סמינר שלום

Yootam

New member
סמינר שלום

בעקבות סמינר תנועה שצובר לו אט אט תאוצה, גיליתי שיש משהו שמאוד מפריע לי בתנועה הזו. תנועת בני המושבים, למי שלא יודע, ואני מקווה שזה לא יגרום לו לשוק או משהו כזה, היא תנועה שמאלנית. עכשיו זה לא משנה אם כולנו מאמינים בזה או לא, אני חושב שבתור תנועה שכזו חשוב שיהיו מפגשים עם בני נוער ערבים לסמינר משותף שיעסוק בהבדלים בין התרבויות, קצת על הסכסוך, אבל מעל הכל- לשבור את הבועה שכל אחת מהקבוצות שבויה בה, ולשבור כמה סטיגמות. אז מי שזה נראה לו רעיון טוב, מוזמן ליצור אתי קשר ונתחיל להריץ דברים. וחוץ מזה- תנו לי לדעת מה אתם חושבים על סמינר שכזה. אין לי שורת מחץ מטומטמת לכתוב בסוף של ההודעה...

yotamstei

New member
עזוב אותך..

אם אתה רוצה תנועה שמאלנית לך לנוער מרצ (עכשיו 'נוער יח"ד')....פה לא תמצא פרטנרים, רק כאב ראש.

Yootam

New member
לא נראה לי שהבנת

כנראה שלא קראת טוב, כי אני לא מבקש תנועה שמאלנית, אלא, אני מציע רעיון של סמינר שבסך הכל יפתח קצת את הראש לאנשים- שמאלנים וימניים כאחד. כאלה שמקובעים בדעות שלהם, וכאלה שעדיין מנסים להחליט...

yotamstei

New member
שמע

מי כמוני רוצה לעשות סמינרים שמקרבים את לבבות שני העמים הסובלים שלנו...אבל תבין, התנועה הזו כלכך מתהדרת בהיותה א-פוליטית (הרחבה בקש מכל שאר חברי הפורום,הם יודעים להסביר את נושא הא-פוליטיות) עד שהיא הופכת לפעמים לא-אקטואלית. מה זאת אומרת? שאין שום עיסוק במצב המדיני (מעבר ל-"איזה עצוב שהיה היום פיגוע") והתנועה מקדישה את התרומה החברתית שלה (שגם עומדת בספק) לנושא הכלכלי-חברתי. עכשיו, אין בזה שום פסול שהתנועה היא א-פוליטית, אבל לדעתי אין לך טעם להריץ סמינר קירוב לבבות בין העמים בתנועה שבאופן מוצהר מתרחקת מהנושא. מה עוד שבמילא מי שיבוא יהיו אותם "שמאלנים" ככה שבגדול, לא עשית המון. מקווה שלא אכזבתי אותך יותר מדי, אשמח להתעדכן בנושא סמינר שכזה אם אכן יצא לפועל.

THE sky angel

New member
האמת שעצוב לי לשמוע שאתה מדבר

ככה... אבל מצד שני אני לא יודעת אם להסכים איתך או לא. ואני מוכנה לעזור לך בזה, אני מכירה צד"לניקים ואנשים שיהיו מוכנים להתנדב לעזור, וגמאני כמובן. הנושא הזה ממש חשוב לי. אתה יכול לפנות אליי באייסיקיו- 161821692 או במסרים. אני ב-יא' אבל..

תנועת בני המושבים היא

לא תנועה שמאלנית!!!!!!!!!!!!!!!!!!! היא תנועה ששואפת לשיוויון אבל התנועה היא למען בני המושבים לא למען עקירת ישובים בשביל שמחבלים לא יתפוצצו לנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש הבדל!!!!!!!! לחדעתי כל הדברים האלה לא יביאו לשוםפ מקום אנשיםפ ישארו בדעותיהם והמטרה שלהם תישאר מטרה ברורה- להתפוצץ ולמות כשהידים!! לסיכום--- אין מה לדבר איתםםםםםםםםםםםםםםםםםם

על מה את מדברת?

תנועת הצופים שולחת חניכים לגבעות כדי לתצפת על כל מיני מקומות. ומחנות העולים בונים כל היום מחנות לעולים מהקווקז. ולבני עקיבא מקבלים רק כאלה שלאבא שלהם קוראים עקיבא.

kedeman

New member
תנועת המושבים

לדעתי חברים בה כל המושבים בארץ אבל יש סיכוי שיש מושבים שלא רוצים להיות חברים... אני לא ידוע.. התנועה לא לקחה צד באם היא בעד או נגד "עקירת ישובים" (הכל עניין של ניסוח... אפשר לקרוא לזה גם פינוי התנחלויות) התנועה עובדת למען המושבים שנמצאים בה, כמו כל אגודה אחרת לדעתך אין מה לדבר איתם, ולמרות שבתכלס פה בפורום יש רוב שמאלני יש לך זכות מלאה גם לומר את זה וגם להיות חלק מהתנועה יש פה אנשים שבעד פינוי התנחלויות/עקירת ישובים שהוקמו מעבר לקו הירוק את נגד ושוב, יש לך זכות להביע את הדעה שלך וסתם בנוסף אם יצא לך לראות את הדגל של התנועה אז כתוב עליו "מושבים העובדים בישראל" אני לא בטוח כמה מושבי עובדים או מושבים שיתופיים יש שם הרוב זה בכלל יישובים קהילתיים לא??

MatanTyler

New member
יש בעיה עם ישובים קהילתיים שי? ../images/Emo123.gif

kedeman

New member
אין בעיה דווקא :)

אבל הם לא מושבים... לא כמו שטלי אמרה

קשתונה

New member
יותם ויותם...הקשיבו הקשיבו...

אני חושבת שסמינר כזה לא צריך שהמטרה תהיה "קירוב לבבות". אני חושבת שסמינר כזה צריך להיות גם בתנועה א-פוליטית לא כאקט שמאלני (הל! מה זה השפה הגבוהה שתקפה אותי?!) אלא כאקט של לפתוח דעות...של להכיר תרבויות... אני יכולה להגיד ליותם2 שאולי הוא לא נתקל בדברים כאלה אבל אצלנו יש נגיעה דווקא כן בדברים האלה... שתי מדריכות שלי עושות השבוע פעולה (זה במקרה השבוע זה היה אמור להיות לפני שבוע) על ערבים יהודים...לא כצד שמאלני...ולא כצד ימני.... אלא מביאות דעות משני הצדדים...השמאלני והימני...הערבי והיהודי מביאות דעות ומצבים... וזה קורה בהרבה מקומות...גם לנו היו פעולות כאלה... אולי כשאתה הדרכת בצורן זה לא היה ככה...אבל בגלל זה לא עוזבים תנועה! משנים מה שמפריע! וזה קורה אפילו שלך לא יצא להתקל בזה! כל סמינר כזה או מפגש כזה צריך להעשות לא כסמינר כי אנחנו, מה לעשות, שמאלנים (אגב מאוד לא מסכימה אבל זה כבר תאורייה אישית שלי לזמן אחר) אלא כדי לפתוח את הראש לדברים אחרים...זה יכול לקרות גם כמפגש של כמה תרבויות...זה יכול להיות מפגש עם אתיופים כחלק מהכרת תרבויות... לאו דווקא ערבים (אני יודעת שיותם1 בטח לא התכוון לזה...אבל לא איכפת לי אני מביעה דעה!) גם דרוזים זו תרבות מעניינת וצ'רקסים...ו...וואלה לא חסר! אז אפשר להחליט שעושים נגיד סמינר תרבויות...או סדרת סמינרים...שבמסגרתם גם לומדים על תרבויות אחרות גם פוגשים נוער מתרבות שונה... דווקא נשמע לי נחמד:)

yotamstei

New member
קשת

שימי לב להודעה הראשונה בשרשור ותראי שהכוונה היתה ל"סמינר שלום" שמאלני (כי התנועה ע"פ ראות עיניו של כותב ההודעה היא שמאלנית). באותו סמינר הוא הציע לדבר על תרבויות אבל גם על הסכסוך ודברים אקטואלים. דבר שכזה לדעתי לא יוכל לצאת לפועל, אבל כמו שכבר אמרתי, אני אשמח להיות מופתע ואני אוריד את הכובע בפני מי שיקח על עצמו ויארגן דבר כזה בצורה מוצלחת. בקשר לרעיון שלך (ושל מור) על מפגשי תרבויות, רעיון מקסים, לכי איתו. והערה אישית-לא בגלל זה עזבתי את התנועה ואני אודה לך אם לא תערבי את העובדה הזו כי היא פשוט לא רלוונטית לדיון וסתם גורמת לדעתי להראות פחות לגיטימית......קחי לתשומת ליבך.

RMXXX

New member
אני אשמח לעזור

קשה לי להתחייב עכשיו לעוד תכנון של סמינר כי לא חסרה לי עובדה על סמינר תנועה, אבל אני אשמח לעזור במה שאני יכול, וגם בעצות אם אתה צריך, צברתי כבר קצת ניסיון בחלק בטכני של הקמת סמינר או פרוייקט גדול.

זה לא אריק זה טוקר

דבר ראשון רציתי למסור ד"ש לכולם דבר שני קשת - את בטוח תהיי לוחמת - בחוריל... את יודעת מה ההמשך... וחוץ מזה חבר'ה דיר בלאק מי שלא יגיע לסמינר תנועה!!! כל הנח"ל ישטוף אותו

קשתונה

New member
טוקר...חכה חכה כפרה...

חכה:) הייתי רוצה לא לעבור את הגיבושון רק כדי שתחשוב שאני לא מה שאתה חושב שאני... באמת... ויודע מה??? אפילו עיניים יפות אין לי!

kedeman

New member
תראה.. תשמע.. תבין

תנועה שמאלנית? לא... אבל לא בא לי להתעכב על זה אם הבנתי ממך את אתה רוצה לעשות סמינר שהמטרה היחידה שלו היא מפגש עם ערבים? במקרה כזה אתה עושה סמינר שמאלני שכל מי שיגיעו אליו הם סמולאנים הסמינר שצריך לעשות הוא סמינר רגיל אבל שתהיה בו גם אוכלוסיה ערבית

למעלה