סנסאי,סמפאי,קוהיי,

סנסאי,סמפאי,קוהיי,

אני רוצה לנסות להעביר מסר "זני". רובנו מכירים את השמות-קוהי-סמפאי-סנסאי-,ומקבלים אותן בצורה המילולית של הדבר "קוהי":תלמיד האחרון שהגיע למועדון,"סמפאי":התלמיד הבכיר או הותיק במועדון(לא בהכרח הטוב ביותר במועדון- ועדיף שכך,) "סנסאי":המאמן הבכיר הראשי במועדון(לעיתים יקרא "או-סנסאי) קיימת מערכת מאוד מורכבת בין האנשים והפעם אנסה לגעת במערכת בין קוהי לסנסאי:על הקוהי לקבל את הסנסאי ללא עוררין אל לא לשפוט אותו ולדון אותו,מתוך המעגל שלו כקוהי עליו לעשות את הערכת המצב שלו לגבי הסנסאי ולפי זה להחליט האם מורה זה (הסנסאי) מתאים לו כן/לא השפיטה צריכה להיות כלפי עצמו(לגבי הקוהי) במיקרה והגיע הקוהי להחלטה שלא מתאים עליו לעזוב לאלתר את הסנסאי ולא להמשיך להתאמן אצל מורה זה,היה וממשיך הוא להיתאמן אצל אותו מורה חוטא הוא כלפי יושרו וכן כלפי מורהו"הרבה אנשים אומרים כן הוא אדם שלילי אך בעל ידע רב למה לא אלמד ממנו" כאן מתחיל המעגל הראשון בין קוהי לסנסאי.(שהתכוונתי לא ישפוט או ידון קוהי את הסנסאי כונתי היתה זו-אם קיבלת את המורה שלך ללא עוררין כי אז מחשבותיך חיוביות כלפיו, ואם אינן כאלה אל תשפוט אותו או תדון אותו ,שפוט את עצמך ועזוב את המורה שלך לאלתר,אוס אמנון

נכון. הכל טוב ויפה.

רק חבל שבחיים אין סוסים עגולים ובלי חיכוך. מה יעשה למשל תלמיד שהתחיל ללמוד במועדון מסוים מתוך הערכה גדולה למורה, ואז המורה ירד מהארץ, ולאותו תלמיד אין הערכה למי מן התלמידים שמחליף אותו? התלמיד אוהב את המועדון, ואוהב את השיטה, אבל אל המורה (החדש) אין לו הערכה, אף שהוא מחבב אותו מאד ואינו רוצה לפגוע לא בכבודו ולא ברגשותיו? ומה יעשה תלמיד שהתחיל ללמוד שיטה X, ואז אחרי כמה שנים הוא עובר לעיר אחרת, והמורה היחיד שיש באותה שיטה הוא מישהו שהתלמיד לא מעריך מסיבות מסוימות? האם על התלמיד להחליף שיטה? או אולי אפשר לחרוק שיניים קצת, ולנסוע להשלמות מדי פעם אצל המורה הישן?

אכן הכל טוב ויפה

אני מניסיוני הדל לומד עדין מאותו מורה זה כ 25 שנה ,מורי שלי גר בחול ותקופה מסוימת גרתי בקירבת מגוריו כיום אני מתמיד לנסוע להשתלמויות, אני לא מאמין במועדון נחמד או אירגון נחמד שאני חפץ להשאר בו, אלה רק ממורה שאני רוצה ללמוד ממנו, המועדון והאירגון הוא תוצר לואי,לגבי הפסקה השניה כל עוד שהתלמיד יכול להגיע למורהו שיחרוק שינים ויסע אילו . אוס אמנון

הסנסאי האידיאלי

* סנסאי באומנויות לחימה קלאסיות הינו מורה דרך במלוא מובן המילה (ברמה הטכנית וגם ברמה האישית פילוסופית). * סנסאי הינו איש של כבוד, דרך ארץ ובראש ובראשונה איש מקצוע מומחה. * איש מקצוע מומחה אשר חוקר, מתאמן ומאמן מתוך להט בלתי ניתן לכיבוש. הסנסאי משמש כמורה וכתלמיד במקביל, ובולט ברצון עמוק ללמד וללמוד במידה שווה. * הסנסאי מהווה דוגמה אישית לכל אשר הוא מלמד. * הסנסאי שומר על העקרון תן כבוד לאדם, ותזכה בכבוד. * הסנסאי הינו חרד קיצוני למקצועו ולדרכו. *העקרונות המנחים סנסאי: - עקרון הגירי המחויבות (למורהו, שיטתו, בכיריו, תלמידיו ובית ספרו, אימוניו, לימודיו ודרכו). - עקרון הלויאליות (לכל אלה אשר הסנסאי חייב במחויובות). - העקרונות הפילוסופיים של הבושידו (דרכו של לוחם ג´נטלמן). - עקרון של שליטה בכל מעשיו הפיזיים, הנפשיים, החינוכיים, המנהיגותיים והאסטרטגים. * הסנסאי הינו מקור השראה לתלמידיו, והינו איש מוסר בעל יושר אישי וג´נטלמן. * הסנסאי לוקח מלוא האחריות למעשיו, ומסוגל להסבירם ולעמוד זקוף מאחורי מעשיו. * הסנסאי לומד וצובר נסיון חיים ומסוגל להסיק מסקנות מכל אירוע. * סנסאי מסוגל ושואף לתרדגם את כל אשר קורה על ה"מזרן" למציאות של החיים. * הסנסאי הינו מחנך באמצעות לחימה, למיצוי היכולות האישיות של תלמידיו. * הלחימה אינה מטרה, היא כלי חינוכי - הכשרה לעמידה בתלאות החיים היומיומיים.

סנסאי במובן של יחס תלמיד מורה

כל דבריך זהב הם אך כונתי היתה לגבי היחס בין התלמיד למורה ולמעגלים שהם יוצרים אוס אמנון

תמירי

New member
אוטופי לחלוטין

נשמע נהדר! אני לא מאמין שיש דבר כזה, אבל הלואי.

לא לחלוטין.

למורה שלי , למשל, אני יכולה במצפון שקט לשים
ברוב רובם של הסעיפים שהוזכרו. וגם באלה שלא, הוא מקבל -V ורק בגלל נפילות חד פעמיות. האם ציינתי כבר שאני לא אובייקטיבית?

לא לחלוטין2

אני מכיר מורה כזה ולומד אצלו. ואם אתה חושב שאני משוחד, שיהיה.

Funakoshi

New member
המורה האידאלי ../images/Emo42.gif

חברים, מילותיו של האדון גליסקו מתארות את הסטנדרט הרצוי והמצוי בבתי הספר הרציניים לאמנויות לחימה. אני חושב שזה ממש לא אוטופיה, זה מציאות בדוג´ו מסורתי. כל המסתפק בפחות חבל עליו !!! אומנות לחימה זה לא רק להזיע ולבצע טכניקה ומי שמוותר על הערך המוסף החינוכי והרוחני אינו מקבל אומנות לחימה. בהחלט יש מורים שאינם מסוגלים לספק את הסחורה, חבל !!! תפקיד הצרכן הנבון למצוא את הרציני והמספק ! אני חושב שיש לא מעט בתי ספר איכותיים בארץ עם מורים רציניים, משכילים, אנושיים וידענים. תבחרו בהם.

GorenY

New member
ממש יפה ../images/Emo62.gif

אני חושב שיש לא מעט כאלו, ניר מלחי, רוני קלוגר, יורם הדר ושלמה דוד מהג´ודו. רוני קלוגר אולי בולט בעיני בגלל השכלתו הרחבה שלא פחות מרשימה מיכולותיו הפיזית, וכל זה מלווה בכשרון נדיר של יכולת הוראה וכריזמה.

שאלה לא מטופשת לחלוטין

נכון להיום האמירה אוס מקובלת כמו להגיד שלום או לכבד אחד את השני אך למילה או הברה אוס יש הרבה משמעויות כאשר אחת מהן באה לומר אוס - משמע הבנתי ואכן כך העשה ,אוס -אני מסכים לדעתך,אוס כך אנהג וכדומה לדוגמא יש מורה שמסביר ושואל הבנתם מי שלא מבין את המשמעות של האמירה אוס אכן יגיד אוס ולאחר מכן יעשה דבר אשר לא הבינו, הטעות היתה בכך שכאשר אמר אוס למעשה אמר אכן הבנתי וכך העשה או לפחות אנסה לעשות. יותר נכון להגיד בשיחה ללא כל אחריות כלפי התשובה את האמירה-" היי" מקווה שהסברתי את עצמי נכון הפעם ללא אוס, אמנון

אכן תפיסה זנית יפנית

אם מבין אני ששאלתך הופנתך אלי,אני מתאמן בשיטת שוטוקאן המסורתית ויש הבדל בין שוטוקאן אחד למשנהו אך מה שעומד אחרי זה זו לא השיטה כי אם המורים המורים האישים שלי -סנסאי הירושי שיראי וסנסאי טאקשי נייטו, עצם כתיבת שמם מועררת בי תמיד את הרצון להתאמן, רוב תפיסת עולמי הקטן מגיע מלמידה ומעקב אחרי מוריי אשר אני מתגאה בהם בנוסף על כך סנסאיטאקשי נייטו הינו מאסטר לזן וכן בעל תואר לפילוספיה היפנית והאוריינטלית כך שאני זוכה גם ללמוד בנושאים אלו המעורבים בשעוריו,כך שזה לא קשור בדיוק לשיטת הקראטה אלה לתפיסה האורינטלית הכללית, אוס אמנון

החתול.

New member
כן כן כן ../images/Emo54.gif

בעיני בהחלט מורי, רבי וידידי, הוא התגלמות הדבר הטוב, האנושי והמקצועי ביותר. הוא דוגמא אישית בדוג´ו, בבית עם ילדיו עם חניכיו ועם מוריו. הוא מוביל במקצועיות ובאנושיות אין קץ.

למעלה