סנייפ,רע או טוב?

ToryMaster

New member
הגיוני כמעט לגמרי

מלבד החלק על הנדר, אני חושבת שהוא כן ידע, אבל פשוט לא הייתה לו ברירה אלא להישבע.

ToryMaster

New member
מסוגלת לכל

אבל הגיון צריך להיות, בתוך הספר\עלילה\עולם, לא? שתי האופציות הגיוניות, אני פשוט מנסה לחשוב למה דווקא זו נכונה ולא מה שאני הצעתי, בסוף אני אצליח לגלגל את השכל, באמת.

Mr Sinister

New member
הגיוני

חוץ מ,כמו שאמרו, הקטע עם הנדר. רק דבר אחד שלא מסתדר לי עם כל תאורית "סנייפ-טוב-והוא-ממשיך-לרגל-אחרי--וללדמורט-כדי-לעזור-להארי" - למה שלכל הרוחות הארי יסכים לשמוע משהו שלסנייפ יש להגיד? כרגע, סנייפ הוא האדם שהארי הכי שונא בעולם אחרי וולדמורט. ואיכשהו לא נראה לי שהארי יסכים להקשיב לפתקים מסתוריים שמופיעים פתאום ואומרים לו "ההורקרוקסים נמצאים ב-X" או "וולדמורט יהיה ב-Y"[למרות שהוא מסוגל, he's that stupid].

אנה92

New member
אממ אני עדיין לא משוכנעת

מה עם כל הפעמים שהוא כ"כ תיעב את הארי? הוא מאוד מאוד שונא אותו לא ניראה לי שהוא פתאום כ"כ יהגן עליו. ואת פליטיק הוא לא הרג כי הוא עוד לא היה בטוח במה שפליטיק סיפר ומי הולך לנצח בקרב.

ToryMaster

New member
אין קשר

אתה יכול לשנוא מישהו עד מוות, אבל המצפון שלך יכריח אותך להגן עליו, אני חושבת שזה מה שהיה פה. סנייפ אולי שונא את ג'יימס, אבל לא מספיק כדי להרוג אותו ואת לילי - וזה מה שהוא עשה. עכשיו הוא צריך לפצות על זה, ע"י זה שהוא יגן על הארי, שנרדף בגלל מה שהוא עשה.

Take a sad song

New member
בקשר ללופין-

הרמינוי הייתה מחוץ לדלת. כשסנייפ יצא הוא המציא לה איזה קשקוש[שלופין התעלף?לא זוכרת..] אם הוא היה הורג אותו מן הסתם היא הייתה שמה לב שהוא מת לא? ככה שגם אם הוא רע אין מצב שהוא היה רוצח אותו.

Take a sad song

New member
וגם:

נניח והוא כן טוב, למה הוא שיתק את לופין? אף אחד מאוכלי המוות לא היה בסביבה הרי אז הם לא יכלו לדעת אם הוא מניח לו לחזור לעזור להם.

ToryMaster

New member
פליטיק, לא לופין

ואני מסכימה, להרוג את פליטיק היה פוגם בכל הסיפור שלו, בין אם הוא בצד של המסדר או של וולדמורט [מטריפה אותי החלוקה הזו לטוב ורע]

reuts88

New member
אממממ

לסנייפ לא היה יוצא כלום מזה שהוא היה רוצח אל פליטיק ומבחינת רולינג הוא דמות משנית בלבד ולא חיונית לעלילה

Take a sad song

New member
למה לא?

הוא היה מנטרל עוד אחד שעוזר למסדר לעצור את אוכלי המוות. בטח שהיה יוצא לו מזה משהו. לדעתי, במידה והוא באמת מה"רעים" הוא לא רצח אותו בגלל הסיבה שכתבתי למעלה.

לא משנה כמה יגידו שהוא טוב,../images/Emo204.gif

גם אם רולינג תתראיין ותגיד שהוא הדמות הכי יפת נפש פה, אני אפעם לא יאמין בזה
סורי, הוא פשוט כ"כ רעעעעע! גם אם תנמקו ותשימו תירוץ לכל מעשה "רע" שלו.. סנייפי'לה, אתה רשע מרושע

ToryMaster

New member
ועדיין

זה עדיין לא אומר שהוא דווקא נאמן לוולדמורט, זוכרת? "העולם לא מתחלק לאנשים טובים ואוכלי מוות".

דעתי !!!

למרות דברייך שנשמעים הגיוניים מאד, זה עדיין לא נותן תשובה חד-משמעית אם הוא טוב ורע, וכך יוצא שדעתי בעניין אף היא חלוקה. קימות אפשרויות רבות לכך שסנייפ הוא טוב שפעל מתוך תוכנית כולשהי עם דמבי, ויש גם הרבה אפשרויות וסברות שאומרות בדיוק ההפך. לדוגמה קטנה: זה שסנייפ לא רצח את פילטיק לא מוכיחה בעיניי שהוא טוב, כיוון שיכול להיות שסנייפ חש שיש לו מאין חוב של כבוד למורים בבית הספר, אחרי הכל הם היו עמיתיו למקצוע המון זמן, ודמבי הזכיר משהו לגבי חוב של קוסם לקוסם. וזה שהוא לא לקח איתו את הארי, יכול להיות מאד, שוולדי אסר זאת מפני שיש לו תוכניות אחרות לגבי הארי, עם וולדי קשה לדעת. או שגם במקרה זה, גם יש מאין חוב של כבוד כלפי ג'יימס ואולי גם כלפי הארי מסיבה כולשהי. אבל אני מודה שזה גם יכול להיות מה שאמרת, אבל שוב זה עדיין לא חד-משמעי לא לכאן ולא לשם. ( טוב אם זה היה, אז רולינג עשתה פשלה גדולה, כי לדעתי היא רוצה שנהיה סקפטים לגבי סנייפ עד הסוף או עד שהיא תחשוף את פרצופו האמיתי )

noosh

New member
אני מסכימה לגבי פליטוויק

אני לא חושבת שהוא היה רוצח אותו רק כי הייתה לו הזדמנות. המעשים של סנייפ, בין אם הוא רע ובין אם הוא טוב, נעשים מתוך שיקול דעת ומחשבה עמוקה, ולא מתוך סערת רגשות ובלהט הרגע (כמו שאפשר ללמוד ממנו בכל שיעורי הלטת ההכרה). אם הוא רע או טוב? כל הסיבות שמביאים כדי להוכיח שהוא טוב די מוצקות. הסיבה שאני לא משוכנעת היא גם בגלל איך שתארו אותו כשהוא רצח את דמבלדור, ולדעתי לתיאור של הבעות פנים יש מקום מאוד, מאוד חשוב. ובעיקר כי אני חושבת שהבחירה של סנייפ בצד הטוב היא צפויה ואפילו קלה. אני מעדיפה טוויסט. אני חושבת שסנייפ הוא הדמות עם הכי הרבה רבדים, הכי עמוקה ומעניינת, ואם היא תהיה טובה בסוף זה פשוט.. יאכזב אותי :/. גם כי לדעתי זה יוציא את דמבלדור חכם כמו תמיד, עם התפנית (שאהבתי) בספר השישי, זה לא כל כך יתאים.

למעלה