סנקציות נגד ישראל?

מטרניך

New member
אתה צודק 100%. לא שמתי לב לכותרת

של תגובתו. אתה רואה, זה קורה גם ל'שועל וותיק' כמוני, אז תאר לעצמך מה קורה לחבר'ה צעירים שאין להם תמיד את הכלים להבחין בין אמת לשקר, בין עובדה למניפולציה ובין אינפורמציה לעלילה.

yeshgvul

New member
פעם לא, כיום כן !

המילה apartheid באפריקאנס באה מהמילה apart - בנפרד, כמו באנגלית. מדיניות אפרטהייד, כפי שאני רואה זאת, היא מדיניות של הפרדה בין אוכלוסיות על בסיס אתני, כשאחד הצדדים מופלה לרעה. הכיבוש עבר כל מיני שלבים. במשך זמן הפלסטינים יכלו לנוע בחופשיות בתוך ישראל. ב- 1978 לא היה כאו אפרטהייד. האפרטהייד נוצר מכל מיני סיבות. סיבה מכרעת היא הסכמי אוסלו. אני תמכתי בהם , ואני עדיין חושב שהם היו בסיס להסדר על פי 242, אבל צריך להודות שבצעדים שנקטה ממשלת רבין היו אלמנטים של אפרטהייד : מניעת המעבר לישראל, סגרים, ביתור אזורים (כמו ברצועה) , סלילת כבישים שמשמשים יהודים בלבד על אדמות מופקעות מפלסטינים (כמו כבישי המנהרות המפוארים סביב ירושלים). מאז זה רק הלך והחמיר. די להסתכל על חברון. בעיר אחת כמה מאות אנשים חופשיים להסתובב ולהתעלל בשכניהם ו - 150000 איש לא יכולים לצאת מהבית ולא יכולים לנוע במקומות מסויימים מסיבות אתניות (אפילו אחרי יום גולדשטיין רק הערבים היו בעוצר). חברון היא רק הדוגמה הקיצונית. נצרים-עזה, אריאל-סלפית, כבישים חופשיים ליהודים כשהערבים תקועים במחסומים. ומי שיסתכל על מפת הרשות יבין גם את השימוש במילה בנטוסטאנים. המובלעות של הרשות, אזורים שאינם בעלי יכולת כיום משלהם נראים כמו מדינות החסות שניסה להקים השלטון הלבן בדרום אפריקה. לכאורה יש למקומיים שלטון עצמי, אבל למעשה הם תלויים בשלטון המקורי. להזכיר שראש ממשלתנו הנוכחי מבקש בתכניתו המדינית להנציח מצב זה, תוך החלפת השם מ"רשות" ל"מדינה".

ליליxx

New member
אחרי התלבתויות קשות...

בכל זאת החלטתי שעדיף לשמור על חיי היהודים, שלא ירצחו כתוצאה מקרבה פיזית לערבים, על פני רצון טבעי ומובן לא להגביל את התנועה לאף אדם, יהיה גזעו אשר יהיה. (הכבישים המיועדים רק ליהודים, נסללו בגלל סכנת המוות שהיתה עליהם בדרכים משותפות, למקרה שמיהו פה נחת מהמאדים לאחרונה). זאת גם דעתי לגבי סגרים, ביתור אזורים ומחסומים. באמת כואב ומאוד היתי רוצה לבטל אותם, אבל עדיף לי הכאב הזה על פני המוות שלי או של קרובי. לא ניראה לי שחרם על תוצרתי תשנה את דעתי בתחום. להפיך, מדובר על חרם שיגרום להרבה סבל לאוכלוסיה אזרחית חפה מפשע(עד כמה שישראלי יכול להיות חף מפשע). נחמד שהוא יביא שמחה לשונאי ישראל, מה יש, גם הם בני אדם. נחמד גם שהוא יביא לעידוד הטרור ע"י הגופים המאמינים שעוד קווצ' ועוד קווצי ואותותו מדינת ישראל מתמותת. מאוד הומני!

yeshgvul

New member
איפה את גרה , אם מותר לשאול ?

רק מתוך סקרנות. לעניין ההפרדה, יש לה תמיד סיבות רשמיות. גם בדרום אפריקה היו כאלה. נדמה לי שרבין אמר משהו על "להוציא את עזה מתל אביב". מי שמתווה מדיניות כזו אמור להבין שאיננה יכולה לעבוד לאורך זמן (יתכן שרבין הבין זאת, אני לא יכול לדבר בשמו). יש בה ענישה קולקטיבית קשה. כשתושבי בית ג'אללה רואים את כביש המנהרות לגוש עציון עובר להם מתחת לאף על אדמה שהופקעה מהם, והם אינם יכולים כלל לנסוע בו, זה לא מצב נורמלי להסדר קבע. אפשר למנוע את הקווצ'ים האלה, אם ממשלתנו תסתכל קצת קדימה. ראי מסמך אילון נוסייבה. אם זה מנחם אותך, יש כמה חרמות נגד ישראל שאני מתנגד להם לחלוטין.

ricardo18

New member
חייבים לזכור, שמבחינת המשטר הלבן

בדרא"פ, ההפרדה לא הייתה על רקע גזעי(באופן רשמי)אלא על רקע בטחוני. המשטר הלבן ייצג גישה בטחוניסטית שמטרתה הרשמית להגן על המיעוט הלבן מפני הרוב השחור. הרי גם בדרא"פ היו מחתרות שחורות שהוציאו לפועל פיגועים כנגד לבנים חפים מפשע.

תה רוצה שססופה של ישראל יהיה כסופו

של המשטר הלבן בדרום אפריקה? אתה תומך בפתרונות שנעשו שם ידוע לך מה התוצאות של כך אם תעשה הקבלה משמעות התוצאות הוא חיסולה של ישראל האם הנך מעונים בכך?

yeshgvul

New member
בדרום אפריקה היה פתרון אחד. כאן 2

מדינה משותפת או שתי מדינות בגבולות 67 עם תיקונים קלים. אני מעדיף את השני. השנאה, ההרוגים והסבל הולכים ומעלים את מחירו של כל אחד מהפתרונות הללו מיום ליום, עם סבא אריק שמסרב לפרק את מפעל חייו ומוביל אותנו לקריסה כלכלית, מדינית ומוסרית אם אתה ישראלי מודאג, נסה את זה : http://www.mifkad.org.il/ אין פתרונות קסם. ומה אני אמור להבין ממך? שאתה מצר על נפילת השלטון הלבן בדרום אפריקה. רצית שזה יימשך?

ליליxx

New member
לא מספיק יודעת על דר"א

אם הסיבה לאפרטייד היתה באמת בטחונית כמו עצלנו ולא סתם "טענה", מה שלא ניראה לי בכלל, אז, כן, אני היתי מתנגדת לסנקציות עליה. בכל מיקרה, אם כבר דר"א, המיעוט הלבן עשה טעות שהסכים לתת את המדינה לרוב השחורים ובכך להעלם. דווקא להם היתה אפשרות אחרת,עם מדינה כזאת ענקית, היו יכולים בשקט לתת לשחורים 90% מהשטח ולהשאר עם ה10% אבל עצמאים. לצערינו הרב, לנו אין את הלוקסוס הזה.

yeshgvul

New member
להיפך, לך יש את הלוקסוס הזה !

ראי את מה שידוע לך כבר: http://www.mifkad.org.il/ מדוע את טוענת שהלבנים נעלמו ? עובדה שלמעט הימין הלבן הקיצוני (שלא לומר נאצי) בדרום אפריקה, שאכן תובע לו מדינה משלו על טוהרת הלבנים, הרוב הלבן החליט להמשיך את חייו איפה שהוא ולא להגר לאיזו פינה של המדינה.

מטרניך

New member
למה אתה צריך להפגין בורות?

בדרא"פ הופרדו השרותים הציבוריים, התחבורה הציבורית, בתי הספר, הגנים, הספסלים בגן, חופי הרחצה, המסעדות, בתי הקולנוע וכל תחום ותחום ל'לבנים' ול'לא לבנים'. גם חוקי האישות אסרו על עירבוב גזעים. זה נכון שבשוליים של מאבק השחורים בוצעו גם פעולות טרור, אך אלה כמעט שלא היו מכוונות נגד לבנים סתם, ללא הבחנה. אתה מתעקש בכל הכוח, כמו חברך ישגבול, להפוך את ישראל למדינת אפרטהייד, וכשהעובדות נגדכם אתם מעצבים אותן לצרכיכם. אם כבר 'אפרטהייד', אז הקיבוצים השמאליים לא פחות גזעניים מההתנחלויות הימניות. ראית כבר חבר קיבוץ ערבי? תיכנס לספר השיאים של גינס. אני זוכר ערבי מסכן אחד שניסה להתקבל לגן שמואל, ספינת הדגל של מרצ, ואני זוכר גם מה קרה לו. אתה אולי עדיין לא היית בארץ אז.

מטרניך

New member
אם אינני טועה זה היה בשנות השבעים

הבחור היה חבר מפ"ם ערבי שדרך החיים בקיבוץ מצאה חן בעיניו והיו לו שם חברים ואפילו חברה. כשהוא ביקש להתקבל היתה מבוכה גדולה בקיבוץ. כמקובל ב'שמאל' אף אחד לא אמר לו בפנים: צ'מע, קיבוץ זה לא לערבים, גם אם הם חברי מפ"ם ודוגלים ב'אחוות עמים'. הפעילו עליו מכבש וניסו לשכנעו שזה לא בשבילו, לא כדאי לו, הוא לא יתאים מבחינה חברתית, הוא לא מתאים ל'אחידות האידיאולוגית' שמתבטאת בקבלת האידיאולוגיה הציונית ע"י חברי המשק ועוד כל מיני בוקי סריקי מסוג זה. אבל הבחור המשיך להתעקש וקיבל תמיכה מכמה חברים. בסוף היו אסיפות חברים - לא זוכר אם אחת או שתיים - והיתה הצבעה ובקשתו נדחתה. היה סקנדל והוא עזב את הקיבוץ עם חברתו במפח נפש. ידוע על עוד מקרים מהסוג הזה, ולמיטב ידיעתי גם שם, לאחר כל מיני התדיינויות, הערבים נדחו.

מענין אם היום היה מוגש בג"צ בגין כך

ומענין אם במר"צ היו מגנים זאת וטוענים לאפליה ואפרטהייד כאותה התנגדות שזכתה לבג"צ בישוב הסמוך לקיבוצים.....

yeshgvul

New member
יש סממני אפרטהייד גם בתוך גבולות 67

אפשר לכבד ולהבין קהילות שחיות בנפרד ביישובים יעודיים. אבל צריך להקפיד על הקצאה שוויונית של משאבים. אם לא הוקם אף יישוב ערבי חדש מאז 48, אבל למשפחת קעדאן לא נותנים לגור בקציר , ולאחר לא נותנים להצטרף לקיבוץ, ההקצאה השוויונית הזו לא קיימת.

ההפרדה - כמה מגוכך ואירוני

כאשר הימין טען שיש לבצע הפרדה טענו כלפיו שהוא גזען בגלל שהוא רוצה להפריד פתאום השמאל אימץ לחיקו סיסמא זו וכל מי שאיננו מסכים איתו אז כמובן שהוא לא בסדר.....

yeshgvul

New member
די נכון. ברק נגוע בזה גם:

"אנחנו כאן והם שם". רק שאפשר להיות גרוע יותר, כמו עוזי לנדאו : "אנחנו כאן והם שם ואנחנו שם".

כלומר רק אחרי אוסלו?

אתה מגדיר נכון [לא אני הסמכות פשוט לפי המילון] >>היא מדיניות של הפרדה בין אוכלוסיות על בסיס אתני, כשאחד הצדדים מופלה לרעה. << שים לב טוב שלפי הגדרתך אתה הסיבה להפליה היא אתנית [ונרחיב ונאמר מגזרית כי המגזר לא חייב להיות אתני דוקא] אם ישנה הפליה כזו של ערביי יו"ש האם הסיבה להפליה היא האתניות או הסכסוך להם איתנו והפיגועים שהם מפגעים? נזכירך שלא רק שלא היתה הפליה תחילה אלא שאף נהנו משגשוג האפליה והקושי שלהם נוצרו כתוצאה מהאינטיפאדה....... ואחרי אוסלו כתוצאה מהפיגועים שיצאו משטחי הרשות....

למעלה