סן אנטוניו - מה נסגר?

Or Amit

New member
סן אנטוניו - מה נסגר?

בתחילת העונה דיברו על חמש הקבוצות שאמורות להוביל את הליגה - הלייקרס והסלטיקס עושות את שלהן, אורלנדו וקליבלנד החליפו שחקני מפתח ורק הספרס נמצאים מחוץ לפלייאוף. מבחינת עומק אין ספק שהספרס נמצאים היום בנקודה טובה יותר ממה שהם היו בשנים האחרונות. את מאט בונר ודאנקן מגבה אנטוניו מקדייס הישן והטוב, רוג'ר מייסון וג'ורג' היל הם מחליפים לא רעים בקו האחורי לפארקר-ג'ינו-ג'פרסון, ועדיין - משהו לא נופל במקום. שתי כתבות בעיתונות האינטרנטית הישראלית בוואלה: http://sports.walla.co.il/?w=/175/1621107 ובספורט 5: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?folderid=920&docid=70302&lang=HE סן אנטוניו היא אמנם קבוצה שבאופן מסורתי מתחזקת אחרי פגרת האולסטאר ולקראת הפלייאוף, אבל עושה רושם שמשהו בסיסי לא עובד בקבוצה. סן אנטוניו - היום - חסרה כיוון. המסורתיות של סן אנטוניו מונעת ממנה לעשות צעדים משמעותיים, הרי את דאנקן הם לא יעבירו, גם את המאמן הם לא יפטרו, ג'פרסון רק הגיע וכרגע הוא לא ממש סחיר, לג'ינובילי עוד רגע נגיע. עם מי נשארנו? עם מי שלטעמי הוא הבעיה המרכזית של הספרס - טוני פארקר. ליד פארקר משחקים היום ג'פרסון, ג'ינובילי ודאנקן - שלושה מוציאים לפועל מצוינים, אבל פארקר מחזיק אצלו את הכדור יותר מדי. הוא יותר מדי בטוח ביכולת שלו לעשות נקודות ולא מספיק בונה על המשחק הקבוצתי. פארקר יכול להיות אופציה טובה לטרייד - הוא נמצא כרגע בפיק של הקריירה שלו ובאופן אישי אני חושב שפרידה שלו מהקבוצה יכולה לעזור. אולי לארוז אותו ולשלוח לאינדי תמורת טרוי מרפי וארל ווטסון - אינדי יקבלו את הרכז שהם צריכים, מרפי הוא גרסה משודרגת של בונר שיצמח ליד דאנקן ו-ווטסון יגבה את היל מהספסל. הואפציה השניה היא להמר על שליחה של ג'ינובילי - שמסיים חוזה השנה - עבור איזה כישרון צעיר שיצטרף לפארקר (בן 27) וג'פרסון (בן 30) בבניה המחודשת של הספרס אחרי עידן דאנקן. הספרס - אחת הקבוצות השנואות עלי בליגה - מצליחה בשני העשורים האחרונים להיות בטופ של הליגה בזכות ניהול נכון מאד, אני משער שגם הפעם הם לא יתנו לקבוצה לשקוע אלא יצליחו להרים אותה.

carmelo

New member
ג'ורג' היל רכז פותח?...

אם אתה כבר מעביר את פארקר, לפחות שהרכז החדש שלך יהיה פליימייקר אמיתי ולא עוד רכז-סקורר שהוא גם ספצימן פיזי. לפני שמישהו ידבר על הסכמות של הספרס שלא מצריכות רכז טבעי, אני אזכיר שהם הלכו על קיד שבועיים לאחר האליפות שלהם ב2003, אבל הוא נשאר בנטס והם הלכו עם פארקר כרכז פותח גם בעונת הסופמור שלו והלאה. ג'פרסון לא ממש מתאים לבנייה מחדש, הוא כבר בן 30 ומסיים חוזה בקיץ הקרוב או הבא. כמו שמאנו נראה, לא חושב שאיזו קבוצה תהמר עליו - וושינגטון ניסתה להשיג אותו תמורת הבחירה החמישית, אבל כשרואים על מה הם התפשרו בסוף תמורתה...זה לא נשמע מרשים במיוחד. אני חושב שהם צריכים רק להיות סבלניים...ולהביא רכז מחליף וטרן. הם כבר פיספסו את ארל בויקינס הנפלא, אז אולי אנטוניו דניאלס שכבר שיחק שם בעבר? הנה רעיון לטרייד משולש בין שלוש מערביות שרוצות להיות יותר רלוונטיות העונה: יוטה מעבירה את בוזר תמורת RJ - בוזר מציג יכולת טובה לאחרונה בזמן שמילסאפ די מאכזב, אבל אסור לג'אז לשכוח מי כאן העתיד שלהם ומי יעזוב בסוף העונה...מילסאפ כבר הוכיח אשתקד שהוא מסוגל לספק דאבל-דאבל על בסיס קבוע כשהוא פותח בחמישיה, וג'פרסון יתן לג'אז סקורר בכנף סופסוף. ההורנטס מעבירים את ווסט ופוזי תמורת בוזר - החלפת צ'אנדלר באוקאפור חסכה להורנטס כסף העונה, אבל לא בטווח הארוך, כך שהם עדיין מחפשים דרכים להשתפר פיננסית ובו זמנית גם מקצועית. ווסט נראה רע העונה, ומהחוזה של פוזי הם ללא ספק ישמחו להיפטר. בוזר יהווה שדרוג עבורם בעמדת הPF, וסופסוף ישחק לצד שוט בלוקר בהגנה. בקיץ, ההורנטס פשוט יצטרכו לקוות שהציוות שלו עם פול יקרוץ לבוזר יותר משאר ההצעות בשוק - ולהשאיר אותו על חוזה סביר. הספרס מעבירים את ג'פרסון תמורת ווסט ופוזי - האמת שהמטרה הראשונית שלי היתה למצוא עבורם דיל על פוזי, שיכנס לנעליו של בואן...אבל אני חושב שהם יכולים לנצל גם את מצבן של ההורנטס ויוטה כדי לגנוב את ווסט - אם תידרש לכך תוספת בחירת דראפט עבור ההורנטס, אז בקטנה. חמישיה של פארקר-מאנו-פוזי-ווסט-דאנקן כבר תביא אותם לארץ המובטחת...

לא חושב שהם צריכים לפרק את החבילה

יש שם יותר מידי כישרון שגם בנוי בצורה טובה כדי שהם לא יצליחו להתחבר ביחד. אני מאמין שהם עוד יישתפרו ובאמת כמו כל שנה הם יגיעו אחרי פגרת האולסטאר לשיא שלהם ולהתמודדות על התואר.

למעלה