סנדק - מי צריך להיות

סנדק - מי צריך להיות

שלום, בע"ש נולד לי בן בכור, רציתי לדעת למי אני צריך לתת את הזכות להיות סנדק לבני, ע"פ מה שידוע לי אני צריך להעביר את הזכות לאבא שלי (הסבא מצד האבא) - האם זה נכון ?

אלטרנטיבות...

הם : אני, אבא שלי ואבא של אשתי שאלתי : למי ע"פ הדת אני צריך לתת את הכבוד ?

א77

New member
את עצמך תשאיר בצד,

כרגע אתה צריך לדעת למי מבין ההורים. אצלי אני בין כך נותן לרב גדול. ההורים מבינים ובשבילם זה כבוד שאותו רב מתכבד כסנדק. עכ"פ איך שלא יהיה, הכי חשוב שיהיה בהבנה והסכמה, כי אם האחד מהמועמדים יתנגד ויתעקש אז חבל"ז... אבל אם אין בעיה, אולי מומלץ לתת לאביך, כי אתה חייב בכבודו לפני כבוד חמיך. אבל ברור שהכל יהיה בכבוד. יש כיבודים חשובים מאד בברית. וניתן לפצות בהם. אם קריאת הברכות. אם בהחלטה איזה שם מעניקים לרך הנימול, צד האב או מצד האם. גם בזה נהוג ומקובל שאצל הילד הראשון מגיע לצד האם אם לא במקרה חריג כגון שאבי הרך הנימול התייתם מאמו וכו' וכמובן הכל בהסכמה ובהדדיות. מ ז ל ט ו ב הרבה נחת ושהברית יהיה בעתו ובזמנו.

asaf2000

New member
רגע גם לי יש שאלה

הילד הראשון נותנים לאשה והשאר לבעל או שנוהגים אחד לאשה ואחד לבעל? לענין קריאת שם כמובן...

א77

New member
זה הכל רק מנהגים ונוהלים

כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל. כמו שהזכרתי לדוגמא. או כשמקובל אצל הזוג ביניהם, לתת על שם צדיקים בלבד, וכו'. ולעניינינו, אכן כמו שחשבת, הראשון לצד האם, השני לצד האב, השלישי לצד האם וכך הלאה עד מאה ועשרים...

למעלה