיל אבל טיפה מעצבן, אולי כי נשארנו הלקוחות האחרונים במסעדה די כירכרו סיבבנו. כל זאת, ועוד שתי כוסות תה עם נענע וכולל בקבוק היין עלה 429 ש"ח לפני שירות. ולמה סעודת טרום פרידה, כפי שידוע לכולנו המקום הולך לעבור טרנספורמציה כלשהיא בעתיד הקרוב, לפני שהוא נסגר לשיפוצים אני חייב פעם אחת לנסות את ארוחת הבוצ'ר שלהם, שזה פשוט גוש גדול של בשר שנצלה בצורה שונה ומגיע במינימום 750גר' (ואני עדיין לא מסוגל לאכול 750גר' לבד

עמית@

New member
תתאמן! (על אכילת 750 גר' כמובן)

נשמע ממש טוב- אבל יקר, וקשה לשרוד כך (אם ההמבורגר "טעים כמעט כמו באגאדיר" ועולה כפליים..)

Chewbacca

New member
נראה לי שכבר יהיה יותר קל

למצוא מישהו שיבוא איתי (וגם יתחלק בחצי מהמחיר) מה עוד שנשארו לי רק 5 שבועות. חוצמזה באמת יקר, לא ממש מצדיק את המחיר ואני בטוח שאפשר לקבל המבורגרים יותר טובים וסטייקים יותר טובים בהרבה פחות, אבל פעם בכמה זמן אפשר לפנק את עצמנו באחת המסעדות היחידות בארץ שמעניקות אווירה של חו"ל... עוד משהוא שלא ציינתי בביקורת, היין היה מצויין, במיוחד אחרי שנתנו לו לנשום קצת בכוסות, אם מישהו פה קנה בקבוק מומלץ לשמור בנתיים ולא לשתות.

liti

New member
עדיין לא קראתי ביקורת עליהם ../images/Emo26.gif

שלא הזכירה את המלפפונים החמוצים שלהם
נהניתי מאוד לקרוא, ממש עשית לי חשק לקפוץ לשם לסעודת פרידה!

למעלה