סמינר BJJ עם ז'אקארה.

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
סמינר BJJ עם ז'אקארה.

היום מגיע אלינו לסמינר של יומיים ROMERO "JACARE" CAVALCANTI שהוא ראש ALLIANCE JIU JITSU ודאן 7 בBJJ תחת ROLLS GRACIE. אז היום בערך אנחנו הולכים לטחון בשר במשעדה ברזילאית כאן בדאלאס (כמו פאפאגאיו) ומחר ומחרתיים הוא יעביר סמינר. אני מתכוון להשתתף מחר ואולי גם מחרתיים תוך כדי צילום וידאו וסטילס. תמונות יהיו בשבוע הבא.

zoti

New member
קטעים נבחרים יהפכו לקבצים שאפשר

יהיה להוריד.

bjj

New member
מתי הסמינר

מתי הסמינר ומה הכתובת או טלפון לברר פרטיים ו22-23 למרץ סמינר עם רנזו גריסי בארץ לפרטיים אילן תורגמן 053-772216 חיים גוזלי 054-288043

z1976

New member
שאלה ל zoti

איפה אפשר ללמוד brazilian jujitsu בישראל האם יש הבדל גדול בין ה ג'ו ג'יטסו הברזילאי ליפני ?

fusion boy

New member
אפשר גם אפשר!

לא חסר מורים שנחשבים טובים בארץ (משה קיץ, עידו פריאנטה ועוד...) בשביל זה אתה צריך לחפש בלוח ובאינדקס אתרים של תפוז... ה BJJ (ג'ו ג'יטסו ברזילאי) מתמקד יותר בטכניקות הורדה לקרקע ולחימת קרקע מתקדמת ביותר (מה שדי נדיר ביפני...) ולדעתי הרבה יותר ריאליסטי בקרבות אחד על אחד (אבל מזניח את אלמנט הלחימה מול מספר יריבים...) להגדיר ג'ו ג'יטסו יפני זה כמו להגדיר אומנויות לחימה! יש כול כך הרבה סגנונות שקצת קשה להגדיר חלקן מתמקדים יותר במכות ידיים רגליים וכו וחלקן יותר באלמנטים של הגנה עצמית כמו בריחים ושחרור מתפיסות/חניקות יש גם הטלות ובחלקן מופיעות בצורות כאלו או אחרות לחימת קרקע... קשה להגדיר... השאלה מה אתה מחפש? למה אתה רוצה ללמוד אומנות לחימה? אם נדע למה אתה רוצה ללמוד אומנויות לחימה אני חושב שנוכל לכוון אותך למשהו יותר ספציפי... בכול מקרה נתתי לך שלושה קישורים לשיטות שונות לגמרי שאני אישית מכיר ויודע שהם טובות יש עוד אבל זה בערך כול מה שאני מכיר...

משה קיץ

New member
fusion boy,רק תיקון קטן+תשובה ל-zot

בbjj,יש גם עבודה מול יותר מיריב אחד.יש מורים שמשלבים את זה יותר ויש שפחות.בסמינרים שמועברים ליחידות ביטחון שמים גם על טקטיקות מסוג זה דגש. לגבי שאלתך zoti:בארץ אין כרגע שחורה בbjj ,הדרגה הכי גבוהה זה סגולה(של עידו פריינטה),ומספר כחולות(אנוכי ביניהם),וכחולות 2 פסים). סך הכל אין יותר מ-7,8 מאמנים שמתעסקים בזה ברצינות וששיכים לגופים בינלאומיים חזקים.כל המורים שציינתי הגיעו משיטות אחרות במקור(אני לדוגמא שחורה בקראטה והייתי מדריך בזה לפני שעשיתי הסבה),ועשו הסבה לbjj לצורך הבהרה:שחורה בbjj זו דרגה יחסית נדירה בעולם ,להגיע לשחורה דרגה ראשונה בשיטה זו,זה כמו להגיע ל-דאן 6,7(השוואה פרועה)בשיטות אחרות(ואת זה אומרים אנשים שהיו בדרגות האלו והלכו ללמוד bjj).מחגורה כחולה אפשר לקבל אישור להדריך(70% מהמדריכים בעולם הם כחולות).בקיצור שיטת דירוג קצת שונה ממה שמכירים. ודבר אחרון לגבי הבחור שחיפש מאמן טוב,עידו פריינטה מצויין ואני ממליץ עליו, אך ההמלצה הראשונה שלי היא דוד בנימין(מאמן בחיפה עכו וכרמיאל).

bennyTKD

New member
קרבות מול מספר יריבים

כדאי לציין כי בראיונות עם הגרייסים הם מודים שברחוב (בניגוד לזירה) הם היו חושבים טוב לפני שהיו יורדים לקרקע, בידיעה שליריב יכולים להיות חברים שיבואו (ערסים עם קרשים...) ויתקפו אותם כשהם על הקרקע ומאוד פגיעים. וזאת בניגוד לזירה שבה הם בדרך כלל אוהבים קרקע. בני

zoti

New member
בBJJ.ORG יש מישהו בשם Azulay, Nicin

שרשום בתור חגורה שחורה תחת ROLLS. מישהו שמע עליו ? אני מניח שהוא ישראלי שחי בחו"ל.

zoti

New member
לצערי אני די ירוק בנושא

או יותר נכון יהיה להגיד, די לבן. אני רק עכשיו לומד להכיר את הBJJ כאן בארה"ב. אני חושב שהבחור שענה לפני כתב את אותם הדברים שאני הייתי כותב. מישהו יודע אם יש חגורה שחורה בBJJ בישראל ?

zoti

New member
אז אל תכתוב יותר בפורום.

מערכת התגובה של תפוז לא מאפשרת לראות הודעות חוץ מזו שהגבת אליה. לכן לא זכרתי את הכינוי שלך.

z1976

New member
תגובה

לגבי מה שאני מחפש או למה אני מתענין ב bjj : לצערי הרב עברתי 2 ניתוחים בברך (לפני 6 ו 3 שנים- קשור לרצועה) כך שבעיטות לא באות בחשבון מבחינתי, אני עוסק קצת באיגרוף אבל אני רוצה לדעת גם קרב קרקע, מה שאני אוהב ב jj זה את הנעילות והריתוקים ואין ספק שצפייה בקרבות פרייד עוררה בי ענין (האמת היא שאני לא ממש מתלהב מרויס גרייסי אבל אין ספק ש jj מאוד יעיל) אז בקיצור מה שאני מחפש זה לדעת איך לעשות נעילות וריתוקים (אני מקווה שלא תהיה לי מניעה לעסוק ב jj בגלל הברך) לא מענין אותי לעשות קרבות נגד מספר אנשים... אז אם יש המלצה למקום טוב אשמח לשמוע

zoti

New member
בBJJ מבלים הרבה מאד זמן על הברכיים

ולדעתי יש יותר מאמץ על הברך מאשר במואי תאי. 95% מהספארינג מתחיל מהברכיים. ישנן הרבה מאד נעילות ברך וקרסול שיכולות לגרום לנזק לברך. מה שאני ממליץ לך זה לנסות ולראות איך אתה מתמודד עם זה תוך כדי זה שאתה מדגיש בפני כל מי שאתה עובד איתו שיש לך ברך בעייתית.

אולי עדיף ג'ודו? אם אני זוכר נכון,

יונה מלניק אמר שבג'ודו אין נעילות על הברכיים כדי למנוע פציעות. מצד שני, אין לי מושג מה ג'ודו עושה לברכיים, עם או בלי נעילות.

fusion boy

New member
ג'ודו???

מספיק שפעם פעמיים הוא ירד על הברכיים באיזה איפון סואי נגה או הטלה אחרת שתתפקשש והוא יכול להגיד שלום לברכיים...

fusion boy

New member
חוץ מזה מבחינת נעילות ברכיים

לי יש בעיה במרפק ופשוט כול פעם שמישהו מצליח ליישר לי את המרפק בקרקע אני נכנע עוד לפני שאני מרגיש כאב(זה גם ככה לא משנה כי אם הוא ישר לי את המרפק אז עוד שניה הוא יכניע אותי - אני לא חושב שמישהו מכיר טכניקה לשחרור מג'יג'י גאטמה אחרי שהמרפק התיישר) אותו דבר אתה יכול ליישם על הברכיים! אני ממליץ לך ללמוד BJJ זה גם כיף בנוסך להיבט הלחימה...

בודוקאן

New member
ג'ודו וברכיים

נכון שהסיכוי להיפגע בברכיים בג'ודו בקרקע הוא מאוד נמוך. צריך לעשות שטות גדולה ולא חוקית. אבל בעמידה יש יותר סיכוי. לא הייתי אומרת שהסכנה באה מצד נפילה על הברכיים, כמו בסאוי נגה, כי את זה אפשר בהחלט לעשות בלי להיפגע. רוב פגיעות הברכיים בג'ודו (ויש!) באות דוקא מצד היריב, המבצע עליך תרגילים גרועים
למשל: טאי אוטושי על הברך
או או סוטו גארי מהצד, או אוצ'י גארי עם פיתול הרגל (שזה אסור), או, הכי גרוע, "טאני אוטושי" עם ירידה על הרגל!! שמתי את הטאני אוטושי במרכאות כי הוא לא נראה כך בכלל, אלא מדובר במין עיוות חולני של קו סוטו גאקה. אבל, כאשר המורה והקבוצה לא מקפידים על טכניקה נכונה ומדויקת, זה מה שקורה. ראיתי גם ראיתי.

למעלה