סן חואן- מי מכיר מי יודע?

gamerdave

New member
סן חואן- מי מכיר מי יודע?

במסגרת חיפושי אחרי פורטו ריקו ( משום מה הרבה יותר זול בארהב מאשר באנגליה) נתקלתי בפרסום על סן חואן - גירסת קלפים לפורטו ריקו - הביקורות די טובות ולפעמים משחק קלפים קצר וקליל יכול להיות נחמד במיוחד בזמן נסיעות וטיולים. מישהו מכיר משחק זה? הוא מיועד ל 2 עד 4 שחקנים ולפי הביקורות הוא פחות טוב כשמשחקים רק שניים. אגב לסטלרס יש גירסת קלפים חביבה מאוד (יש לי אותה)

ycyclop

New member
משחק חביב

המשחק אכן קליל יותר מ-PR ולפי דעתי עובד לא רע גם בשניים. יש פה גם קצת מזל להשיג את המיבנים הנכונים בזמנן הנכון, מה שאין ב-PR. אבל סה"כ משחק פשוט מהנה ואני אקנה אותו בהזמנה הבאה (עוד עשור בערך, לאור כמות הכסף שהוצאתי על משחקים בחצי שנה אחרונה)

yaronra

New member
ממליץ בחום

אני ממליץ בחום על סן חואן. זה משחק קליל ומהיר, שלמרות זאת מצליח לשמר הרבה מהדינמקות המעניינות של פורטו ריקו, ועובד טוב בכל כמות שחקנים בין 2 ל-4. נכון, יש בו מזל, אבל משחק חכם יכול לנטרל הרבה ממנו. למשל: בהתחלה חשבתי שיש ידיים פותחות טובות מאוד וגרועות מאוד, היום אני חושב שאפשר לפתוח טוב עם (כמעט) כל יד. ויתרון נוסף: אם בגלל הנסיון שהממציא צבר בין שניהם, ואם בגלל תהליך בדיקה מושקע יותר של החברה, הבניינים בסן חואן מכויילים הרבה יותר טוב מאשר בפורטו ריקו. בפורטו ריקו, מתוך 12 בניינים רגילים (לא הגדולים ולא הצבעוניים), יש בערך 5 ששחקן טוב לא יקנה כמעט אף פעם. זה הופך את המשחק לפחות מגוון. בסן חואן יש הרבה פחות חריקות כאלה. (מצד שני, ShadeJon המציא ופירסם באתר שלו המון סטים מעניינים של בניינים חלופיים לפורטו ריקו)

ShadeJon

New member
Expansion

On BGG, I also published a double expansion set for San Juan. BTW, Puerto Rico has an official building expansion, and is supposed to be coming out with a real game expansion sometime soon (expanding to six players and with other functionality). Yehuda

למעלה