סמל לאוטיזם

ענתנוי

New member
סמל לאוטיזם

חשבתי הרבה לאחרונה על הנושא הזה ואני רוצה לשתף את כולם במחשבות שלי:

סמל הפאזל מתאר קהילה נורמלית, כי היחיד, החלק הנפרד בפאזל, הוא לא האדם עצמו אלא התדמית שלו, התפקיד החברתי שלו.
הסמל הזה לא מתאים לאוטיסטים כי הם חיים את עצמם ולא את תדמיתם.

סמל הקשת מתאר קהילת "שווים" - הוא מתאים לקהילה ההומו-לסבית או לכל קהילה שמבוססת על המגוון והשונות באוכלוסיה, אבל אין התייחסות ליחיד ולנפרדותו או לתפקידו החברתי.
הזהות האוטיסטית מגדירה גם את התפקיד החברתי שלהם, ולכן גם הסמל הזה לא מספיק מדויק בשבילנו.

המשמעות המקורית של המילה "אוטיזם" היא "התבוננות פנימית" - אז התבוננתי בסמל מנקודת המבט שלי והבנתי שהסמל שלנו צריך לייצג את "היחיד המתקשר" ולא את החברה.
"יחיד מתקשר" נוירוטיפיקלי הוא כמו מראה - הוא משקף את מי שנמצא מולו. הוא מחזיר את ה"אור" שמגיע אליו - אם מחייכים אליו הוא יחייך בחזרה, אם הוא נמצא בסביבה שבה כולם מאד רציניים הוא יהיה רציני וימחק את החיוך....
וזה בדיוק מה שמפריע לנטי"ם אצלנו, כי אוטיסטים לא מגיבים כמו מראות אלא כמו קריסטלים - לפעמים, בתנאים מסוימים, הם מגיבים כמו מראות אבל הם יכולים להיות גם שקופים (לא להגיב, לא ליצור קשר עין, להפנות את הגב וכ"ו) או להחזיר את האור אבל לא בשלמותו אלא "שבור לצבעים" - לענות "לא לעניין", להתמקד בנושא אחד בלבד, להתנהג בצורה שלא מתאימה לקודים החברתיים וכ"ו.

ואז נזכרתי במושג ה"רוחני-בדיוני" - ילדי הקריסטל - והבנתי את ההקשרים....
כי זה התפקיד החברתי שלנו - זה מי שאנחנו בעיני אלו ש"רואים אותנו" ולא נכנסים לפאניקה כשאנחנו מפסיקים לשקף אותם....

kagome10

New member
למה החלטת כך?

מבחינתי הפאזל כלל ל אמתייחס ל*בני אדם*. הוא מתייחס לכל קהילת החיים. למהות היקום כאוסף של נשמות, ובאותו הזמן, כאחד. אנחנו כחלקים מאלוהים.
השונות בין חלקי הפאזל מתארת את הייחודיות של כל אחד.

ואגב, נ"טים מאוד נבהלים וכועסים כשמשקפים עליהם את ההתנהגות שלהם.

arana1

New member
אוטיסטים לא משקפים התנהגות בכוונה תחילה

אלא מעצם מהותם
למעשה
הדחף העיקרי לתהליך המחליא להפליא שנחשב כריפוי וקידום ותמיכה נועד להכחיד התנהלויות אוטיסטיות שמשקפות לנ"ט דברים שהם לא רוצים ולא מסוגלים לראות

לפעמים די בחוסר תגובה בשביל לשקף לאדם את טירופו
וזו גם הסיבה שכולם יוצאים מגדרם בשביל להטריף על האוטיסטים את דעתם
לשבור את המראה

shulamokshim

New member
איזה רעיון יפה!

קריסטל נשמע לי כמו משהו יפה, עתידני, רוחני ומיוחד. וגם הקשר לילדי הקריסטל, מאוד מתחבר לי לאוטיזם.

POOH*

New member
אני רואה את זה אחרת.

בעיני סמל הפאזל מתאר שכל יחיד הוא מיוחד ויחודי [כמו שבפזל אין שני חלקים זהים בדיוק - לא בצבעים ולא בצורה].
בעיני הפאזל הוא האנושות ולא חברה ספציפית ולכל אחד מאיתנו יש תפקיד גם אם 'התפקיד' הוא להיות אחר או להראות לשאר שאפשר אחרת [לחשוב אחרת/להתנהג אחרת/לפעול אחרת/להתנהג אחרת וכו'].
בעיני בפאזל יש התייחסות בדיוק לעובדה שכל אחד הוא שונה וכל אחד הוא יחודי ומיוחד ולדעתי גם העובדה שבסמל הפאזל לא גמור [לפחות בחלק מהתמונות שלו שאני ראיתי] כלומר אין גבולות ברורים שסוגרים אותו כי האנושות ממשיכה לגדול ולהשתנות כל הזמן.
זה בדיוק מה שאהבתי בו.
ממש התאכזבתי לקרוא את השרשור שהביא את המשמעות ההפוכה.

וממש אשמח לסמל אחר שאפשר להיתלות בו.
למה? לא יודעת.
הייתי רוצה סמל שאפשר ללכת איתו בגאווה וידעו שאני חלק מהאוכלוסיה [או אמא לחלק ממנה].

POOH

ענתנוי

New member
סמלים של תקשורת

כל הסמלים האלו מבטאים תקשורת ולא חברה או פרטים בחברה.

הקשר בין חלקי הפאזל מוגדר וחייב להיות מאד מדויק. פאזל מסמל תקשורת של התאמה, ואוטיסטים במודל הזה הם החלק הלא-מתאים ומכאן גם האימוץ של הסמל הזה בכל הארגונים שמאמינים ב"נירמול" - מטרת ה"טיפולים" היא לעצב את התקשורת של האוטיסט - לגזור לו את הקצוות - כדי שהוא יתאים לכללים המוגדרים והקבועים מראש.

קשת מסמלת תקשורת פתוחה, סובלנית, זורמת ולכן זה מתאים יותר לשונות באוכלוסיה אבל רק אם כולם זורמים באותו הקצב - רוקדים לאותה המנגינה - ואוטיסטים, כידוע, רוקדים כל אחד לפי קצב פנימי מיוחד...

גבישים לא מתחברים בהתאמה, לא מאבדים את עצמם ואת זהותם במפגש עם גבישים אחרים והתקשורת שלהם תלויה במידע שמגיע אליהם - כלומר, בזווית האור, עוצמתו, התדר שלו וכ"ו. קבוצה של גבישים יכולה ליצור מופע של צבעים וכל גביש שנוסף או נעלם משנה את המופע אבל אין כפיה של השתתפות, ויש אפשרות לשלב את התקשורת הייחודית גם ממרחק - להגיב לקבוצה ו"להשתלב" בה בלי להשתייך אליה.

בעיקרון - כל בני האדם הם גבישים כאלו, אבל רוב האנשים לא "מתקשרים את עצמם" במלואם...

BlackbirdFly

New member
אני חושבת בדיוק כמוך

ועדיין אוהבת את הפאזל שהוא בעיני כל מה שכתבת וגם בינלאומי.
אני בשמחה אצטרף לחשיבה המשותפת על סמל חדש אבל זה נראה לי בכל זאת קצת חבל שלא לאמץ את הפאזל במשמעות המקורית שלו, כולנו שווים,כולנו בעלי ערך,כולנו נחוצים וכולנו שונים איש מרעהו. בדיוק כמו פיסות הפאזל.

dina199

New member
אני אוהבת את קשת הצבעים

(כי זה ספקטרום
).
אני לא אוהבת את הפאזל - כי לא הכל תמיד מתאים לכל דבר גם כשהחלקים שונים

POOH*

New member
אבל כל אחד מתאים למישהו אחד אחר

גם בפאזל לא כל החלקים מחוברים אחד לשני.
אבל כל חלק מחובר לחלק אחד אחר לפחות כמו שאני מקווה שלכל אדם יש - מישהו אחד שאכפת לו ממנו.
אבל לא משנה. אני לא מנסה לשכנע לשמור על הסמל הקיים.
סתם היה לי חבל מאד לראות את המשמעויות השליליות שמייחסים לו.

POOH

dina199

New member
בפאזל החלקים הם לא שונים.

יש להם כמה תבניות שונות, אבל כל התבניות חייבות להתאים אחת לשניה כדי שבסוף יווצר פאזל מרובע מושלם.
ז"א ללא קשר לשונות (לכאורה) של החלקים, התוצאה היא קבועה ומרובעת.

ואילו בקשת הצבעים באמת יש שוני. יש ספקטרום של צבעים שונים , אף צבע לא נדרש להתאים אחד לשני , וערבוב של של צבעים יוצר גוונים על גוונים עד אין סוף.

dina199

New member
הצעות שלי

לא רציתי לוותר על הקשת ולא רציתי עמוס מדי

BlackbirdFly

New member
כל התמונות הללו יפות וגם נראות מתאימות

לספקטרום אבל כסמל נראה לי מאוד בעייתי לנסות לקחת אחת מהן ולהטמיע כסמל. אולי תמונה מספר חמש.
עדיין חבל לי לאבד את הבינלאומיות של סמל הפאזל.

באיזה סמל משתמשים א״סים בארה״ב ובאירופה? מישהו יודע?
בכל החיפושים שלי מצאתי בעיקר את הפאזל ואת הצבע הכחול.
מסתבר שיש גם מכירה של נורות כחולות לצורך יום האוטיזם הבינ״ל.

ענתנוי

New member
כל התמונות יפות אבל לא מספיקות

כולן גורמות לי להרגיש כמו חייזר.
אני שקופה.
אפילו בקורס לקריאת הילות ראו אצלי רק מערבולת מסתחררת מעלי, בלי צבעים.

הגודש הצבעוני הזה, כסמל אנושי, מלחיץ אותי כמו קניון הומה אדם.
איפה המקום של אנשים שקופים בפאזל או בקשת צבעים?

dina199

New member
אלה רק הצעות בסיס.

אפשר לקחת את הציור או חלק מהציור ולהוסיך או להוריד ממנו.
כל מה שרציתי להגיד שאני מעדיפה את הצבעים יותר טוב מהפאזל.
ותמיד יהיה משהו שמפריע
. לי כמה צבעים שמשטח רחב מפריעים הרבה פחות משחור לבן גדוש פרטים.
ולמהעשה בסמל אפשר להשתמש גם בצבע וגם בשחור לבן.
הדבר שהכי מפריע לי זה הפאזל.

למעלה