סנסיי

התמהוני

New member
סנסיי ../images/Emo11.gif

אני מבסיס אמונתי מכבד כל דעה וכל השקפה באשר היא , אלא אם כן היא פוגעת ברבגוניות הדתית והצבעונית של כוכב הלכת הזה . בהתאם לכך לא רציתי לצאת נגדך בפומבי ( מה גם שאני מכבד אותך
) אבל אתה הלכה למעשה פוגע בעיקרון החשוב לי ביותר . אספר בקצרה סיפור כדי להמחיש את דעתי . שליט פרס העתיקה פקד יום אחד על היהודים להתאסלם בתוך שבועיים , ולא יוצאו להורג . לא ידעו מה לעשות הגברים , בזמן שהנשים התכנסו , חשבו ולבסוף הגיעו להחלטה . התכנסו כולן באחד הבתים ובמשך שבועיים שקדו על מלאכתן . הגיעו כעבור שבועיים לשליט פרס והביאו לו במתנה שני שטיחים : אחד מהם רבגוני , צבעוני , מקושט ומיוחד , והשני כולו אדום . אז הבין השליט הפרסי , שרק חברה צבעונית ( לא במובן הגיי של המילה ) ורבגונית היא חברה בריאה ויפה , בהתאם לכך איפשר ליהודים לשמור על יהדותם . ערך הרבגוניות הוא ערך עליון אצלי . אני שואף לחברה ישראלית בה יחיו בשלווה זה לצד זה נוצרים , יהודים , הרא קרישנה , בודהיסטים ופאגאנים , ואילו אתה - בשפה פשוטה - מנסה להפוך את החברה שלנו להומוגנית , קרי משעממת . רציתי לציין שהיה זה ישוע , ולא משה - שהטיף לאהבה ולהפניית הלחי השניה , היה זה בודהה , ולא משה , שלימד טכניקה להתגברות על הסבל . היה זה מהווירה , ולא משה : שלימד על אי אלימות מוחלטת וצמחונות . היה זה גורו ננק - ולא משה , שלימד אנשים אהבת אלוהים מהי . היו אלה - ועדיין היום - הפגאנים אשר לימדו על איזון והרמוניה עם הטבע , והיו אלה אתיאיסטים סקפטים שדיברו כל הזמן על נטישת חוקים אכזריים של היהדות , אותם אמנע מלציין כאן . אז בבקשה , תן לאנשים את הכבוד להחליט בעצמם באיזו אמונה לבחור , אל תגיד לי ( וזה מה שאמרת ) שבגלל שאין אני מעוניין ביהדות אין אני רוחני , ואל תאחל לי ולאחרים ( על פי רוח היהדות ) רעות בגלל השתתפות בטקסים שאין הם מבית יהודי חם וטוב . בידידות , נדב

WaveGal

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

סליחה. לא הייתי ברור בקישור. הוא מיועד לכל מי שלא מודע לדבריו של שמעון עליהם אתה מגיב (וגם לקוראי הארכיון העתידיים). הנחתי שעדיף כך אבל אולי טעיתי. נו טוב. זו לא תהיה הפעם הראשונה. אם תשלח מסר לאחד המנהלים הם יכולים למחוק את ההודעה שלי ואת זו יחד איתה (והרי הסכמתי העקרונית). באשר לדבריך על הפלורליזם, אני מסכים איתם לחלוטין.

אלישיר

New member
שלום נדב.

בעזי"ת רק אעיר בין לבין הערה קטנה, כדי שהדיון בינך ובין שמעון על עקרון שחשוב לך ושנפגע, לא יפגע בנתים בעקרונות של אחרים. כתבת כל מיני דברים על "לא משה", ודומני שמבורות. אין לי דעה בנושא, אבל לכתוב שהעקרונות הנ"ל אינם חלק מדת משה היא טעות.

התמהוני

New member
לא דיברתי על דת משה .

דיברתי על משה עצמו , וגם באם אכן הטיף לכל אלו ( ולא ידוע לי שהטיף לצמחונות ואי אלימות ) , זה לא סותר את העובדה שדתות רבות אחרות עוסקות בדברים יפים לא פחות .

אלישיר

New member
משה = דת משה.

בעזי"ת כל העקרונות שהעלת נמצאים ביהדות. לאו כערך יחיד, אלא כחלק ממערכת ערכים. ולא באתי לקחת חלק בדיון בין יהדות ודתות אחרות. רק להעיר ולהאיר. אם תרצה אוכל להשתדל וארחיב מעט.

התמהוני

New member
אז אנא הרחב ,

שכן לי ידוע שהיהדות לא מדברת על צמחונות ועל אי אלימות .

כפשוטו...

כשנכתב "עין תחת עין" - לא היתה הכוונה שאדם שהוציא עין לחברו יוציאו גם את עינו בתגובה, אלא שאותו אדם שגרם נזק ישלם לנפגע בעבור גרימת הנזק (לדוגמא, אם הוא חתך אצבע לרופא כירורג, הוא יצטרך לשלם יותר מאשר לסתם אדם שערך אצבע אצלו היא כמו השאר). בלי שום קשר לדיון ולהסכמתי או לאי הסכמתי עם דבריך, אתה מראה בורות בכל הקשור לדת.

isaacl

New member
אגב הלחי השניה

אפילו עמדה זו איננה כה בלתי יהודית. מה אתה חושב על אמרה זו: הנעלבין ואינן עולבין, שומעין חרפתן ואינן משיבין, עושין מאהבה ושמחין ביסורין, עליהן הכתוב אומר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו." וכן, כל המעביר על מדותיו מעבירין לו על כל פשעיו (מסכת יומא, כג ע"א). אמרה זו מופיעה בגמרא כמסקנה של דיון מוסרי כיצד לנהוג במי שנוהג בך באלימות. אז הזכרונות שלך משיעורי תנ"ך כנראה אינם מספיקים כדי לתת תמונה של מהי יהדות. זוהי שוב תולדה של חינוך מגמתי. ההשקפה הציונית, כחלק מן הניסיון להשכיח את הגלות, עמל בכל כוחו לשוב ליהודי הגאה שישב על אדמתו, היהודי המקראי. התלמוד שהוא הספר היהודי החשוב ביותר, לפחות היסטורית, שהוא הספר עליו עמלו במהלך האלפיים שנה האחרונות יהודים בכל הפזורה היהודית, והוא זה שעיצב את השקפתם, ספר זה נעקר לחלוטין ממערכת החינוך. אילו היית יודע מעט יותר, היית מבין שהציטוטים שלך מן המקרא פשוט אינם רלבנטיים, או לפחות כמעט שלא, ככל שמדובר בעם היהודי. יצחק

nitzano

New member
לפחות בקוריאה הורים רבים

דואגים להקריא לילדיהם מהתלמוד "ספר החוכמה היהודית"

tessen

New member
לא בע"מ זה באמת קורה

בכל זאת יש להם אוניברסיטאות עם תואר בלימודי ארץ ישראל ויהדות.

לגבי "הלחי השניה"

נצרות לא המומחיות שלי, אבל צריך לזכור את הרקע הפוליטי להטפות של ישו: הרומאים שלטו בארץ, ודיכאו באכזריות לא רק את מי שקם נגדם, אלא גם את כל מי שהיה בסביבה בזמן שקמו נגדם. ישו הטיף בתקופה שבה היתה תסיסה גדולה נגד השלטונות, ואת הקריאה "לתת את הלחי השניה" אפשר אמנם להבין כפשוטה, אבל אפשר גם להבין אותה בהקשר הפוליטי - אל תסתבכו עם הרומאים, כשהם מענישים אותכם תבליגו, באלימות לא תשיגו כלום. כדאי גם לשים לב לכך שלאורך 2000 שנה של נצרות, ה"כלל" הזה מעולם לא נשמר, אלא ע"י קבוצות שוליים קטנות, כמו הקווייקרים. נכון שהיהדות אינה אוסרת על הריגה (הדבר הראשון שעשה משה כשירד מההר, אחרי ששבר את הלוחות הראשונים, היה לצוות על הריגת כל מי שהשתתף במעשה העגל - 3000 איש, אם אני זוכר נכון), אבל היא כן אוסרת על רצח; זה משמעותי כי בתרגום של התנ"ך לאנגלית, ונדמה לי שגם בלטינית, "לא תרצח" תורגם ל"לא תהרוג". "לא תהרוג", כלומר בשום מצב - גם לא הגנה עצמית. כמובן שזה חוק שאי-אפשר לקיים. אז לא קיימו אותו, או מצאו דרכים לעקוף אותו, ונוצר מצב שבו כל שליט באירופה היה חוטא, שהיה זקוק לכנסיה שתחון אותו ותציל אותו מגיהינום. "לא תרצח" הוא חוק שאפשר לקיים. "לא תהרוג" אי-אפשר לקיים. היהדות נראית לי יותר נכונה, במקרה הזה.

לגבי חטא העגל

את אחיו אהרון שאירגן את כל ההילולה הוא (משה) לא הרג, אלא "רק" את אלא ששיתפו עימו פעולה... לאהרון ולבני שיבטו (לוי) הוא סידר אחלה ג'וב: להיות כוהני הדת, לא לעבוד (מתוך תוקף דתי) ולקבל מיסים (מעשר) משאר 11 השבטים העמלים למחייתם...

למעלה