סנסיי ../images/Emo11.gif
אני מבסיס אמונתי מכבד כל דעה וכל השקפה באשר היא , אלא אם כן היא פוגעת ברבגוניות הדתית והצבעונית של כוכב הלכת הזה . בהתאם לכך לא רציתי לצאת נגדך בפומבי ( מה גם שאני מכבד אותך
) אבל אתה הלכה למעשה פוגע בעיקרון החשוב לי ביותר . אספר בקצרה סיפור כדי להמחיש את דעתי . שליט פרס העתיקה פקד יום אחד על היהודים להתאסלם בתוך שבועיים , ולא יוצאו להורג . לא ידעו מה לעשות הגברים , בזמן שהנשים התכנסו , חשבו ולבסוף הגיעו להחלטה . התכנסו כולן באחד הבתים ובמשך שבועיים שקדו על מלאכתן . הגיעו כעבור שבועיים לשליט פרס והביאו לו במתנה שני שטיחים : אחד מהם רבגוני , צבעוני , מקושט ומיוחד , והשני כולו אדום . אז הבין השליט הפרסי , שרק חברה צבעונית ( לא במובן הגיי של המילה ) ורבגונית היא חברה בריאה ויפה , בהתאם לכך איפשר ליהודים לשמור על יהדותם . ערך הרבגוניות הוא ערך עליון אצלי . אני שואף לחברה ישראלית בה יחיו בשלווה זה לצד זה נוצרים , יהודים , הרא קרישנה , בודהיסטים ופאגאנים , ואילו אתה - בשפה פשוטה - מנסה להפוך את החברה שלנו להומוגנית , קרי משעממת . רציתי לציין שהיה זה ישוע , ולא משה - שהטיף לאהבה ולהפניית הלחי השניה , היה זה בודהה , ולא משה , שלימד טכניקה להתגברות על הסבל . היה זה מהווירה , ולא משה : שלימד על אי אלימות מוחלטת וצמחונות . היה זה גורו ננק - ולא משה , שלימד אנשים אהבת אלוהים מהי . היו אלה - ועדיין היום - הפגאנים אשר לימדו על איזון והרמוניה עם הטבע , והיו אלה אתיאיסטים סקפטים שדיברו כל הזמן על נטישת חוקים אכזריים של היהדות , אותם אמנע מלציין כאן . אז בבקשה , תן לאנשים את הכבוד להחליט בעצמם באיזו אמונה לבחור , אל תגיד לי ( וזה מה שאמרת ) שבגלל שאין אני מעוניין ביהדות אין אני רוחני , ואל תאחל לי ולאחרים ( על פי רוח היהדות ) רעות בגלל השתתפות בטקסים שאין הם מבית יהודי חם וטוב . בידידות , נדב
אני מבסיס אמונתי מכבד כל דעה וכל השקפה באשר היא , אלא אם כן היא פוגעת ברבגוניות הדתית והצבעונית של כוכב הלכת הזה . בהתאם לכך לא רציתי לצאת נגדך בפומבי ( מה גם שאני מכבד אותך