סנכרון יומן

fatzkoon

New member
סנכרון יומן

אשמח לדעת איך אני יכולה לסנכרן את היומן באייפון (5) עם היומן בג'ימייל שלי?

תודה לעונים

noa_f

New member
מוגדר אצלך חשבון ג׳ימייל ב״דוא״ל אנשי קשר

ויומנים״? (בהגדרות)
אם כן, תכנסי לחשבון ג׳ימייל הספציפי ותדליקי בו את סנכרון היומן.
עכשיו, באפליקצית היומן, כל פעם שאת מכניסה פגישה, תשימי לב שתחת calendar מסומן היומן של גוגל ולא היומן הפנימי באייפון.
בעקרון, אפשר לגמרי למחוק את קובץ היומן הפנימי ולהשאיר רק את קובץ היומן של גוגל ואז אין בלבולים, אבל בטח יש לך כבר פגישות שכתובות ביומן הפנימי. (ואני ממש לא זוכרת איך מוחקים את הקובץ, אצלי הוא מזמן לא קיים).

אם את רוצה להשאר רק עם יומן שמסונכרן לגוגל:

1. תעברי פגישה פגישה ותערכי אותה. תחת סעיף ״יומן״ תבחרי ביומן של גוגל. זה יעביר את הפגישה ליומן הנ״ל. זה כמובן מתאים רק אם אין לך מאות פגישות...

2. בהגדרות > ״דוא״ל, אנשי קשר ויומנים״ תגללי למטה עד הרובריקה של יומנים (או לוחות שנה, איך שזה מתורגם) ותבחרי כיומן ברירת המחדל את היומן של גוגל

אם יש לך מאות פגישות קיימות להעביר, תכתבי פה ונמצא איך לעשות את זה.

paragsegol

New member
איך הופכים יומן חגים עבריים באנגלית של גוגל

היי
התקנתי יומן חגים ומועדים בגוגל ואני רואה שבמכשיר אחד ששמות החגים מופעים לי באנגלית אז
1)האם ניתן לשנות את שפת היומן של החגים לעברית ואם כן אז הייכן ההגדרה המדוייקת?
ואם לא האם פשוט וקל להסיר את היומן ולהתקין אחר במקומו
כיוון שלא כל כך הצלחתי בקלות להסיר מנוי ליומן
וגם יש לכם המלצה על יומן אחר?

noa_f

New member
אני אוהבת את לוח החגים העברי של קוביאני.

אני אוהבת אותו כי הוא יומן לישראלים (יהודים) חופשיים: בלי יותר מדי אינפורמציה, רק החגים שאנחנו באמת מציינים. לא שעון שבת ולא פרשות שבוע וכו׳. והוא בעברית.

היומן נמצא באתר הזה: http://kobiani.com/
לגלול למטה עד למקום שכתוב: ״חגים ומועדים״.
עכשיו יש שתי אפשרויות:

1. אם אתה רוצה אותו בעיקר באייפון, תפתח את האתר באייפון ותקליק על ״חגים ומועדים״ (רישום מקוון). זה יפתח לך פופאפ ששואל אם אתה רוצה לעשות מנוי ליומן וצריך לאשר. אם יש לך כמה מכשירי ios, פשוט תעשה את זה בכולם. זה לוקח כלום זמן.
בעיני, מנוי מקוון הוא טוב יותר - כי האיש הנחמד הזה מעדכן את הלוח מדי שנה ואתה מיד מקבל את העדכון ולא צריך לעשות כלום.

2. אם אתה רוצה אותו בגוגל, ושמשם יסתנכרן לך גם לאייפון ולכל מכשיר שמסונכרן לגוגל, תצטרך להוריד את הקובץ (״הורדת קובץ חגים ומועדים 2007-2013״) ולייבא אותו לגוגל קלנדר, רצוי במחשב.
כי גוגל לא משחקת יפה עם היומנים המקוונים שמאוחסנים באייקלאוד. במקרה הזה, בסוף השנה העברית הנוכחית, היומן הזה יסתיים ותצטרך להוריד אחר, מעודכן.

ואת היומן שאתה לא אוהב, תסיר. מה הבעיה.

אגב, גם לאפל יש יומן שנקרא ״חגי ישראל״ והוא גם די מינימלי, אבל כולל את החגים של שלושת הדתות הגדולות בישראל. ואולי גם דרוזיים? (לא יודעת, אני לא מכירה את התרבות הזו מספיק).

דניאלה1311

Active member
מנהל
מנצלת את שאלת סנכרון היומן בהמלצת הפורום התקנתי באייפון/אייפד את תוכנת ה-Calendars 5 ואני מאד מרוצה. יש רק בעיה אחת. אני ביומן יאהו (שאיתו השתמשתי מאז ומתמיד) בקשתי תזכורת לחגים יהודים ואמריקאים וזה בסדר והכל מסתנכרן, אבל פתאום יש לי גם חגים של המוסלמים ולא ברור לי מנין זה צץ ואין אני מבטלת? אשמח להסבר.

noa_f

New member
זה תלוי בקובץ החגים. יתכן שאלו ״חגי ישראל״

ואז מדובר בכל החגים של כל הדתות במדינת ישראל. ולא של ״עם״ ישראל

כאמור, אם את לא צריכה את היומן ביאהו פר-סה (כלומר, לא מסתכלת בו בדפדפן במחשב), אלא בעיקר באייפון, את יכולה להוסיף בקלות ״מנוי״ (subscription) ליומן החגים של קוביאני שציינתי למעלה. אבל הוא לא יכנס אל יאהו, אלא אם תוסיפי אותו ישירות ליאהו (במחשב).

דניאלה1311

Active member
מנהל
בדקתי ביאהו - Jewish holidays אז אולי בג'מיל? אני אעשה חיפוש כדי לבטל אחרת כל חג יכנס לאפליקציה של הקלנדרס ותהיינה לי תזכורות כפולות. אם לא אצליח למצוא את "האשם" אז אמחק את החגים היהודים ואכניס את קוביאני. המון תודה.

דניאלה1311

Active member
מנהל
הבעיה לא נפתרה מסתבר שבתוך הקלנדרס יש כנראה, מובנית, קטגוריה של "חגי ישראל". לא מצאתי אותה אבל אני לא הגדרתי בגוגל או ביאהו את חגי ישראל לכן אני תוהה איך אפשר לבטל את ההגדרה הזו. יש רעיונות?

דניאלה1311

Active member
מנהל
אחרי שמסבירים לאא מבינים מהר אז ככה, לוחצים על שלושת הקוקווים שהם ה-settings ואז בשורה הראשונה שנפתחת אחרי Tasks list, day, week, month יש מרובע בתוכו יש מספר (תאריך?) לוחצים עליו ונפתח - ראו איזה פלא - calendars - ורשימת כל הקלנדרים שיש לך מופיעה ואת יכולה להוסיף או לגרוע (וי). כל כך פשוט אחרי שכמעט נואשתי. הבחורה שענתה לי צילמה לי מסך והסבירה בדיוק איך, איפה ומה.

noa_f

New member
ואני אוסיף: כל אפליקציית יומן מאפשרת

בחירה של קבצי-יומן שיוצגו בה (או יוסתרו).
פשוט צריך למצוא היכן ההגדרה הזו.

טוב שהסתדרת וטוב עוד יותר לשמוע שיש לאפליקציה הספציפית הזו תמיכה ריספונסיבית.

paragsegol

New member
לגבי הcalendars היא בחינם?

האם הכוונה לאפליקציה מהאפסטור?
יכול להיות שמה שמצאתי הוא בתשלום

דניאלה1311

Active member
מנהל
היה מבצע למיטב זכרוני לזמן קצר (פורסם פה בפורום) האפליקציה ללא תשלום, ומיד התקנתי אותו. אני בכל אופן לא שלמתי.

למעלה