תאר לך כשרוב ההודים יהיו
משכילים יותר וימשיכו בתרגול רוחני, אז הרוב כנראה יהיו ב"קטע" של ג'נאנה יוגה ואדוויטה.
יש לי חברים מטריאליסטים וכשצוחקים על הדתות, כמו גם בפרקים בסאות'פארק - מומלץ לראות: יאללה אלהים יאללה, והפרק על המורמונים והסיינטולוגיה. שמראה לך עד כמה זה טיפשי וחסר ביסוס, א"א להאמין בזה, זו פשוט אמונה שלא נותנת כלום כשאתה מבין שזה מבוסס על הזיות.
הרי ידוע שכשאדם נחשף לאמת כלשהי בצורה ברורה הוא לא מסוגל (ב 90% מהמקרים של בנאדם שפוי) להמשיך לשקר לעצמו בכח או לשאוב סיפוק מהשקר.
כמו מי שרואה בבירור ע"י בדיקות דם שההורים שלו הם לא ההורים הביולוגים שלו והוא מאומץ, או כשגילו בוודאות שהעולם עגול, אז אולי יש היום אנשים שמאמינים שהכל עניין של השקפה ובעצם העולם שטוח... נו באמת.
אז אני גם חושב ככה על כל מיני אקסיומות דתיות אבל בניגוד למטריאליסטים והאתאיזם אני לא זורק את התינוק עם המים, ויודע שיש רוחניות שפויה וטהורה יותר.
אותו דבר, אני לא אומר שבהקטי ודואליות זה רע, זה הכרחי לחלק מהאנשים, אבל גם באדוויטה והנונדואליזם יש מקום לסוגים של בהקטי, עם זאת שיודעים שהמציאות האולטימטיבית זה הנונדואליזם, והעבודה הכי טהורה זה כמו רמאנה מהרישי, ושהפסלים לא באמת קדושים, ועדיף לתרום לאנשים ובע"ח מאשר להקריב מנחות לפסלים, כי אז באמת זה מרחיק אנשים מהרוחניות, ומחזיק את האנשים שמקריבים מנחות לאלילים בכלא של דואליות