סנדלים

מילי12

New member
סנדלים

שלום,רציתי להתייעץ איתכם. יש לי ילד בן שנה ו-10 שהתחיל ללכת לפני שלושה חודשים, אבל לא מוכן בשום פנים לנעול סנדלים. קניתי לו סנדלים רכות מבד וזה לא עזר. הוא עדיין לא מדבר- אז אי אפשר לנהל איתו דו שיח. תודה, מילי.

אפרתש

New member
אני בעד שיילך יחף

כל עוד מזג האוויר מאפשר את זה, יש לך בעיה עם כך שיילך יחף? עדיף שבתקופת ההליכה הראשונה ילדים יהיו כמה שיותר יחפים. עוזר לעצב הליכה נכונה.

מילי12

New member
קצת מפחדת

קודם תודה על התגובות. אני מפחדת שאם הוא ילך בחוץ הוא עלול לדרוך על עקרב, דבורה (ראיתי כמה על הדשא) או סתם על חתיכת זכוכית. הייתי מעדיפה שינעל סנדלים.

כרמית מ.

New member
מה הסבירות לכך?

הילד שלי הולך הרבה בחוץ, יחף, ועוד לא נתקלנו בבעיה כזו, למרות סביבה טבעית והרבה דבורים שהתנחלו לנו על המרפסת
(כן נתקלנו בבעיה שחם לו ברגליים ולכן קנינו לו השבוע סנדלים למרות שתכננתי להתחיל ישר מנעלים כשמזג האוויר יתקרר). בתחילת ההליכה הילדים משתמשים בקצות אצבעותיהם כדי להתייצב ולשמור על שיווי משקל. בסנדלים / נעליים זה נמנע. יכול להיות שבנך עדיין לא בשל להליכה נעולה. נסי לתת לו ללכת הרבה יחף על משטחים לא ישרים - חול, דשא וכדומה - זה עוזר לעצב את שרירי כף הרגל, וגם מלמד אותו שיווי משקל. אם יש מקום שנראה בעייתי, אפשר לקחת אותו על הידיים. מעבר לכך, יתכן שהסנדלים הספציפיים לא נוחים לו.

לורליי43

New member
אבל הוא מבין, נכון?

את יכולה להגיד לו איפה אפשר ללכת יחף ואיפה אי אפשר. ואיפה שאי אפשר, הוא יכול להיות במנשא/טיולון/עגלה/על הידיים. תנסי ללכת איתו לחנות- אולי משהו ימצא חן בעיניו והוא כן יסכים לנעול. כשהבן שלי היה בן שנה וחצי נסענו לאנגליה ושם אי אפשר היה ללכת יחפים בכל מקום. קנינו לו נעליים שהיו נוחות לו בחנות- דמויות מוקסין ואיתן הוא הסכים ללכת.

מילי12

New member
מבין אבל לא מסכים

הוא רוצה הרבה ללכת ברגל, ולשים אותו בעגלה או להחזיק בידיים כשהוא מתנגד זה מאוד קשה. גם לחנות נעליים לקחתי אותו והוא לא הסכים לנסות שום זוג. האמת שלא היה מבחר גדול, ניראה לי שנעליים יש יותר עם ציורים.

שרוֹן

New member
גם אצלנו היו צרות עם

עידו בקטע הזה. הוא לא הסכים למדוד. רק בפעם השניה שהלכנו, אחרי שעברנו שלוש חנויות, הצלחנו מספיק להסיח את דעתו כדי לעשות מדידה ולראות שהוא הולך עם זה וזה יושב עליו. בבית לקח עוד כמה שבועות עד שהוא הסכים ללבוש אותם יומיומית. אחרי כמה חודשים, כשהיה צריך להחליף מידה, קרה אותו סיפור, לא רצה למדוד כלום. היום זה רק טיפה יותר קל. אני בספק אם יש לי עצות. רק סבלנות ויצירתיות (אנא ערף? צעצוע קטן שיעסיק אותו, סיפור "מותח") . לא למדוד בכוח, כמו שעשתה אחת הדודות בחנות הראשונה, הוא בכה אח"כ שעה מסכן, וזה רק מרח את כל העניין.

מאיו

New member
אם לא -אז לא!

לא חושבת שאת צריכה להתעקש איתו על זה. במילא אוטוטו נהיה קריר ואפשר לגרוב לו גרביים מונעות החלקה או נעליים רכות. אני לא הייתי רבה איתו על זה. בררוב המקומות בכלל לא צריך נעליים- בית, גן וכו'. בגינה אפשר להשתמש בעגלה עד לדשא או לחול. ואם הוא מתעקש ללכת ברגל, שילך. מקסימום הוא יתקל באבן וזה מה שישכנע אותו

למעלה