סניף החלוץ בהמבורג

מרותי

New member
סניף החלוץ בהמבורג

ערב טוב לכל החברים. באלבום התמונות, יש לי תמונות של אבי עם חברים. על גב התמונות יש חותמת בעברית: *סניף החלוץ*המבורג* אבי יליד פולין, היה בצבא הפולני ולמד בגרמניה. אבי עלה ארצה בשנת 1924. איפה אוכל למצוא פרטים על סניף החלוץ בהמבורג ועל עלייתו של אבי ארצה? אשמח מאד לכל עזרה. לילה טוב. רותי.

ארכיון בית לוחמי הגטאות עשוי לסייע

לך בנושא זה, כיוון שהם טוענים לכתר "המתעדים הרשמיים של תנועת החלוץ". ניתן ליצור קשר בטלפון, דוא"ל או בכתב. ארנון

מרותי

New member
בית לוחמי הגטאות

בוקר טוב ארנון. כעצתך, פניתי אליהם בכתב. מקווה שאענה בקרוב. תודה לך ושלום לכל החברים. רותי.

ענתר

New member
מקווה שיענו לך

אני שלחתי להם עידכון על תמונה ב 11 לינואר, לא קיבלתי אפילו תגובה לקונית כגון : מכתבך התקבל, נתפל שיהיה לנו זמן אם תגלי משהו על החלוץ, אשמח לשמוע

m a y 8

New member
ניסוי ותהייה - גם אני

שלחתי אליהם אימייל הבוקר ואפילו הבטחתי תמונות שברשותי - מקווה לקבל מידע על חברי החלוץ/החלוץ הצעיר מאוסיפוביץ' ובוברויסק שעלו להתיישבות באיזור פ"ת בסביבות 1924. נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק (בריסק ליטובסק, בלארוס)___טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס)___מנדל (דורוחוי, רומניה)___ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, אוקראינה, וגם: ברזיל, פרו)___סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, אוקראינה, וגם ארה"ב וארגנטינה)___זאיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה)___גיפס, גאוט/האוט (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

אילה1

New member
שאלתי יליד המבורג

והוא ענה: "נדמה לי שהיום כל החומר של החלוץ משנות העשרים במאה הקודמת מרוכז בסוכנות היהודית.ייתכן וגם פרופ' גורני מהאוניברסיטה בתל-אביב יוכל להדריך היכן לחפש את התשובה" בהצלחה

מרותי

New member
תודה רבה

אני מחכה לתשובה מלוחמי הגטאות. וכן, אפנה לסוכנות היהודית. תודה רבה לכל העוזרים. לילה טוב. רותי.

מרותי

New member
שבת שלום לכל החברים

קבלתי אימייל מלוחמי הגטאות, בקשו פרטים אישיים על אבי, ויבדקו ויחקרו. שמחתי מאד ואני מקווה. שבת שלום לכלם. רותי.

למעלה