סנדמן בעברית

AshkA_

New member
סנדמן בעברית

מישהו יודע האם הקומיקס סנדמן של ניל גיימן תורגם לעברית ?

spidey 82

New member
לא שמעתי על תרגום. גם אם היה,

אני מתקשה להאמין שזה לא היה נופל מהמקור.

ailag

New member
נראה לי שאם היה

אנשים לא היו נותנים לו סיכוי בגלל אותה סיבה שנתת בדיוק, אפילו בלי לבדוק. נראה לי שהקהל של סנדמן בחלקו הגדול זה גם הקהל שיעדיף את ההקרנות באייקון בלי תרגום כי "היי, אני יודע אנגלית". אז יהיה לזה פחות שוק כי אנשים יעדיפו את המקור. אני רוצה לראות את סנדמן מתורגם
(אגב, מישהו במקרה הצליח למצוא שמונה שמות לendless (כולל דילייט) שמתחילים באותה אות?)

Hubert Hubert

New member
דווקא יש די הרבה פריקונים כאלה של

ניל גיימן, לא? שאוהבים את הכתיבה שלו אבל לא מספיק כדי להיכנס לעסקי הקומיקס המלוכלכים ולהתחיל לחפש את זה בחנויות וכל זה. אם היה סנדמן זמין בחנויות הספרים ברחבי הארץ (בעברית זה עוד שדרוג) אני בטוח שהיו כמה וכמה אנשים שהיו קונים את זה. אני לא יודע אם מספיק כדי להצדיק את ההוצאה, אבל אי אפשר להגיד שאין לזה קהל בכלל. (אגב, גליה, לזה התכוונתי בלהביא אנשים מבחוץ לקומיקס בעזרת תחומי העניין שלהם. אני מכיר כמה אנשים שיקראו את סנדמן רק כדי להשלים את רשימת הקריאה של ניל גיימן, אבל אולי הם דווקא יתלהבו מזה ויחפשו אחר כך דברים דומים)

ailag

New member
יש מספיק מאלו

בשביל להוציא לחנויות? זה לא רטורי, אני באמת לא יודעת. ומשערת שאוהדי גיימן הולכים לאייקון, שם יש דוכני חנויות שמשום מה מביאים בעיקר גיימן, ווידון וסטאר טרק
מה שממש הייתי רוצה לעשות (מה שדיברנו אז, אבל נספר לשאר) זה למצוא דרך לתרגם בלי להדפיס מחדש. למשל מדבקות על הספר, רק שזה יהיה יותר מדי טרחה פר ספר. למשל שקפים עם בועות הדיבור, אבל מסובך מדי לקרוא ככה. אם יהיה כזה פתרון זה גם יהפוך קומיקס ליותר נגיש בפחות עלות (במיוחד אם מתנדבים יתרגמו, אם כי אז בטח איכות התרגום תהיה נמוכה יותר) וגם מביא עובדות בשטח שמעידות על הכדאיות של הוצאת תרגומי קומיקס בשביל אנשים עם הרבה כסף וגישה לבית דפוס.

MajorWinters

New member
יש הרבה פריקונים כאלו...

שיקראו כל מה שגיימן כתב, וישבחו כל מה שגיימן כתב, אפילו אם זה חרא ("איך זה יכול להיות חרא? זה גיימן") תופעה מוכרת בעיקר אצל ג'וש וודון

spidey 82

New member
לג'וס ווידון היו כמה נפילות, אבל

הוא עדיין אחד היוצרים הטובים ביותר שראה העולם בשנים האחרונות. משום מה, כמו בעניין גיימן, מעריציו (לפחות המקומיים) לא ממהרים לקרוא את הקומיקס שכתב, גם אם זה קשור ישירות לבאפיוורס. יתכן שהסדרה החדשה של באפי תשנה זאת.

spidey 82

New member
יש לי חבר לעבודה שהוא מעריץ של

גיימן (בין השאר), תולעת ספרים. הוא דווקא קרא את כל סנדמן וכששמע שאני קורא/אספן קומיקס ביקש שאתן לו לקרוא כל קומיקס טוב שיש לי. הוא התמכר לפריצ'ר בין השאר. את 1602 הוא דווקא אהב.

למעלה