"סמכי על המומחה"

"סמכי על המומחה"

-סמכי על המומחה

עם כל הכבוד הנפש לא הוגדרה והתחום הזה פרוץ כמו המערב הפרוע.

-סמכי על המומחה

עם כל הכבוד ולאור חוק האוטיסטים אתה דן בנפשי שלי . האם בחולה סוכרת לא תשאל דעתו טרם אתה קובע על ומחליט ניסויים על דעתו , מחשבותיו, תחושותיו וכבודו?

-סמכי על המומחה

עם כל הכבוד לאור נזקים שעולים בשיחות עם אנשים כמוני , בהתמודדות עם אחותי וכמובן מחיי שלי אני חושבת שאסמוך קודם כל על עצמי .

-סמכי על המומחה הוא יודע!

עם כל הכבוד אני לא שפן נסיונות אני אדם ולאור חוק האוטיסטים שמנסים להעביר כאילו אינני זכאית לעמוד על דעתי ומעוד ועוד דוגמאות שמתגלות שגם אוטיסטים שלא משתמשים בשפה הרי הם אנשים רגישים ותבוניים לעמוד על דעתם אינני רוצה.

-סמכי על המומחה הוא יודע!!! ידע אמפירי!

עם כל הכבוד ויש לי כבוד לאנשים שלמדו והשקיעו בתחום לימודיהם - הרי שהשופט האחרון לעצמי הוא אני . אדם שטוען שאני חיה בבועה, שאין בי אמפתיה ושיכולתי להחליט על חיי ודעתי מוטלים בספק אין לו יכולת לקבוע .

-סמכי על המומחה מחקרים!!

עם כל הכבוד בעבר מומחים גדולים לכימיה היו האלכימאים האם עלי לסמוך עליהם גם כיום בנושא הכימיה משום שנחשבו מומחים בתחומם ? לא יתכן שגם היום יש טעות רווחת?

-סמכי על המומחה חשיבה ביקורתית!! למד!

עם כל הכבוד כל אדם מן המניין יכול לשפוט סוגיה מוסרית וודאי ודאי על חיי ורצונותי וכבודי. אני מוכשרת לחשוב ביקורתית לא פחות ולא יותר בעניין כל כך מהותי וברור ובכלל איזה מין טיעון זה לומר שרק אדם שלמד מוכשר לכך ? האם אינני אדם חושב? האם יש בית ספר מיוחד בו לומדים או כך וכך סך שנים לנושא כל כך מהותי כמו הגדרתי כאדם ?

סמכי על המ...

יודע מה ! *** על המומחה.
לא רוצה ולא שומעת .
שלום.

"המקור לבילבול זה שאנשים מערבבים שני דברים" (גור 4242)

"
מצד אחד יש את האוטיזם עצמו, הוא לא נכות ולא נעליים.

מצד שני, אוטיזם יכול לבוא *עם* בעיות קשות שעשויות להיחשב בצדק לנכויות: קשיי דיבור, חוסר יכולת לבצע מטלות בסיסיות הדרושות לקיום עצמאי, פיגור שכלי, בעיות בשליטה על דחפים וכיוצא בזה.

הדברים שכתבתי בפיסקה השנייה - דינם זהה לדין כל מוגבלות אחרת. וגם זה מספיק מורכב, לכשעצמו:

מצד אחד, זה אומר שאין רע עקרוני בלדבר על "טיפול" בבעיות כאלה. מצד שני, כמו בכל מוגבלות אחרת, צריך להיזהר לא לכפות טיפול כזה על מישהו שאינו מעוניין בו, וגם צריך לוודא ששיטת הטיפול לא תגרום נזק במישורים אחרים (ובשתי הנקודות האלה, הגישה המקובלת בתחום "רפואת הנפש" נכשלת כשלון חרוץ).

עד כאן זה מספיק מסובך. ועכשיו, צריך עוד להוסיף את כל הנדבך הזה של "אוטיזם כדרך חשיבה והשקפת עולם" שזה משהו אחר בתכלית. משהו שכל ניסיון "לרפא" או "לתקן" אותו שקול לשטיפת מוח ומחיקת זהות מהסוג הכי גרוע שיכול להיות.

כבר התבלבלנו מספיק? חכה... יש עוד.

לכל זה צריך גם להוסיף את העובדה ששני הדברים שכתבתי למעלה קשורים זה לזה בקשר הדוק. לך תסביר לאנשים שהסיבה העיקרית לכך שאוטיסטים סובלים מכל-כך הרבה נכויות, היא שאין להם את ההזדמנות ללמוד את הדברים שהם צריכים ללמוד בצורה שמתאימה להם.

ואני דווקא *לא* מדבר פה על אפליה או דיעות קדומות. לא הפעם. הפעם אני מתכוון לעובדה הפשוטה שבסביבתו של האוטיסט אין אף אחד שמדבר בשפה שלו. וגרוע מזה: החברה, כמכלול, בנויה בצורה שזרה לו לחלוטין.

זה כמו שפעם חשבו שאנשים שזקוקים למשקפיים הם מוגבלים שכלית, כי לא היתה להם דרך ללמוד. ההבדל היחיד זה ש"צורך במשקפיים" זו מגבלה (מגבלת ראייה), ואילו אוטיזם זה פשוט חוסר התאמה בין האדם לסביבתו.

ואת כל זה אנחנו מנסים להסביר למישהו שאין לו מושג עד לאיזה עומק מאורת הארנב הזו מגיעה. אז מה הפלא שהורים רבים פוטרים אותנו כמדברי שטויות? בעיקר אם אותו הורה כבר הולך (או יותר נכון - נגרר) בדרך המקובלת והשגויה כמה שנים, שאז - בנוסף לסיבוך האובייקטיבי של הדברים - הוא גם צריך להתמודד רגשית עם העובדה שהוא נפל בפח.

"

מנהלת מבקשת שאם יש בקשה מגור או מפי למחוק את השרשור - אוכל לשחזר את המקורי ללא בעיות מיוחדות . חשוב לי שיהיה איזון בדעות ולכן מביאה גם את תגובתו.

תודה מראש
(מצאתי חשיבות רבה להעלות אותה)

schlomitsmile

Member
מנהל
אם את רוצה להביא שיח ממקום אחר, רצוי לשים קישור
ובכל מקרה, לבדוק מראש עם אנשים שאת מצטטת
האם זה בסדר איתם ש"תגררי" אותם לפורום.
לחליפין, ובהחלט עדיף מאד - פשוט להעלות את הסוגיה, בלי ציטוטים וקישורים.

למעלה