סמסטר קיץ בטכניון

bigbang

New member
סמסטר קיץ בטכניון

תגידו אנשים... האם מישהו מפה לקח אותו או מתכוון לקחת? חשבתי ללכת על זה, אבל ככה זה יוצא שלא כדאי לי לקחת פחות מ 11.5 נקודות (שזה גם יקר וגם מגדיל את הסיכוי לקח שאני אשתגע לגמרי לקראת סוף שנה הבאה) מה אתם אומרים?

פלטרון

New member
נראה לי שלא הבנת טוב ..

נראה לי שלא הבנת טוב איך עובד התשלום על סמסטר קיץ . אני מנחש לפי " ... יוצא שלא כדאי לי לקחת פחות מ 11.5 נקודות .." , שאמרת לעצמך = גובה התשלום הוא X ( נניח 4,000 ש"ח ) , ובדר"כ תשלום לנקודה הוא Y , אז אני לא מתכוון לשלם אלפי שקלים בשביל 2-3 נקודות ( מקצוע בודד ) . אז אם ניחשתי נכון , אתה טועה . אתה יכול לקחת 1 נקודה ( ספורט ) , או עד 9 נקודות ( אני חושב שזה הגבול ) , והתשלום הוא לפי מספר הנקודות ( בדר"כ 350 ש"ח לכל נקודה ... אבל תבדוק את זה , כי זה משתנה משנה לשנה ) . מעבר ל-9 נקודות , התשלום הוא זהה ( של 9 נקודות - ז"א מחירן של 15 נקודות הוא כמו של 9 נקודות ... בהנחה ו-9 הוא ה"גבול" ... וגם את זה תבדוק ) . עצתי אליך - אם אתה לא בפיגור של נקודות , או נכשלת באיזשהו מקצוע, אז שכח מסמסטר קיץ . חבל לך על הקיץ. ותאמין לי אני מדבר מנסיון . אם אין ברירה - אז אין ברירה . ואז זה באמת לא נורא כל-כך ( יחסית לעומס שהיה לך אם היית מחכה לחורף הקרוב ) . בכל מקרה , אם אתה לוקח סמסטר קיץ , אני במקומך הייתי לוקח עד 5-6 (ולא יותר !! ) נקודות. זה לא עומס גדול מדי , מצד אחד . מצד שני , זה סוגר לך את הפער בנקודות בצורה משמעותית . אני חוזר שוב , אם אתה עושה את זה כדי לא "לבזבז" את הקיץ , אן כדי שלא ישעמם לך , או משהו דומה , אז אני מייעץ לך לשכוח מן הרעיון , ולנסוע או שאומרים .. לסוע ?? ) לחו"ל בקיץ . עדיף , לא ? מקווה שעזרתי .

ועוד כמה דיוקים קטנים

גובה התשלום לנקודה הוא 400 שקל (בדקתי) ואין, עד כמה שהבנתי רף של מקסימום נקודות שמעליו לא משלמים, כלומר אין מצב שתקח 13 נקודות ותשלם על 8. עוד פרטים אתה יכול כמובן לברר באתר של הטכניון : www.undergraduate.technion.ac.il בקשר לכל שאר הדברים שאמר פלטרון אני מסכים. אגב, אומרים לסוע, הנו"ן נבלעת ב-ס´ והיא מקבלת דגש חזק

yossi c

New member
טעות...

אל תנסה להתחכם אם אתה לא בטוח... אומרים "לנסוע" ולא "לסוע". בפועל רגיל אכן ה-נ´ נבלעת ונצר דגש חזק, אך כאן מדובר ב"שם פועל" (מה שנקרא גם "מקור נטוי") ולא פועל רגיל, ולכן ה-נ´ לא נבלעת ואומרים "לנסוע". (אני לא מאמין שאני זוכר את זה מהתיכון..
) עד כאן אבשלום קור....

arifell

New member
אבשלום, אני מצטער, אבל

"הילד הזה הוא אני" צודק

yossi c

New member
פתח כל ספר לשון פשוט לבגרות..

ותראה שאני צודק. זה בטוח. (אם זה לא היה פורום הייתי מתערב איתך..
)

פלטרון

New member
לא בטוח שאתה צודק ..

אני באמת מאמין שאתה טועה בקשר לעניין התשלום . ז"א , יש איזשהו רף מקסימום , שמעליו משלמים 0 ש"ח על כל נקודה נוספת . ככה היה לפני שנתיים ... ככה היה לפני שנה ... ואני מאמין שככה גם השנה . בכל מקרה - תברר במדור שכר לימוד ( או משהו דומה )... שם ייתנו לך תשובה מדוייקת יותר .

bigbang

New member
הם שינו את זה.

ביררתי באתר, הם החליטו לבטל את המקסימום. ז´´א , לא משנה כמה נקודות אתה לוקח, אתה משלם 400 או 580 ש´´ח לכל נקודה. (תלוי בתאריך הרישום) תודה על התשובות. באמת עזרתם

eitan007

New member
בעניין הויכוח הלשוני

אומרים "לסוע" -אבל רק כורדים
האמת היא שמקרה הזה יוסי ופלטרון צודקים, צריכים להגיד "לנסוע" אך למיטב ידיעתי אין כלל מוצק בעניין פעלי נ´ הפועל בבניין קל. בחלק היא נשמטת, למשל :ליפול, ליטול ועוד.... אולם ברוב המכריע לא הנ´ לא נשמטת : לנהוג, לנשור, לנקוט וכמובן לנסוע

למעלה