סנדויץ' "פופאי"

סנדויץ' "פופאי"

סנדויץ' 'פופאי' שחזור הסנדויץ' הנוסטלגי של מסעדת "ורדה" בצומת מסמיה. כאשר הייתי חיילת לפני מליון שנה אכלתי את הסנדויץ' הזה בקביעות בדרך לבסיס ועד היום ורדה מגישה אותו בחיוך חם לחיילים שעוצרים באופן מיוחד לאכול אותו. לקצוץ דק פטרוזיליה ומי שאוהב גם כוסברה. לטרוף היטב 2 ביצים עם מעט מים, לתבל במלח, פלפל שחור וחוויאג' למרק, להוסיף את הירק הקצוץ (והרבה ממנו..) וכף מלאה קמח. לבחוש היטב ולטגן עם מכסה בצד אחד וללא מכסה בצד השני. להכניס לפיתה עם סלטים וחמוצים ולהתענג. הערות: אפשר למרוח את הפיתה בחומוס ולהוסיף חריף. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 לפי הרעיון של מסעדת "ורדה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

נירהמ1

New member
נשמע טעים כמו עגה - חביתה עם../images/Emo3.gif

עשבי תיבול. הולך נהדר עם סלט עגבניות ובצל עם שמן זית ומעט סומאק, וכמובן חריף (או פלפל צ'ומה
). יופי של סנדוויץ' ובהחלט מלא נוסטלגיה.

נירהמ1

New member
"פלפל צ'ומה" - החריף הטריפולטאי../images/Emo140.gif

שני מתכונים לפלפל צ'ומה - האחד של שרי אנסקי ואחד של נירהמ1. פלפל צ'ומה / שרי אנסקי חומרים: 1 ראש שום 1 כוס שמן 2 כפיות פפריקה חריפה 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/2 1 כפיות מלח לטחון את הכל בבלנדר, ולאחסן בצנצנת אטומה היטב במקרר. הפלפל צ'ומה של נירהמ1 וזה גם הפלפל צ'ומה שאני מביאה איתי בדרך כלל למפגשים ולסדנאות. אני מעדיפה שאת החריפות ייתן השום ולא הפפריקה החריפה ולכן אני מפחיתה את כמות הפפריקה החריפה, מוסיפה עוד ראש שום, וגם פלפל שחור (שאין במתכון המקורי). כמו כן, אני שמה מעט מאוד מלח. הוא משמש אצלי במקום סחוג בתוך כריכים, או כתיבול לכל מיני מאכלים. החומרים: 2 ראשי שום 1 כוס שמן קנולה 2 כפיות פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה 1/2 כפית פלפל שחור 1/4 כפית מלח טוחנת את הכל במיקסר "מקל" ולאחסן בצנצנת אטומה היטב במקרר. תיהנו!

נירהמ1

New member
../images/Emo163.gifתיקונצ'יק קטנצ'יק!../images/Emo13.gif

במתכון שלי יש לתקן: בשורה שכתוב טוחנת הכל במיקסר "מקל" ולאחסן=ומאכסנת.

ayeletba

New member
איזה קטעים ../images/Emo13.gif

בדיוק דיברנו על פלפלצ'ומה היום בעבודה ואמרתי שאחזור הביתה אחפש מתכון (למה לא דיברנו על מליון דולר??
). תודה!

נופר א

New member
../images/Emo51.gifרבה רבה לך!!!../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif

תמיד אני קונה את זה, עכשיו אוכל להכין בקלי קלות, וגם למצוא שימוש למקל בלנדר...
תודה רבה רבה על המתכון הקלי קלות שלך

פלפל צ'ומה ועגבניות מיובשות

אנחנו הכנו עגבניות שרי מיובשות על מצע של עשבי תיבול, וערבבנו אותן עם פלפל צ'ומה. זה טעים... וחריף... חגית.

נירהמ1

New member
נשמע מצויין - אפשר מתכון לעגבניות

המיובשות? האם את מייבשת אותן לבד? שמחה שאת איתנו!

עגבניות מיובשות

אני תמיד אתכם, רק לא כותבת הרבה. עגבניות מיובשות: חוצים עגבניות שרי. מוציאים את התוך. ( יכול לשמש כבסיס לרוטב עגבניות) על תבנית מניחים מצע של עשבי תיבול לפי הטעם האישי והנמצא בבית. על המצע מניחים את העגבניות כשהחלק הפנימי כלפי מעלה. מפזרים קצת מלח גס על העגבניות. אופים בתנור, בחום נמוך מאד 50-60 מעלות למשך לילה שלם. אח"כ שורים את העגבניות בפלפל צ'ומה או בשמן זית מתובלן. מעדן. חגית.

למעלה