סניף ת"א היקר..

MichelleS

New member
סניף ת"א היקר..

ההודעה הזאת מופנית אליכם, אך כמובן כל אחד מוזמן להגיב.. היום במפגש (בשבילך מאיה- פעולה) העלתי הצעה שהסניף שלנו יעסוק בפעילות התנדבותית על בסיס שבועי. אני חושבת שהנושא של עזרה לקהילה הוא חשוב מאד, ושלמרות שאנחנו נורא אוהבים לדבר על עשייה- בפועל היא דלה מדי (חוץ מכמובן התרמות המזון). הרעיון שלי הוא שנתנדב בארגון מסוים/ דרך ארגון מסוים ביום, שעה קבועים. ייקחו חלק בפעילות מספר מסוים של חברים, כאשר הם ישתנו כל שבוע על מנת לא ליצור עומס. יצרתי קשר עם כמה ארגונים, ובנתיים אני מחכה לתשובה. אני אשמח לקבל הצעות/הערות/הארות בנושא. אני רוצה לציין שבמידה וזה ייצא לפועל במתכונת הזאת, הפעילות תהיה פתוחה לכל הסניפעם שירצו לקחת בה חלק.

Alexco

New member
מתנגד חריף../images/Emo36.gif

למי מנוער מרצ שרוצה לקחת חלק בנוסף בפעילות סעד התנדבותית סטייל "לתת" או "פתחון לב" יש בהחלט איפה לעשות את זה. אני אישית, כשגרתי בגליל, התנדבתי במשך תקופה ארוכה מאוד אחת לשבוע בפתחון לב בכרמיאל, וזה חשוב מאוד. אני לא חושב שנוער מרצ צריך לארגן את זה, ואני גם לא חושב שצריך לעשות את ההתרמות מזון. יש רשימה של עשרות ארגונים שעושים את הדברים האלה - לנוער מרצ יש תפקידים אחרים, חשובים יותר, שאין אף אחד אחר שיעשה בשבילו.

MichelleS

New member
אתה מתקבש לפרט סיבות

למה אתה מתנגד להתנדבות במסגרת נוער מרצ/התרמות מזון. לפי דעתי זה חשוב שנוער מרצ יתרום לקהילה, ואני רוצה לציין כי בתנועות נוער אחרות גם קיימת מסגרת של התנדבות.

Alexco

New member
תראי,

ברור שאני לא מתנגד לעצם רעיון חלוקת המזון לנזקקים - אני אחזור ואדגיש שגם ביצעתי את זה עוד לפני שהייתי בתנועה כלשהי - אבל זה עניין פשוט של סדר עדיפיות וחלוקת משאבים: בשביל לחלק אוכל יש את לתת, פתחון לב ועוד כל עשרות ארגוני הסעד. בשביל להיאבק מאבק אמיתי, כנה, אידיאולוגי של בני נוער מכל הארץ למען שינוי אמיתי במצבם של אותם משפחות אומללות יש אותנו.

MichelleS

New member
אני לא חושבת שזה סותר

אפשר לקיים כמה וכמה פעילויות במקביל. בכוונה הצעתי שכל שבוע יתחלפו החברים שישתתפו בפעילות על מנת לא ליצור עומס.

למה נוער מרצ צריך להפסיק עם

התרמות המזון? זאת עזרה לקהילה. מה יהייה עם מאתיים המשפחות שמקבלות את ההתרמות שלנו? אז מה אם יש עוד אירגונים. אני לא רואה סיבה לנוער מרצ להפסיק עם התרמות המזון. זו עזרה לקהילה.

Ronnie Avidov

New member
אם זה עזרה לקהילה וזהו

אז תורידו את הלוגו של נוער מרצ מהפלאיירים של ההתרמות.

אבל אנחנו מארגנים את זה.

אנחנו יוצאים ועושים את ההתרמות. אני לא מבין מה פסול.

Ronnie Avidov

New member
מה פסול?

ההתרמות האלה מאורגנות כדי לפרסם את מרצ, לא יותר מזה.. ומילא אם זה היה רק זה, אבל ברגע שאנשים רואים שמרצ מארגנים את זה הם גם תורמים פחות... (וזה די פוגע במטרה "היחידה" שלכם, להתרים מזון למשפחות נזקקות)

אני לא אוהב את עניין

התרמות המזון, אני חושב שזו דו פרצופיות לטעון שאנחנו תומכים במדיניות רווחה, אבל לבנות מדיניות רווחה פרטית משלנו, כשאנחנו בכלל לא יודעים למי מגיעות ההתרמות האלו. אני לא שמח להתרים כשבראשי עולה השאלה אם המזון הזה הולך לאנשים שמתוך בחירה לא הולכים לעבוד, עושים שמונה ילדים, חיים על קצבאות שההורים שלי ושל אחרים נחנקים כדי לשלם עליהן, אלוהים יודע מה. אני חושב שיש חשיבות אדירה בעזרה לנכים, למוגבלים, לזקנים, ולילדים. התרמות מזון זו צדקה, זו לא עזרה אמיתית לאנשים שבאמת זקוקים לכזו.

רק אוסיף...

אם כל הכבוד לנוער מרצ אנחנו לא יכולים לספק מערכת רווחה אלטרנטיבית - זו צריכה להיות מסופקת ע"י המדינה, יחד עם מערכות הבריאות והחינוך. כאשר ישנה מערכת רווחה אלטרנטיבית קורים שני דברים (שהם למעשה אותו דבר): - האזרחים מפסיקים לחשוב כי תפקידה של המדינה הוא לספק מערכת רווחה, ולכן העניין לא ישפיע עליהם למשל כשהם מצביעים, ובטח שלא יצאו בהפגנות ובמחאה למען שיפור מערכת הרווחה. - המדינה יכולה להמשיך לטעון שהיא מדינת רווחה, כי יש לה עלה תאנה, אנחנו. ההתנגדות שלי לחינוך אפור ושר"פ, נובעים מאותה סיבה (מלבד סיבה עקרונית של עיקרון השוויון)

גמילות חסדים זה דבר חשוב

ואם אני לא יעשה את זה עם חברי מנוער מרצ אני יעשה את זה לבד

../images/Emo127.gifאני עם אלכס

מי שרוצה שיחבור ל"לתת" או כל אירגון דומה ... מרצ היא תנועה שלא צריכה לעשות זאת ..מהסיבה הפשוטה שיש אירגונים לכך, ואנים מעדיפים לפנות אליהם .... "העם עם אלכס"

דעתי היא...

אני מתנגד לכל פעילות התרמות המזון, שהיא לדעתי חסרת כל השפעה. התרמת מזון למען משפחות נזקקות זה לא צדק חברתי, זו צדקה פופוליסטית. אני מתנגד לצדקה, אני מאמין בצדק חברתי, ולא בצדקה. ולכן, אני דווקא תומך בהצעה של מיכל- אבל אני לא חושב שאת הפעילות הזאת צריך למקד בכל מיני 'סוכריות לעניים', כמו התרמות מזון, חלוקת תרופות, ערבי בידור בסניף מרצ העירוני וכך הלאה. אני באמת לא חושב שדברים כאלה הם צדק חברתי, ויותר מכך אני לא חושב שהם התפקיד שלנו. אני הייתי מעדיף אם היינו מתמקדים בפרוייקטים חינוכיים ולא בפרוייקטים של 'עזרה לקהילה', כי הקהילה יכולה באותה המידה להכיל כל מיני שמתוך בחירה ועצלנות לא הולכים לעבוד ואז מתלוננים על קיצוצים בקצבאות. אנחנו צריכים ויכולים לעזור לילדים, לעזור לנכים ומוגבלים, ולשתף פעולה עם תושבים בשכונות מצוקה בפניות לעירייה. אבל להתנדב בעמותות כמו 'לתת',להתרים מזון, זה פשוט לא בשבילי- את הצדקה תשאירו לש"ס ולתנועות נוער קיקיוניות, אנחנו מאמינים בצדק.

Blondinit

New member
שאלה לסניף שלי

האם אתם רואים פעילויות כמו מבצע ניקוי חופים בפעילות קהילתית, כפעילות חינוכית (דוגמא אישית...) או כפעילות למען פרסום מרצ? דוגמא זו באה להמחיש שמאחורי כל מעורבות חברתית עומדים מספר שיקולים, שונים ומגוונים. קשה להגדיר מטרה או שיקול יחיד וממוקד. יתכן שפעילות אחת תקדם מספר מטרות, אפילו שלא התכוונו אליהן מלכתחילה. נדמה לי שהסכמתם בפעולה ביום חמישי לדון בזה בצורה יותר מעמיקה בפעולה הבאה. חשוב שישתתפו בדיון זה לא רק חברי הקבוצה שכותבים בפורום, אלא גם כל השאר. שיהיה לכולם שבוע מהנה, עד הפעולה/דיון (פלג...) הבא. מאיה

Blondinit

New member
השאלות

גם של יונתן וגם שלי עוד לא קיבלו תגובה. דווקא מעניין אותי לדעת מה דעתכם בנושא זה. מאיה

Blondinit

New member
תזכורת

אנצל הזדמנות זו ופורום זה, להזכיר לכולם שהפעולה הבאה אינה ביום חמישי הזה כי אם ביום ראשון בעוד שבוע בדיוק, בסניף בשעה 18:30. אמיר ויונתן בוודאי עוד יודיעו לכם טלפונית. מאיה

למעלה