סן סבסטיאן

מיתר44

New member
סן סבסטיאן

אשמח לקבל המלצות על מסעדות בסן סבסטיאן וגם - מלונות ודרכים להגיע אליה.

יש שם 3 מסעדות עם 3 כוכבי מישליין

אנחנו עשינו טיול שהתחיל בבורדו שם שכרנו מכונית ונסענו דרך חבל הבסקים הצרפתי ומורדות האלפים לסאן סבסטיאן שם התמקמנו והמשכנו לטייל עד בילבאו (המוזיאון שם חובה) הנסיעה לאורך האוקינוס חוויה של נופים ואוכל (מן הים כמובן)

בראסטגי, אקלר וארזק

ארזק ידידו הטוב של אדריאן (אל בולי לשעבר) שניהם נסיינים ומאבות המטבח המולקולרי המסעדה נמצאת בלב העיר אקלר נמצאת על ההר ומשקיפה לנוף נהדר של האוקינוס ברסטאגי נמצא בפרבר של סאן סבסטיאן יש לי פרוט של הארוחות שאכלנו שם אבל זה היה לפני כמה שנים לא בטוח שזה עדיין התפריט בנוסף לכך לא לוותר על הברים של ה"פינצוס" (הטאפאס הבאסקי) חגיגה של טעמים ריחות ומראות

passioneta

New member
נסה למצוא פירוט של המקומות בהם בטלי ביקר

בביקורו בעיר, בסדרת הטלוויזיה אאל"ט. בטח לבורדין יש גם פרק שם.

מיתר44

New member
תודה נטע

אודה לקבל קישורים לשני שמוזכרים. אני מודע לעובדה שסבן סבסטיאן יש יותר כוכבים פר קמ״ר מאשר אולי לכל מקום אחר בעולם. תהיה זו מלאכה לא פשוטה לבחור היכן לסעוד.

prizman

New member
מה יהיה?

נראה שאתם בטיולים כל הזמן. תמשיכו לבלות ולהנות. אין לי עזרה ממשית לתת לכם רק מקנא ביכולת הבילוי.

מיתר44

New member
ממש לא כל הזמן

למעשה אני סועד במסעדות בשנה לא יותר מכמה מהמדווחים פה בחודש...

החתולית

New member
Spain - on the road again

הוא שם הסדרה באנגלית. פרקים ממנה עדיין משודרים לעתים בערוץ האוכל. אני מצרפת לך קישור לאתר הסדרה. חפש את הפרק על סן סבסטיאן.

ortolan

New member
אם באפשרותכם

הייתי ממליץ לא להקדיש יותר מדי זמן לסן סבסטיאן עצמה (יומיים הם די והותר) ולהתמקד בנסיעה או מערבה, דרך גטריה, אל אסטוריאס, או צפונה אל מעבר לגבול הצרפתי. לא שאי אפשר לאכול טוב בסן סבסטיאן, אבל היא די סובלת מיחס גבוה של תיירים למקומיים והמקומות ברובע המתוייר מוזנחים בהתאם. למשל מסלול שמתחיל בצהריים ב Elkano או ב Kaia, עובר אולי ב Etxebarri, פונה לכוון מסעדת הדרכים הפשוטה Casa Tista שבעליה מנהל את המכירה הפומבית השנתית של אנגולס, פרסבס ועוד, פונה לתוך Picos de Europa לארוחה אסטוריינות מדהימה ב Casa Marcial... וגם פמפלונה, ארו ועוד פנינים בסך הכל לא רחוקות...

צודק בהחלט

אבל אפשר להתמקם בסאן סבסטיאן ולבצע טיולי כוכב אגב מערבה מסאן סבסטיאן צריך סירה

Gרר

New member
סן סבסטיאן אהובתי

לפחות מבחינה קולינארית
המסעדה הידועה ביותר שם היא Azrak שלצערנו לא יצא לנו לאכול בה כך שאני לא יכול להעיד מבחינה אישית איך שם אבל אני מניח שהמיקום הגבוה שלה בכל דירוג אפשרי אומר את שלו ובעיקר חשוב לבוא לשם בלי ציפיות יתר שיהרסו את החוויה. מסעדה מעולה שיצא לנו לאכול בה היא Krusaal (על שם המתחם בו היא נמצאת) אבל לא נראה לי שהיא נותרה בעינה - וחבל.

Gרר

New member
טוב בררתי עוד קצת

ואכן קורסאל לצערי כבר לא קיימת יותר. השף Raúl Cabrera, שקיבל בקורסאל את כוכב המישליין הראשון שלו, עבר ככל הנראה לניוקאסל והמסעדה כיום כבר לא פועלת יותר במתכונת הקודמת שלה אלא הפכה למסעדה חלבית שאולי קצת יותר מתאימה ברוחה לקהל שמגיע לקורסאל (שזה למעשה מתחם של קונצרטים, תרבות וכו') אבל איזה הפסד לחובבי האוכל. קורסאל היתה באמת משהו מיוחד. בזמנו לא ידענו אפילו שהיא ממושלנת והלכנו אליה סתם ככה מתוך תחושת בטן טובה על המקום ובלי הרבה ציפיות זכינו שם לארוחה מלהיבה ממש. מבחינתי קצת מבאס לדעת ששתי המסעדות הכי טובות שיצא לי לפגוש בספרד, dasa basa במדריד ו-Kursaal בסן סבסטיאן, כבר לא קיימות יותר... כנראה שבטיול הבא לספרד נצטרך לאמץ מקומות חדשים. אני מאמין שהדיווחים של מיתר יכנסו בהחלט לאופציות (בהנחה שגם הן לא ייסגרו עד הפעם הבאה שניסע לספרד...)

למעלה