סמנה בואנה אטודוס

סמנה בואנה אטודוס

טובי אל סמנה פסדו אל סמינריו דלאדינו אל ירושלים. טובו מארוייוזו, אי מוי אינטרסאנטה. מפנסו קה קדה אונו סקרה פאסר אסטו קורסו כדי להעשיר את הידע לתרבות ספרד. שבוע טוב לכולם.

רותי ב.

New member
באמת אתר יפה הם עשו,

ונחמד מצידם שמילון המונחים שלנו נמצא בקישורים שלהם. איזה יופי

אילה ../images/Emo45.gif

אני מבינה נכון- השתתפת בקורס בן השבוע של הרשות? יופי!!! מרב'יוזו!!! אגורה אונה ב'ס אל מיס ב'זה אסוביר אה ירושלים פרה אמבזאר מאס אי מאס

bingo1111

New member
שיר בלאדינו../images/Emo168.gif../images/Emo79.gif

השיר durme durme מושר ע"י מקהלת צדיקוב - יוצאת למסע הופעות בקהילות היהודיות בבולגריה לפתוח קובץ midi לפתוח רמקולים

bingo1111

New member
60 שנה להצלת יהודי בולגריה

מקהלת צדיקוב תופיע בבולגריה באירועים רשמיים

bingo1111

New member
durme durme מילים../images/Emo63.gif

לשיר בליווי המנגינה של קובץ midi DURME DURME SLEEP SLEEP (Ladino) Durme, durme mi alma donzella durme, durme sin ansia y dolor durme, durme sin ansia y dolor. Heq tu sclavo tanto dezea ver tu sueño con grande amor ver tu sueño con grande amor. Hay dos años que sufre mi alma por ti, joya, mi linda dama por ti, joya, mi linda dama. Siente, siente al son de mi guitarra siente, hermosa, mis males cantar siente, hermosa, mis males cantar

tsiporganeden

New member
תודה תודה בינגו, שרתי עם המילים

ונהניתי מאוד. בהצלחה למקהלה בבולגריה. מאוד מצטערת שאני לא שרה אתכם, הייתי יכולה לתרום המון, אבל המרחק הגיאוגרפי עושה את שלו.

bingo1111

New member
שיר בלאדינו../images/Emo168.gif../images/Emo79.gif

ציפור גן עדן השיר הזה מוקדש לך

רותי ב.

New member
אירמוזו - למרות שרק המוסיקה,

ואני עם קול הצפרדע שלי לא ממש מוצלחת בקריוקי
הרבה
למקהלת צדיקוב במסע ההופעות שלה.

Sarika

New member
שבוע טוב ../images/Emo42.gif ממליצה לקרוא../images/Emo63.gif

ממליצה בחום על ספרו של הרב ישראל מאיר לאו אל תשלח ידך אל הנער ספר מרגש מאד, דמעות הציפו את עיניי ומידי פעם נאלצתי להניחו מידי כדי להרגע מעוצמת הזעזוע והכאב. אני מצטטת תמצית קצרה המופיעה על כריכת הספר - "אילו היו מספרים ללולק בן השמונה שיום אחד יסעד על שולחנה של מלכת אנגליה, שינהל עם האפיפיור שיחה מתובלת ביידיש, שיאזין יחד עם קנצלר גרמניה – קנצלר גרמניה מכולם - לשיר "אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח", במנגינה של חסידות גור, ודאי לא היה מאמין. ואולי דווקא כן. כי לולק, הילד הצעיר ביותר ששרד את מחנה הריכוז בוכנוולד, היה רגיל לניסים. הוא שרד בזכות שרשרת של ניסים: אמו הדפה אותו אל זרועות אחיו רגע לפני שנלקחה אל מותה; אחיו הבריח אותו שוב ושוב, ממחנה למחנה, מקורן רכבת לקרון רכבת; שוב ושוב נתפס, עמד אל מול המוות – ושרד. ואחיו שרד איתו, משמש לו אב ואם ומשפחה. יחד מילאו אחר צוואת אביהם, עלו לארץ-ישראל, ולולק – שרוליק – ישראל המשיך שושלת רבנות בת יותר מאלף שנה, והיה לרב הראשי של ישראל – הרב ישראל מאיר לאו. ספר זה איננו אוטוביוגרפיה במובן הרגיל של המילה. לא תקראו בו על ארבעים וארבע שנות רבנות במעלה הסולם מדרום תל-אביב ועד לרבנות הראשית לישראל. "אל תשלח ידך אל הנער" נכתב לקראת מלאת 60 שנה לשחרור מחנה בוכנוולד. בחלקו הראשון מספר הילד לולק על זכרונותיו; בחלקו השני – מספר הרב ישראל מאיר לאו כיצד עיצבו זכרונות אלה את דרכו כרב וכמנהיג".

tsiporganeden

New member
שריקה התחלתי לקרוא אותו, ולצערי

נאלצתי להפסיק באמצע, כי חברה הביאה לי אותו היא השאילה מהספריה, ונאלצה להחזירו, אני ממתינה שהבת שלי תסיים אותו ותתן לי לקוראו, ספר מרגש מאוד, ולא פלא שהוא נהיה רב עם כל הניסים שקרו לו, ובאיזו חוכמה הוא כתוב, אני אישית מאוד אוהבת את הרב מאיר לאו.

רותי ב.

New member
תודה, רושמת לעצמי לקרוא.

ממה שציטטת מהדף האחורי באמת נראה ספר מרתק ומרגש. וגם הנושא - ההשרדות הכמעט בלתי אפשרית הזו, קרוב לי כמו לכל יהודי אני חושבת. תודה לך
דה דיאה אה דיאה לה ליסטה דה לוס ליב'רוס קי אסקריב'ו פור מלדאר סי אסטה אלארגאנדו. אגורה סטו מלדאנדו דוס אינג'ונטוס. אונו קי סיימפרה לו מלדו, קאדה דיאה קואנטאס אוז'אס, אי אוטרו קה סולו אייר אמפסי אה מלדאר, דה דויד גרוסמן. מונצ'ה מה אגראדה מלדאר סוס ליב'רוס. אסטה סה יאמה "סייאס מי קוצ'יו" - שתהיי לי הסכין.

רותי ב.

New member
איילה, מאד שמחתי שלקחת

חלק בקורס. שימי פה קצת פירורים מכל הדברים המרתקים שלימדו אותכם שם. הלוואי שכמה שיותר אנשים מהפורום יקחו חלק בקורסים הבאים ...... אותי זה ריתק, השבוע המרוכז וגם כל יום שהגעתי לשם והוספתי ידע.

למעלה