סנייפ רוצח

סנייפ רוצח../images/Emo35.gif

עזבו אתכם מהרצח של דמבלדור...
שימו לב לציטוט מהספר השישי, עמ' 35: "אדון האופל שבע רצון מן המידע שמסרתי לו על המסדר. זה הוביל כפי שאולי ניחשת, ללכידה ולרצח של אמליין ואנס, ובהחלט סייע גם להפטר מסיריוס בלק, אם כי את חיסולו הסופי אני מוכן לזקוף לזכותך." למה סנייפ רצה לרצוח את אמליין וואנס

אלאסטור

New member
אם נצא מנקודת הנחה שהוא

נשאר בצד הטוב, היו עוד כמה שקרים בשיחה ההיא, ובהחלט ייתכן שגם זו התפארות ריקה. כמו גם ההתפארות לגבי סיריוס, איזה חלק היה לו בדיוק בחיסולו של סיריוס בלק?

קקטוסץ

New member
אממ

בספר החמישי דמבלדור אמר שסנייפ אמר לסיריוס להישאר מאחור, במפקדה. אם לסנייפ היה חלק במוות של סיריוס אז הוא נבע מכך שסנייפ בטח אמר לסיריוס להישאר מאחור בצורה מלגלגלת וערמומית, צורה שבעצם ייעודה היה להוציא את סיריוס מהמפקדה כדי לגרום לו להגיע למשרד הקסמים.

אלאסטור

New member
כשמדובר בלהציל את בנו של ג`יימס

אין צורך בהקנטות של סנייפ, הוא היה יוצא בכל מקרה. וזה שהוא מת, סתם היה מזל ביש שאי אפשר היה לצפות מראש, עובדה שהוא היה ההרוג היחיד, אין תועלת בחיסולו של סיריוס כפרט לוולדמורט, אלא רק כחייל במסדר, ובזה הוא מקביל לכל האחרים שהיו שם.

אלאסטור

New member
כשמדובר בלהציל את בנו של ג`יימס

אין צורך בהקנטות של סנייפ, הוא היה יוצא בכל מקרה. וזה שהוא מת, סתם היה מזל ביש שאי אפשר היה לצפות מראש, עובדה שהוא היה ההרוג היחיד, אין תועלת בחיסולו של סיריוס כפרט לוולדמורט, אלא רק כחייל במסדר, ובזה הוא מקביל לכל האחרים שהיו שם.

floyd3

New member
יש לך טעות ...

תקרא את הקטע שוב ותבין. הוא בכלל לא מתפאר לגבי סיריוס, ההיפך, הוא זוקף את זה לזכות בילאטריקס...

אלאסטור

New member
כתבתי שהוא אמר שהיה לו חלק,

לא שהוא בעצמו חיסל, ציטוט:``אדון האופל שבע רצון מן המידע שמסרתי לו על המסדר, זה הוביל כפי שאולי ניחשת, ללכידה ולרצח של אמליין ואנס, ובהחלט סייע גם להיפטר מסיריוס בלק, אם כי את חיסולו הסופי אני מוכן לזקוף לזכותך.`` סוף ציטוט.

floyd3

New member
אם סנייפ משרת של וולדרמורט

אז הוא יעשה הכל כדי לפגוע בצד של הטובים וזה אומר לעזור לחסל קוסמים טובים... בטרור כמו בטרור...

ואם סנייפ משרת את דמבלדור../images/Emo35.gif

זה אומר שהוא רצח את אמליין וואנס, כדי להעלות את עצמו בעיני וולדמורט. השאלה אם הוא ביים גם את רצח דמבלדור כדי להעלות את עצמו שוב בעיני וולדמורט.

אלאסטור

New member
להזכירכם!

הוא לא רצח את אמליין ואנס, הוא אמר שהמידע שהביא סייע לרצח. או שכן או שלא, הוא יכול לשקר מבלי לחשוש מבלטריקס, כי מדבריה השתמע שהיא ווולדמורט לא ביחסים הכי טובים, והוא לא מספר לה דברים.

הכוונה היא לא לקוסמים טובים בכלליות

"זה הוביל כפי שאולי ניחשת, ללכידה ולרצח של אמליין ואנס..." נשמע כאילו היא עשתה משהו כדי שוולדמורט ירצה לרצוח אותה ולא לרצוח סתם קוסמת טובה. יש משהו באמליין. אולי היא ידעה משהו
-אהמהורקרוקסאהמ- היא מוזכרת בעוד מקומות בספרים
השם שלה מוכר.

floyd3

New member
אולי היא בכלל רעה?

אולי היא הלכה לגלות לוולדרמורט שסנייפ הוא סוכן כפול של דמבלדור ולכן סנייפ דאג שהיא תמות ושזה ייראה באותו הזמן כאילו שזו מחווה לוולדרמורט. בכל אופן, עדיין לא הבנתי באיזה תאוריה אתה תומך : לדעתך סנייפ טוב או רע?

אני לא תומך.

כי אם יתברר שטעיתי בתאוריה שלי כשיצא הספר השביעי - אני אתכזב. לכן לקחתי על עצמי להיות פתוח ולא לבחור תיאוריה שאני אסתמך עלייה.
בהנחה שסנייפ טוב ודמבלדור הכניס אותו בכוונה לאוכלי-המוות ואמליין היא מרגלת לטובת וולדמורט - סנייםפ רצח את אמליים כדי שלא תדבר.רעיון טוב.

אלאסטור

New member
לא כל מי שנרצח ידע משהו

פורטסקיו מהגלידריה גם ידע משהו? טרור-פחד, לתת ל כ ו ל ם הרגשה שהם מאוימים, חלק מהאימה שיש בטרור היא העובדה שכדי לרצוח, הטרוריסטים לא זקוקים לסיבה מיוחדת, אחרי הרצח יהיה כבר איזה תירוץ, העיקר שיפחדו מהם. כמו שאנו רואים גם בימינו אצל המחבלים הקניבלים, שוחטי הילדים.

למעלה