סעודה מפסקת

ady18

Well-known member
סעודה מפסקת

מה אצלכם נהוג להכין? ולאחרי הצום?

ady18

Well-known member
ואצלי...

קל ופשוט לארוחה מפסקת מרק עוף קפלעך\מי שרוצה בלי כמובן מופחת תבלינים סלט ירקות ללא תיבול מיוחד ממש קצת והמנה העיקרית שוקי עוף של אהרוני עם פתיתים שזה עם תוספת 8 פולקעס של עוף1 כוס אפונה קפואהמלח, פלפל שחור טחון טרי1 כף גבעולי טימין שלמים1/4 כוס שמן זית1 בצל גדול קצוץ3 שיני שום קצוצות1 פלפל אדום מנוקה מחרצנים קצוץ דק1 גזר חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ 1 ראש סלרי חתוך לקוביות של 1/2 ס"מ2-3 גבעולי סלרי מראש הסלריכוס פטרוזיליה קצוצה30 עלי בזיליקום פרוסים דקמלח פלפל שחור טחון טרי1 קילו פתיתים אפויים אסם1/4 כוס מים2 כפיות כורכום1 כף גרגירי כוסברה כתושים אופן ההכנה אופן ההכנה ממליחים ומפלפלים את שוקי העוף. מטגנים אותם במחבת עם שמן זית והתימין עד שהם שחומים יפה סביב סביב. מוציאים את השוקיים מהמחבת ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את כל הירקות מלבד הפטרוזיליה, מטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את המלח ופלפל ומערבבים. מבשלים את הפתיתים בסיר עם מלח (כמו פסטה) כ- 5 דקות ומסננים, שוטפים במים קרים, ומערבבים עם 2-3 כפות שמן כדי שהפתיתים לא יידבקו זה לזה. מעבירים את הירקות המטוגנים לקערת הפתיתים, מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה והבזיליקום ומערבבים היטב. שמים קצת יותר מ- 1/2 ס"מ שמן זית בסיר גדול מצופה טפלון, ממלאים בחצי מכמות הפתיתים ומהדקים. מניחים מעל הפתיתים את הפולקעס, מוסיפים את חצייה השני של כמות הפתיתים ושוב מהדקים. מבשלים על אש גבוהה כ- 5 דקות. מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה למשך שעה בדיוק. ושותים תה בעיקר ומכינים סוטלץ \עוגת דבש לבחירה סעודת אחרי הצום מרק\לבחירה עוף ממרק בלי או עם השנה נעשה פיצה ככול הנראה ומתוק אותו דבר סוטלץ\ עוגת דבש לבחירה

רותי410

New member
כמו כל שנה, צלי עוף - מתובל, למרות

שלא נהוג לתבל הרבה. אבל אני רגילה לתיבול. ואורז עם צימוקים ושקדים. בבוקר אוכלים דג עם מלוואח. אני גם נוהגת להכין בכיפור מעין לחם שנקרא כפוש ואוכלים אותו בסעודה המפסקת וגם עם תום הצום. אחרי הצום שותים לימונדה. את הצום שוברים בקפה שחור מתוק עם חוואייג' ואוכלים כפוש. ואחר כך - אם נשאר מקום - משהו חלבי. גבינות וסלט ירקות. אני גם רוצה להכין את עוגת הגבינה עם קוקוס של פירגה - אולי תיאכל במקום הגבינות והסלטים. וזהו. (כשרעבים חושבים שאפשר לאכול שור שלם, אבל אחר כך ממש אי אפשר לאכול הרבה. אז חבל להרבות בבישול מיותר)

רותי410

New member
זה נותן "כאפה" לרעב. חחחח. ומצחיק כל העניין

הזה של התרגום האוטומטי. כשהנחתי את העכבר על המילה הוא תרגם "כפוש"=UGLY. חצוף שכמותו!!!! כאפוש (הכ' רפה, הפ"א רפה והוי"ו מנוקדת בשורוק) זה מין לחם עם בצל מלמעלה. נדמה לי שיש לי תמונה.

תלתל18

New member
לחם עם בצל נשמע אחלה, אבל

מהתמונה נראה שאפית אותו בסיר פלא, אז זה בעצם לחם/עוגה עם בצל? אני מנסה לדמיין את זה וזה נשמע טובבב -- אם זה לא מסובך מדי לאחת כמוני, אז אשמח למתכון - אם ניתן.

רותי410

New member
את יכולה לקרוא לזה עוגה - אם יש עוגות מלוחות.

ובשמחה אתן את המתכון. הוא די פשוט. ואם "אחת כמוני" הצליחה, גם "אחת כמוך" תצליח. הנה המתכון: כפוש החומרים 3.5 כוסות קמח 1 כפית מלח (אני אוהבת מלוח, אז שמה כפית גדושה. מי שאוהב פחות, מספיק כפית שטוחה) 1.5 כפות שמרים יבשים 1 כפית קצח 2 כוסות מים כ-2 כפות שמן 1 בצל גדול ההכנה לערבב את הקמח עם השמרים. להוסיף את הקצח וללוש עם המים לבצק רך. בשלב הזה אפשר להוסיף את המלח. להשאיר לנוח כעשרים דקות וללוש שוב. לחזור על התהליך עוד פעמיים. למרוח סיר פלא בשמן (בנדיבות), ולהכניס/ליצוק את הבצק. לתת לבצק לתפוח כמעט עד סוף הדפנות של הסיר. לחתוך את הבצל לטבעות ולאחר שהבצק בסיר תפח, לפזר אותן מעליו. להכניס לתנור שחומם מראש בחום בינוני ולאפות עד שמזהיב. הערות: אני הכנתי על הכיריים. כלומר הסיר צריך להיות מכוסה ויש ברזלית שמניחים מלמטה כדי לפזר את החום באופן שווה. אם אין (אין למצוא אותה כיום. היא ירושה מאמא שלי), אפשר לאפות. ואופציה אחרת: ליצוק שמן במחבת בעלת דפנות גבוהות, להכניס לתוכה את הבצק ולהניח לו לתפוח ואחר כך לפזר את הבצל. לטגן על אש בינונית. לאחר שהכפוש מיטגן מצד אחד, להפוך אותו (כולל הבצל) ולטגן את הצד השני (כמו חביתה). אני מעדיפה את האופציה הזאת, כי אני אוהבת יותר מטוגן. מה לעשות? ורואים עלי!

1winnie

New member
ה"איום" חוזר - מתכוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

אני קוראת אותך לסדר! אחרי שיעור הדקדוק שעשית לנו (חחחחחחחחחחחחחחחח) נעשנו פה רעבים בפורום זה נראה מאד מיוחד ה"כפוש" הזה

רותי410

New member
הופה, אני רואה שנעשיתי כאן "מאוימת" סדרתית!!

וזה מאוד פשוט. כבר נתתי למעלה את המתכון לתלתל. אחת כמוך שאופה חלות, בשבילה זה !!PIECE OF CAKE (מלוחה, כמובן, לא מתוקה)

1winnie

New member
אני ב"על האש" לא טובה...

ראיתי את המתכון - והוא בהחלט מוצא כן בעיני! אבל אני מפחדת מלעשות על הגז, כי אני בטוח לא אצליח להפוך כמו שצריך. אם הבנתי נכון אז הבצק הוא מאד(!) רך, נכון? כמה זמן בערך את מעריכה את זמן האפייה? ו"האיום" הוסר לעת עתה....

רותי410

New member
הוא רך למדי, אבל לא נוזלי או משהו כזה.

בעיקרון, הוא בצק לא קשה ולא צריך לשטח אותו בסיר הפלא אלא הוא "נשפך" מאליו. חבל שלא צילמתי את הבצק (וגם לא צילמתי פרוסה). אני חושבת שהכמויות של הקמח והמים מדויקות (טוב, לא כמו דיוק של מאזניים. אבל מדדתי כי מישהי ביקשה ממני מתכון). ואני מעריכה (וזאת הערכה בלבד, כי מעולם לא אפיתי) בכשלושים וחמש עד ארבעים וחמש דקות. כשתראי שהמאפה זהבהב-שחמחם. והבצל שחום עד שרוף בחלקו.

1winnie

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הבצק שאת מתארת הוא כמו מה שחשבתי, בהתחשב בכמות המים יחסים לקמח. והאמת שאני אוהבת בצק כזה ובקשר לאפייה - זה דומה מאד לחלות אז זה טוב (חחחח אצלי הכל זה בהשוואה לחלות) בעז"ה אני ממש רוצה לנסות להכין בקרוב

ady18

Well-known member
השנה מתבלטת

אם נגיד שנסיים נאכל שוב עוגה\סוטלאץ לבחירה שוב שתיה חמה ובמקום המרק ועוף אכין פיצה? שאקפיא מראש יכול להתאים? ואז אחמם כעבור זמן מה

יוכי68

New member
אצלנו בד"כ עוף בתנור עם תפו"א ובטטות

מרק אטריות, כמה סלטים בעיקר טריים, אם אספיק אכין גם לחם. לסיום הצום בד"כ לימונדה, שתייה חמה ומגוון עוגיות ונשנושים. מרק אטריות סמיך/ברקוקס (קוסקוס חלבי). רותי, מה זה כפוש?

אנחנו נכין

תפוחי אדמה בסיר חרס (יוצא כמו ממדורה) גבינות ביצה קצת ירקות חתוכים. אחרי הצום: קפה עוגה.... ושאריות שישארו מהפשטדה שאני מכינה לילדים לשבת כמובן נבחר פשטדת זיתים, סלט טחינה, סלט עגבניות שרי ובצל. ומה שישאר מארוחה מפסקת. ו

הכי יעיל לאחר הצום תה צמחים ופירות יבשים

לסיום הצום , הכינו תה צמחים, ולידו מגש עם פירות יבשים, תמרים עסיסיים ,אגוזים, משמשים אורגנים ללא ריסוס,,תאנים,וכו', מכילים אנרגיה ועשירים בגלוקוז, מאוששים נפלא את הגוף מהרעב . אחרי שתייה של תה הצמחים והפירות היבשים,אתם כבר מרגישים מלאי אנרגיה חזקים ולא מותשים. ואז אפשר לעבור לארוחה חמימה: אני מכינה מרק עם נתחי פרגיות והרבה ירקות חתוכים לקוביות,(גזר קישואים בטטה דלעת תפו"א -3 שורשי פטרוזליה, שורש סלרי,,בצל שלם ,וכוס מלאה עלים של עשבי -תיבול). בסיר נפרד מבשלת כמה דקות אטריות דקות, ומסננת, או סיר אורז מבושל. ואחר כך מצרפים אטריות או אורז לצלוחית המרק , וזהו יש ארוחה שלמה לאחר הצום. ****************************************************** יומיים לפני הצום: להרבות בשתייה,חשוב לשתות מים , להימנע משתיית קפה או קולה, וגם להמנע משתיית מיצים מתוקים.(כול משקה עם קופאין משתן,כלומר מגביר את בריחת הנוזלים מהגוף). כדאי לדאוג לשתות במהלך היום בכול שעה עגולה כוס אחת מים ,מאוד מקל על הצום. סעודה מפסקת: סלט- ירקות טרי מתובל בשמן זית ,(השמן חשוב כי מביא לתחושת שובע לזמן ארוך יותר). דג אפו בתנור : אצלינו מכינים דג הליבוט,על מצע טבעות בצל ופרוסות עגבניות וקישואים,מתובל במעט כורכום ומעט מלח, כדי לא לגרום בהמשך לתחושת צמא. ובסיר נפרד מבשלים אורז, או ספגטי, במעט שמן -זית השומן גורם להאטת תחושת הרעב . ( חשוב שהאוכל לא יהיה מתובל בהרבה תבלינים, כדי שלא יצמיא). לקינוח: פרי אחד: תפוח, אגס . כדאי לדעת: הפחמימות הגורמות לתחושת שובע: ספגטי, אורז מלא, לחם דגניים עשיר בסיבים, בורגול, בטטה, שעועית-לבנה יבשה, עדשים. פחמימות אלה נספגות אל הדם באיטיות ולכן גורמות לתחושת שובע לזמן ממושך, ומומלצות לפני צום. לפני הצום חשוב להימנע מאכילת מתוקים ומשתיה מתוקה שמעודדים הפרשה מוגזמת של אינסולין לדם, מה שגורם לתחושת רעב מוקדמת.

למעלה