סמנה בואינה

סולנג

New member
סמנה בואינה

תודה לכם למשפחת הפורום על האירוח הניפלא, תודה מיוחדת לאסטרלו ובעלה על הדאגה ואירגון הפיקניק. היכרתי אנשים ניפלאים (אני חדשה בפורום), אכלנו שרנו ורקדנו ודיברנו ספניולית, וחזרתי למספר שעות לבית אבא לילדותי. מי ארוגר כה כרה אניו אי אניו ( ניתפלל לכל שנה ושנה).

tsiporganeden

New member
סולנג בואנה וינידה אי דמאניאנה

בואנה אה טודוס מיס קרידוס, יה פאסימוס אייר און דיאה מאראויוזו, קה נו מה מאנקש.

שאלה לי אליכם - דוברי הלאדינו

אם בורמליקוס עושים ממצות הכיצד אתם מסבירים שאצל דודתי(ממוצא בולגרי) אוכלים בורמליקוס שבת לפני הפסח?מעולם לא הוזמנתי כך שלא יצא לי לברר את פשר המנהג או לראות במו עיני ממה הם עשויים.אולי אתם תאירו את עיני....מצפה בכליון עיניים לקציצות הפראסה שאף הן בחזקת "סוד כמוס"אבל האמא הפולניה שלי כבר הצליחה לפעמח אותו,כמעט....חג שמח.תודה בהזדמנות זו על המילים לחד גדיא - אוכל להפתיע את נונה שלנו בכך שאדע את המילים כמוה לפחות או אולי יותר....

may55

New member
מלאך בשמים בבקשה בורמליקוס

בורמליקוס די פסח נימצאים במאמרים מתכוני חגים - פסח היכנסי לקישור שרשמתי בתיאבון

תודה על ההפניה - ראיתי את המתכונים

ולכן פניתי ושאלתי המקובל בתפוצתכם לאכול את המצות לפני הפסח?או שזה מנהג "פרטי "במשפחת דודתי?

Sarika

New member
ברוכה הבאה מלאך, לא שמעתי על

מנהג כזה, אימי הקפידה להחביא את המצות כדי שלא נאכל לפני ליל הסדר. למעשה בדת היהודית אין אוכלים מצות לפני ליל הסדר שבו מברכים על המצה. בביתי אינני מקפידה "כל דיכפין ייתי ויאכל"...

בורקאר פיטאס קון פירון

פארה לה פסח יו אפרונטו מצות גמישות: טומו און קילו דה פיטאס אי לאס בורקו בואנו קון פירון גרנדה - אי אה סי קיטו אונאס מצות אלוואדס... חה חה חה

מואיס

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif נאור קרידו מי פאריסי קי

טינימוס איל מיזמו רב

אסטרלו

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאסטו סה יאמה

מצה כשרה! אוי מה קונטו מי ארמנה קה פ'ואה אנדה מי מאדרה אן לה דמניינה, אי לה "אפ'רו" קומיינדו בירמואליקוס. לדמנדי, קומו בירמואלוס אוי? מדישו: פואדה סר קה סה אספאנטו קה סה אולב'ידו אל רצפטו אי איזו אוי אונה פרוב'ה (נסיון) חה חה חה

../images/Emo6.gif יו אגו לו מזמו....../images/Emo155.gif

קון לוס פשקאדוס. אפרונטי קוונטוס פרה אל ב'יירניס פסדו - פורקי טנגו אזר 30 קיפטיקאס די פישקדו (גפילטע-פיש) איזי פרוב'ה - קי יה איי מדיוו אניו קי נו איזי גפילטע פיש - אס מונג'ו אג'ו...

SuzieRS

New member
../images/Emo162.gifחה חה חה ../images/Emo35.gif

ביתך ארמונך ומה שבארמונך זכותך וגם עניינך, אך מה שבארמונך גם בפרהסייה
כי אותי זה לא מצחיק. חג שמח

SuzieRS

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo140.gif

מואיס

New member
אני מכיר את המנהג הזה../images/Emo6.gif

כידוע לכם אצלנו הבולגרים לא מקפידים "בקטנות"(יש לנו אישור מיוחד מהרב הבולגרי ז"ל) אז ככה: פסח בפתח? מצות כבר קנינו? ביצים יש? נזכרנו בבורמוליקוס שאכלו אבותינו בארץ מצרים אז יאללה בואו נכין כמה בורמוליקוס פור לה סאב'ור.וככה ביום שבת לפני פסח אוכלים דיזאיונו של בורמוליקוס קון קואנטוס גואיב'וס חמינוס
ואיתכם הבולגרים שומרי המצוות הסליחה

may55

New member
ניקיון פסח במחשב תודה ל-toy toy

ששלחה לי את הסטמפאס קה לימפיו אמה לא מומוץ

Hermione1382

New member
מאי - להפרגונטה אס

קה בוניטו מאס- אל אומברה קה לימפיאה או אל אידאה דה לימפיאר ;)

may55

New member
קרידו

אני כל כך עסוקה בניקיון שכל המסביב לא חשוב כרגע

למעלה