סמינר "ערכים"-

סמינר "ערכים"-

מישהו כאן היה שם? כמה אנשים יש שם בערך? מה הגילאים? דתיים?חילוניים? על מה בדיוק מדברים שם? זה מאוד מעניין אותי,אני אשמח לשמוע חוויות משם..וגם אם מישהו יודע מתי יערכו הסמינרים הבאים,או מספרי טלפון שיוכלו לעזור לי... תודה רבה רבה ושבוע מצוין(=

שלום ברוכה הבאה לפורום

מזמן הייתי שם לפני שנים, לרוב זה מעורב , מסורתים ו חילונים, מבוגרים וצעירים וילדים, אבל יש גם סימינר ערכים לצעירים בילבד, את זה תוכלי לברר אצלם ,

balbala2000

New member
ארגון ערכים - מדהים

היתי בשלושה סמינרים ואין מילים לתאר את המטען הרוחני שאת/ה מקבלת אבל לאחר זמן מה חוזרים לעולם האמיתי וצריך לעשות עבודה רצינית כדי לקבל את המילויי הרוחני הנדרש בכל אופן בחלק מהסמינרים הלכתי לבדד - וזה אחלה -- מומלץ בחום . הלינק לכל הבירורים האפשריים . בהצלחה

מרגישה מחוייבת להוסיף דעה מנוגדת-

הייתי בסמינר "אורחות לוחמים" של ערכים. המורים לאמנויות לחימה היו מצויינים, המרצים מטעם "ערכים", ברמה די נמוכה, רובם המכריע. נהניתי מאד בסמינר, אך זאת בזכות המורים המוצלחים (שכאמור, לא היו מטעם "ערכים") והחבר'ה המעניינים שהיו בסמינר. חזרתי בתשובה היא למרות ההרצאות ה"רוחניות" שניתנו ע"י צוות "ערכים", ולא בזכות. אני חייבת לזקוף לזכות הארגון שהם דואגים יםה לשמור על קשר ולעדכן, ושהם עשו הכל כדי שנהיה מרוצים. הביקורת שיש לי היא רק על המרצים מטעמם, שהרגשתי שהיו לא אמינים, וממש לא הרשימו אותי.

balbala2000

New member
מוזר

בכל אופן -- סגל המרצים של ערכים הינם ד"ר ואנשי מדע בחלקם וקצת קשה לי להאמין שאדם חריף בעל יכולת ניתוח מדהימה כמוצבי ענבל הצליח לשעמם אותך או שפשוט הגעת בגישה קצת סגורה בכל אופן אשרייך

היתה עליהם כתבה בעיתון

זה לא קשור לזה השיטה שלהם לא טובה והיתה כתבה על זה בעיתון!

היו שם כאלו שגיאות עצבניות

כל היופי בשיעורי תורה עם הקבלה נניח לעולם המודרני אלו הן הדוגמאות כהמחשת צורך, ואני חייבת לציין שמבחינה של ההמחשה היו שם שגירות אני לא פעם תיקנתי את המרצות (לרוב) על דברים רבים, בנות ובנים שמגיעים לשם לא לבלוע בשקיקה כל דבר שמספרים לכם שם!

מעניין, לפי התוכניה שאני ראיתי

הרוב היו מרצים-רבנים. את יכולה לתת לנו דוגמא אחת לשגיאות שהיו שם בהמחשה, בבקשה?

הייתי פעם אחת בסופשבוע מתוך סמינר

שלם של ערכים. מאוד נהנתי מסוף השבוע הזה, מאוירת הקדושה שהיתה שם. יש ל"ערכים" סוגים שונים של סמינרים שמיועדים לסוגי אוכלוסיה שונים. יש להם אתר, הנה לינק לאתר שלהם. שם תוכלי גם לראות מתי יהיו הסמינרים הבאים.

מאוד לא מומלץ ללכת לערכים

אני מאוד לא ממלציצה על סמינר של ערכים!!! הם לא מקנים כלום, זה מאוד מתיש יש שם תחושה של כלא, כמה ימים באותו מקום רק עם הרצאות של שטיפות מח, אוריה לא טובה. לכל מי שחוזר בתשובה= מצווה גדולה מאוד, אני ממליצה לעשות את זה במקום הנכון לא לחפש אנשים שמנסים לגרור לדת בצורה לא נכונה אלא לעשות זאת בטעם, ואז לומדים לאהוב את התורה ואת המצוות והחוקים מכל הלב באמונה ובאהבה! בהצלחה בכל אופן!

asaf2000

New member
תשמעי

מעניין שאני שמעתי הרבה תגובות נלהבות על הסמינרים של "ערכים" ואם לא נהנית שם אולי בגלל בעיה אישית שלך שקשה לך להיות באותו מקום כמה ימים או קשה לך לשמוע הרצאות או שהנושאים לא ענינו אותך... בכל אופן גם אם לומדים ב"אהבה ובאמונה" לא בטוח שיוצאים עם אותו ידע שאת יוצאת ממנו בסמינר ערכים ובכל מקרה מומלץ ללכת לסמינר אחד לפחות.

אפשר ללכת להמון סמינרים

השאלה היא לא אם ללכת לסמינר כן או לא השאלה היא לאיזה סמינר ללכת?! ישנם בהחלט המון סמינרים לחוזרים בתשובה שעושים שטיפת מח, אני ממליצה בכל אופן לכל מי שחוזר בתשובה לקחת את החזרה בתשובה בסבבה לא להכנס לזה מהר מדי או חזק מדי אלא במידה הנכונה! ולכן אני לא ממליצה על סמינרים של ערכים, מכיוון שהם מאוד מכניסים כל מיני פחדים לראשם של האנשים , אני אגב הייתי בסמינר שלהם ואני לא חוזרת בתשובה, אלא מתחזקת יותר ואני חייבת לומר מהבנות שהיו איתי אף אחת לא היתה מרוצה, כל יום יש שם 4 אנשים עם הסיפורים האישיים שלהם של הגאולה הפרטית שלהם ועוד כמה רבנים שממש לא מעניינים מתוך 4 ימים שהייתי שם, אני חייבת לציין שהיו רק 2 שיעורים שממש היו שווים! וזהו חוצמזה שאני לא בעד להפוך לחרדיים אני אישית דתיה לאומית!

asaf2000

New member
אוקי.

מכיוון שלא הייתי בסמינר של ערכים אני לא יכול להגיב אבל רק משמועות שמעתי שהרבה אנשים חזרו בתשובה דרכם וזה פתח להם את המוח להבין דברים שהם לא ראו קודם. יש סמינרים של "ערכים" בנושאים שונים ושל רבנים שונים, כמו כן יש סמינרים מיוחדים ל"אקדמאים", אנשים יותר חושבים ופחות מרגישים...יש כל מיני סוגים.

ושוב מעניין -

בסוף שבוע שאני הייתי ובהצצה בתוכניה ושיחה עם בנות שהיו שם - הן אמרו את ההיפך ממה שאת אומרת, הן דוקא אמרו שההרצאות מאוד מעניינות. כל מי שזה לא עניין אותה יכלה לצאת החוצה, אף אחד לא הכריח אותה להשאר בהרצאה. מעט מאוד מן הבנות יצאו החוצה. אני בעד שישמרו מצוות קלה כבחמורה - ולעצם העניין זה כלל לא משנה אם מדובר בחרדים או בחרד"לניקים.

מוזר, כל הבנות שדיברתי איתם

שהיו בסמינר של ערכים ולמדו איתי במדרשייה אומרות את ההפך ממך. אני ממליצה אם כך דוקא כן ללכת לסמינר של ערכים כדי לראות מי כאן צודק - האם הצד המשמיץ או הצד שבעד ערכים. לכן, מן הראוי שכל אחת ואחד ילכו לסמינר של ערכים כדי לשפוט במו עיניהם במה מדובר.

למעלה