סמכות הורית

אירה65

New member
סמכות הורית

מרגישים שאנו זקוקים לכלים נוספים. חלק מהדברים אנחנו לא עושים נכון למרות ההשקעה המרובה וההוצאות הרבות. מתלבטים באם לפנות למטפל של הילד לפגישות שבועיות של הדרכה, שהרי הוא מכיר את הנפשות הפועלות. אופציה נוספת היא לפנות לביה"ח שניידר שם יש פגישות כאלו לשיקום הסמכות ההורית. (אנסה לשלוח קישור). מה דעתכם? גורם "חוץ" או גורם "פנים"?

ronnymp

New member
אירה - היינו שם בסרט הזה .....

גם בסיטואציה בבית - וגם אח"כ בשניידר הבאתי פה ( אז בזמנו - חפשי בארכיון ) פרטים בתחילה התלהבנו , מהדרך השונה והמוכרת אבל בשורה התחתונה - זה לא ממש הואיל . יש להם גישה קצת שונה , שחלקה לא נראתה לי מלכתחילה ולחלקה כלל לא התחברתי - אבל עשינו הכל לפי הדרכתם רק מתוך אמונה בדרכם , לאור כל נסיונותינו הכושלים בעבר . בראיה לאחור - היה חבל על הזמן , הנסיעות הארוכות , על העצבים זו רק דעתנו האישית אשמח לתת יותר פרטים כאן או במסרים אמנם אני ממש לא משתתף קבוע כאן בפורום (כבעבר) - אבל באני ב-
אירה - מה עם סדנאות הורים
מה עם הרצאות בתחום זה
מה עם התייעצות בפורומים כגון זה - לקבלת עזרה/עיצה מהורים כמוך
מה עם חברות באחת העמותות שבתחום זה
מה עם קריאת חומר ברשת האינטרנט - בנושא זה
מה עם ספרות להורים - על ADD/ADHD
מה עם יועצת ביה"ס / מטפל וכו' ( האם הם לא עוזרים
) אנחנו אישית - הגענו לסדנאת "שיקום הסמכות ההורית" בשניידר רק לאחר כל אלה שציינתי - כניסיון נואש כבר .... רוני

ronnymp

New member
אירה ../images/Emo92.gif הקישורים להודעותי מאז

הנה - עשיתי איזשהו חיפוש ראשוני למענך כאן - בנבכי הארכיון של הפורום הזה דף ההסבר של הסדנא - כפי שהבאתי ופרסמתי כאן בפורום מידע נוסף אודות שיטת הסדנא בשניידר רוני

אירה65

New member
../images/Emo51.gif

קוראת, מתייעצת אבל מרגישה שאנחנו צריכים הדרכה מסודרת ושוטפת. המטפל של הילד הדריך אותנו כשהוא היה קטן יותר, ומידי פעם כיום אנחנו נפגשים איתו. אולי באמת נפנה אליו. תודה מקרב לב.

zivadina

New member
הדרכת הורים בשניידר

משיחתי עם פרופ' חיים עומר, התברר לי שהדרכת ההורים שם היא ברוח גישתו על "שיקום הסמכות ההורית". חיים עומר פיתח גישה אשר מנחה את ההורים להחזיר להם את הסמכות ההורית על ילד שפורק עול באמצעות הפגנת נוכחות פיזית. גישתו נתמכת במחקרים שמתבצעים ללא הפסקה על יחסי הורים ומורים אשר מונחים להשתמש בה בשטח. בנוסף, הגישה אומצה גם במהלך ההתנתקות של גוש קטיף, והיא המפתח להצלחת הפינוי שם. (חבל שלא יושמה גם בעמונה). מומלץ לקרוא את הספרים שלו על שיקום הסמכות ההורית ועל טיפול באלימות ילדים במשפחה. כפי שהעירה לי מישהי, חשוב מאוד לשקם את הסמכות ההורית, אבל חשוב מאוד גם להבין את קשיי הילד במקביל לה.

סירוקית

New member
פרופ' עומר מדבר על האיזון הנכון

של הענקת אהבה לילד מצד אחד, ומצד שני הצבת גבולות. מומלץ לקרוא את מחקריו בנושא, מרתק.

ובתכלס - האם הפסיכולוג מצליח לעזור

לילד? איך גישתו? אם הוא מבין לנפש הילד, ומשתמש בגישות נכונות,בהחלט יתכן שהוא יוכל לעזור לכם. למה שלא תנסו מפגש אחד, לאור זה שממילא אתם מכירים ועובדים איתו ותראו? כך תוכלו 'לצרוך' אותו במידת הצורך בלבד, ובמינונים הנכונים לכם

למעלה