סמינר של ערכים....

סמינר של ערכים....

אני בשלבי יציאה בשאלה. ההורים שלי יודעים את זד טוב מאד . עכשיו כמובן הם רוצים מאד שאני יחזור. הם מבקשים מאד שאלך לסמינר של ערכים אני לא יודע מצד אחד בטוח שאין בשביל מה מצד שני מכפת לי ללכת בשבילם. מה אתם חושבים, מישהו היה אולי? איך הם? אה ואם יש למישהו ספרים וחומר בשביל לריב קצת איתם אשמח לקבל. תודה

אני הייתי

מתביישת לומר, אבל זה מה יש. כשהתחילו אצלי ההרהורים רציתי לוודא קודם שאין לדת מה להציע לי לפני שאצא ולכן הלכתי לסמינר שלהם. הם לא חידשו לי שם שום דבר כמובן, וזה היווה רק מאיץ ליציאה שלי.

the dudu

New member
לא אנרגיה מיותרת?

תשקיע את הדברים האלה בדברים יותר חשובים לך, לך לעבוד. זאת דעתי לפחות

the dudu

New member
אה ואם אתה רוצה חומר עליהם

אז כנס לאתר חופש ותחפש שם "ערכים" אני מאמין שתמצא די הרבה חומר שאתה מחפש...

הייתי והשתכנעתי

לכן אני כאן

כמה דברים על סמינר ערכים

אז ככה: אני חייבת להקדים ולומר שבסופו של דבר זו בחירה שלך אם תרצה ללכת תלך בלי קשר להורים שלך אלא אך ורק בגלל שאתה רוצה אתה מאמין? אתה רוצה להאמין? אתה לא מאמין? אם אתה מאמין- אל תצא בכלל אם אתה רוצה להאמין- תלך לשם הם יעזרו לך "להאמין" אם אתה לא מאמין תצא בשאלה וגמרנו. הרי אם אתה רוצה לצאת מתישהו תצטרך להתמודד עם ההורים שלך וכו' סמינר ערכים, בסופו של דבר, מורכב מהרבה אנשי מכירות טובים וכמו כל איש מכירות טוב, עם הרבה מניפולציות וכושר שכנוע ושטיפת מוח, הם מצליחים למכור את מה שיש להם למכור במקרה זה זוהי הדת, ה"אלוהים" אני ראיתי את האנשים שהכי היו אנטי והלכו לשם ויצאו שטופי מוח זה מה שאתה רוצה שיקרה לך? או שאולי במקרה אתה אדם שפוי רציונלי ובעל דעה משלך, כי אם כן- אל תלך לשם. הם מלאים ברעל. שיהיה לך מלא בהצלחה. שרה

הייתי שם

כמו רבים וטובים מכאן. עם מה יצאתי משם? עם ההבנה שהיהדות היא לא טובה יותר מהנצרות האיסלאם או כל אמונה אחרת, כמסורת היא נחמדה, בשום פנים ואופן כדת. יש חומר באינטרנט, רק שצריך לדעת עם מה להתעמת מולם ועם מה לא, יש המון שאלות טפשיות בנושא שרק יגרמו להם לצחוק עליך. בהצלחה!

drall

New member
רק עם תמ"ק../images/Emo58.gif

אני מקיים את חוקי הפורום?

rigoletto111

New member
גם אילו הייתי נאלץ לגלות לשם

לא הייתי משחית את זמני בויכוח עם חרדי על אמיתות מוחלטת של טקסט שבו מסופר על שפנים מעלי גרה , ועל אברהם אבינו מכין צ'יזבורגרים לאורחים.

סמינר של ערכים יחזיר בתשובה

רק מי שמעוניין בכך.. מי שבא מראש עם החלטה לצא תבשאלה, זה לא יועיל לא בכלל...! זה רק יתן לך עוד שבת מחוץ לבית...עם אנשים חילוניים.. .לך תדע, אולי תהנה!

מחממנוע

New member
זה רעיון!

וואלה, הרי בשביל זה היא באה לשם. איך לא חשבו על זה קודם! י. אתה בא אתי לסמינר?!

פנדיאני

New member
בזמנו

כשהייתי בשלבים המוקדמים של היציאה בשאלה, אבי מורי נורא רצה שאדבר עם מורו ורבו הנערץ רבי יואל כהן שליט"א. החבדניקים כולם יודעים מיהו (כן, גם המשיחיסטים...). בתחילה נורא לא רציתי ללכת, ובעיקר בשל המסר הסמוי שיש כאן האומר כביכול, שאני לא חכם/לא יודע/מבולבל אבל אם אלך אצל רב חכם מובהק ואשמע ממנו דברים חכמים ונכוחים, אזיי אחכים ואלמד ואחזור למוטב. זה נורא הצטייר לי כסוג של השפלה, ו"הבעת ספק ביכולותיי האנליטיות". בסופו של דבר, כשאבי לחץ טיפה, אמרתי אעשה לו טובה ואסור לסלונו של הקדוש המעונה. ישבנו ושוחחנו כשעתיים פלוס מינוס, ובסופו של דבר יצאתי מחוזק נורא. עם כל הכבוד ליכולותיו השכליות של האיש, כאשר נוכחתי לדעת שגישתו אינה אובייקטיבית כלל; שטיעוניו נוצרו מתוך צורך להגן, ולא מתוך חשיבה; שיש לו האומץ להסביר מהו מדע מבלי לדעת כלל מי היה ניוטון; ועוד ועוד, אמרתי לעצמי אם זה האיש הגדול והנורא שכולם נוהרים אליו לשמוע חכמה ותבונה - אז אין דבר... ובדומה לזה, אני ממליץ אישית. לך לסמינר, מה אכפת לך? בסך הכל אתה תלמד על האובייקטיביות שלהם, ותצא מחוזק. איחוליי!

רעיון מצוין

כבוגר סמינר "אקדמאי" (עלק) של עמותת תגלית, אני חושב שזו דרך מצויינת להתחיל את החקירות והבדיקות. זה רק סמינר, כלומר במשך פחות משבוע הם דוחסים לך הרצאות שמנסות להוכיח את התורה מכל מיני כיוונים כשגולת הכותרת של הסמינר היא ההרצאה על שרשרת המסירה מאב לבן של מעמד הר סיני. כדאי שתתייחס לסמינר כנקודת מוצא ולא כמקום שיגרום לך להחליט אם להיות דתי או לא. אני לא מכיר אותך אבל סביר להניח שעדיין אין לך את הכלים להתמודד עם הטענות שהם מעלים שם. אני ממליץ לך לסכם בפדנטיות כל הרצאה שהם מעבירים (באופן עקבי הם לא נותנים כל חומר כתוב) ולשבת עם עצמך אחרי הקורס בנסיון לחקור בצורה מעמיקה את כל הדברים שהם העלו שם. כמעט בטוח שתצא כש"ידך על התחתונה" בויכוחים מול המרצים המשופשפים שלהם, אבל חשוב שזה לא יהיה הסוף, קח את הסיכומים ותלמד אותם לעומק לא קונים אמונה בשבוע בהצלחה

למעלה