סמינר עם ריקו קורטז

alexko

New member
סמינר עם ריקו קורטז

אתמול ריקו קורטז התארח אצל שיהאן גליסקו בבאר שבע והעביר סימנר מרתק בלחיה בסכין ומקל קצר. מדהים לראות אדם גדול מידות שנע בקלילות וזריזות. ריקו התרגש מאוד מהעובדה שהוא הוזמן על-ידי בית-ספר מסורתי להעביר סמינר וציין שזה אירוע מאוד נדיר עבורו. כאן המקום להודות ליקירנו חנן fa jing שהכיר לנו את ריקו, תודה חנן
, היינו קצת לחוצים בזמן אבל אנחנו עוד נצליב ידיים וכמובן לשיהאן גליסקו שהקריב את אימון הקפא"פ של יום שישי לטובת מטרה טובה. ועכשיו לתחלס: התחלנו עם עבודה בסכין, ריקו הדגים את מה שהוא מכנה KNIFE TAPPING, העברת סכין מצד לצד וכיצד ניתן למנוע את קבלת הדקירה. לאחר מכן ריקו הדגים אלמנט שנקרא bating (פיתוי) כיצד לגרום ליריב לנגוס בפתיון ואז לחטוף את ה"בומבה". לאחר הסכין עברנו לעבודה עם מקל קצר, תחילה ראינו שליטה מדהימה על מקל ולאחר מכן ראינו את האנלוגיה שיש בין מקל ק=צר לסכין. היה מדהים ומחכים בקוצר רוח לשנה הבאה, קיבלתי אישית הבטחה מריקו שהוא יחזור אלינו. אני מחכה לכל הצלמים שצילמו שיעלו תמונות. לסיכום, היה מאוד ממצה והכי חשוב כיף לא רגיל. שבת שלום, אלכס.

Dirge

New member
אני ראיתי אותו ביום חמישי בירושלים

ואראה אותו שוב ביום שני כנראה הבן אדם פשוט תותח. זה באמת נדיר שאפשר להכיר מישהו, ותוך כמה רגעים להבין כמה שהוא בן אדם באמת טוב, ואוהב אנשים, ואוהב ללמד, ופשוט תותח על. זה היה הפעם הראשונה שלי בסדנא, וחבל שהיא נגמרה =] למדתי המון ונהנתי ברמות שאני לא בטוח שאוכל להגיע אליהם שוב, עד לפעם הבאה שהוא יגיע לארץ חח וזה כיף לראות כמה שאיכפת לו שאנשים נהנים. תודה רבה חנן קניתי שתי חולצות שהוא הביא איתו, אבל בגלל שישראל היא תחנה אחרונה אצלו נראה לי, כל המידות הנורמליות נמכרו כבר, אז קניתי 2 XXL... חח לא נורא, כבר קיבלתי מחמאות למרות הגודל.

Romkin

New member
כן ריקו באמת אוהב אנשים...

הוא גם דאג לציין זאת אחרי הראה איך הוא חותך את הבן-אדם ב-30 מקומות ב-10 שניות
וברצנות, כל שנה אני מנסה להגיעה לפחות לסדנא אחת של ריקו כשהוא בארץ. השנה נסעתי לירושליים ואני אפגוש אותו גם בחיפה.

../images/Emo45.gif יהיו סמינרים גם בת"א ובחיפה

ביה"ס CSSD יארח את ריקו בת"א: הסמינר יהיה בפארק הירקון ביום שישי הקרב (08.12.06) בין 10:00-13:00 על חיפה נודיע בימים הקרובים בואו בואו

הסמינר בחיפה יום שלישי הקרוב

לפרטים נוספים, נא לפנות לגיא רפאלי: 0522-202808 ולמי שמעוניין בשיעורים פרטיים עם ריקו קורטז, במהלך השבוע הקרוב, נא לפנות אליי במסרים.

Romkin

New member
לגבי חיפה...

הסמינר יהיה בבית ספר רעות (רח' צהל 41, לא רחוק מתחנה מרכזית החדשה). מ-19:15 עד 22:15. לפרטים ניתן לפנות גם לאלדן: 0522-699610. נראה אותכם שם...

fa jing

New member
../images/Emo45.gif וקצת לפני חיפה ות"א ../images/Emo41.gif

תזכורת על הסמינר השני בי-ם מחר יום ראשון ראו קובץ מצורף. ותודות וקרדיטים: דבר ראשון תודה רבה ל"ריקו" הרנן קורטז שכיבד אותנו גם השנה בנוכחותו. למרות שאלכס ושאר החברים כאן דאגו להודות לי כאו זה המקום לומר שלא אני לבד אירגנתי את הסמינרים, המון תודה לחברי, שותף לאימונים וקולגה יוסי ויצמן שהרבה דברים התרחשו בזכותו. תודה רבה לצוות הקבוצה שלנו שלקחו חלק בארוע ובארגון שלו (אייל, לירון, יעקב, ערן, עופר ושאר החברים שמרוב התרגשות שמם כרגע פרח ממני....
). המון המון תודה לבועז בר ראש קבוצת JKD ישראל שתרם לנו את הדוג'ו שלו ועזר לנו בארגון והיחצ"נות בי-ם ולחניכיו על שיתוף הפעולה. רוב תודות לשיהאן משה גליסקו שאירח אותנו בדוג'ו שלו בב"ש, תודה לתלמידיו על הראש הפתוח והרצון הרב ללמוד מריקו ומאיתנו. ובשמו של ריקו הוא ממש התלהב מכולכם ועל הרצון ופתיחות הדעת ללמוד חומר חדש. נתראה מחר בירושלים יהיה מעניין ריקו יציג לנו שני כלי נשק חדשים שאני פתוח שישאירו אתכם פעורי פה. חנן

fa jing

New member
אופס.... והמון המון תודה לאלכס

שהיה איש הלוגיסטיקה שלנו אצל משה גליסקו, תודה על הרישום והמזכירות ובפעם הבאה מבטיח שתוכל להתעלל בי קצת. חנן

Romkin

New member
חנן - כל הכבוד

עמדת יפה בכל ההדגמות של ריקו
גם אלו שנראו כואבים במיוחד... רציתי לדעת איך אפשר להשיג את הסרטון שצילמתם שמה... בברכה רומן

Slavoj ZiZek

New member
../images/Emo207.gifמה ההבדלים בין קאלי לאסכרימה?

וארניס? האם מקור השם קאלי הוא מאלת המוות קאלי? ראיתי קצת סרטונים של אסכרימה ברשת ואני מאוד מעוניין ללמוד את מה שעושים שם, מי מלמד את זה בארץ? זה דומה לארניס וקאלי? ושאלה נוספת, האם ריבוי אומנויות הלחימה הזה לא פוגע אחד בשניה? (ראיתי שאתם עושים גם בה גואה וגם ארניס וגם קאלי) או שזה בסדר כי זה כמו ללמוד קראטה וג'ודו ביחד...

fa jing

New member
תשובות על רגל אחת.....

תחילה אסייג כי איני מומחה באף אחת מאמנויות לחימה אלו וכל הידע שיש לי הוא מקריאה, דיבור עם מורים ושאלת שאלות וכמובן אימונים וצפיה בסרטונים. בגדול השמות קאלי, ארניס, אסקרימה הם שמות גינריים. לפני כשלוש שנים כאשר נפגשתי בפיליפינים עם אחד מאבות הארניס המודרני מר ארנסטו פרסאס אחיו של רמי פרסאס המנוח, שהיה מפורסם וידוע מאוד בעולם המערבי עקב הגירתו לארה"ב. ארנסטו אחיו יחד עם אביהם התאמנו בשיטה פיליפינית שהיתה נהוגה בסביבת מגוריהם- עפ"י ארנסטו הוא ואחיו הלכו ללמוד גם שיטות אחרות כגון: קראטה, קנדו, ג'יו ג'יטסו וכיוב'. אגב ארנסטו פרסאס היה בעל החגורה השחורה הראשון בפיליפינים בקראטה וקנדו. עם הזמן החלו השלושה לחקור את סגנונם ושינו אותו, מסגנון שהיה מאופיןן בעיקר בחבטות ומכות (עפ"י ארנסטו) עם כלי הנשק והידיים, עבר הסגנון שיכלול ופיתוח לסגנון בעל זרימה, במקום לחבוט ולצאת החוצה הם נשארו בפנים בטווח הלכידה ועם הצ'ק של היד המשיכו בעבודת שליטה על היריב תוך כדי מגע. למעשה השינוי העיקרי היה להישאר צמוד ליריב ולא לנתק מגע כפי שהיה נהוג בסגנונם. בקאלי- שהיום מזוהה הכי הרבה עם משפחת סאיוק, "בו סאיוק" שהיה אבי המשפחה הביא למעשה את סגנון זה למערב כאשר היגר לארה"ב, הסגנון מזוהה בדינמיות וזרימה רבה בטווחים קרובים מאוד (קורטו - קורטו קורטו או מה שמכונה פוניו מאנו), בסגנון זה יש כל הזמן שמירת מגע עם היריב וע"י כך חשים את כיוון תנועתו וזרימתו. בסגנון אין בלימות של תנועת היריב אלא יותר זרימה והכוונה מחודשת של כיווני הכח איתם בא היריב הן ביד ריקה והן בנשק. כיום מייצג השיטה הוא כריס סאיוק בנו של בו סאיוק המנוח. אסקרימה- מזוהה במערב בעיקר עם אנג'ל קאבאלס שהיה ימאי והיגר גם לארה"ב, הסגנון הזה מזוהה בעיקר בלחימה של מקלות קצרים (יותר קצרים אף מאלו של הארניס והקאלי) וגם כמעט ואין אחיזה המשאירה פוניו לעבודה, האחיזה היא ממש בקצה המקל. הסגנון מאופיין בעיקר בכניסה לחבטות וכמעט ולא מייצרים מגי עם היריב למעט צ'קים מדי פעם. התיאור לעיל הוא כללי ביותר ושטחי מאוד- ידרשו כמה עמודים שלמים לתאר אותם ביתר פירוט כל סגנון והיתרונות/חסרונות שלו ישנם כמה מורים שמלמדים את הסגנונות הללו בארץ: ארניס מודרני- יובל נחמקין וגיא רפאלי ממוקמים בת"א. אסקרימה- אבי מוריה ממוקם בת"א הקבוצה שלנו שהינה קבוצת חברים המתאמנים בת"א ולומדים ומושפעים בעיקר משיטת ה- FCS Kali בראשות ריי דיונאלדו ובהוראתו של ריקו קורטז. לגבי מידע נוסף בנוגע לסגנונות הפיליפינים אני מניח שיובל ותלמידיו הגולשים כאן יוכלו לתרום יותר ממני. לגבי שאלת ריבוי אמנויות הלחימה- כעקרון למתחילים באמנות לחימה מסויימת לא הייתי ממליץ להתחיל ישר בכמה שיטות שונות או אף בשיטה זהה אך סגנונות שונים. לאחר שהמתאמן הגיע לבשלות ובגרות מסויימת האמנות הלחימה שלו והוא מוכן לפתוח את ראשו לטקטיקות חדשות ושונות או לזוויות ראיה אחרות הייתי בהחלט ממליץ לנסות וללמוד דברים נוספים בנוסף לשיטת האם, עפ"י ניסיוני לימוד שכזה משכל את היכולות הקיימות ומוציא את המתאמן בקיבעונות שונים הגלומים בשיטתו ויכולים להיות העוכריו- אבל כמובן שזה תלוי גם בזמן, אהבה וכשרון. חנן

Slavoj ZiZek

New member
למדתה אצל רמי פרסאס???

וואו איזה כבוד!!! ממה שקראתי הוא היה אחד הגדולים ביותר ואפילו אומרים שהוא הברוס לי של עולם כלי הנשק! קצת התבלבלתי אבל אני הבנתי שבמקור אסכרימה זה לחימת מקלות כפולים (במקור זה היה חרב בכל יד!) ארניס זה לחימת מקל בודד וקאלי זה לחימת סכין/מצאטה אבל שהיום כל השיטות לומדות את הכל בגלל האיחוד של ארניס מודרני בראשותו של רמי פרסאס אגב, אפשר עוד מידע על קבוצת ה FCS Kali שאתה מדריך? יש לכם אתר? זאת שיטה מוכרת בכל העולם? יש איזה אתר עולמי שאני יכול לקרוא או לראות סרטים של השיטה? איפה אתה מדריך? אתם לומדים גם אסכרימה כי זה מה שהכי מעניין אותי?

תשובות על שתי רגליים ../images/Emo13.gif

כל ההבדל בין ארניס, קאלי ואסקרימה הוא בשמות, כי כפי שכתב חנן שמות אלו הם כללים ומציינים כי תחת הגדרתם נלמדות אמנויות לחימה פיליפיניות. הבהרות: מה שעשו בני משפחת פרסאס הוא לאסוף סגנונות לחימה שונים תחת מטרייה אחת ולהעניק לה שייכות ושם - קרי "ארניס מודרני." יש לציין כי גם הארניס המודרני מפוצל לתתי שיטות ואין דבר מה ספציפי המייחד אותו... יש בו את כל המרכיבים של כל א"ל פיליפינית שנתקלתי בה = מה פחות - מה יותר... תלוי מי מלמד... יש לזכור כי כל רב אמן מבית מדרשה של משפחת פרסאס, הושפע גם משיטות ומורים נוספים כך שהאבולוציה ממשיכה וממשיכה... לדוגמה: בראם פרנק המורה הראשי של גיא רפאלי ושלי הוא תלמידו של פרופ' פרסאס אבל לקח תפנית בגישת ההוראה שלו ומתמחה בלחימה טאקטית בסכין... בראם כמעט שאינו מלמד יותר, מקל ויד ריקה אפילו שהידע שלו בנושא הוא רב. לעומתו, גיא ואנוכי כאן בישראל מושפעים ממורים נוספים: אנו מייצגים כאן גם את הקאלי והאסקרימה של ניל המרסטון, מתרגלים את הידע שיש לנו בסראדה אסקרימה, את הידע שרכשנו מידידנו ריקו ב- FCS קאלי, דברים מס' שלמדנו ממדריכי סייהוק קאלי, מה- JKD והקאלי של סטיב גרודי, מהסילאט והקאלי של ג'יימס קיטינג... לאחרונה הקרנו את בובי טבאמינה מהבלינטאו'ק - ונראה מה הלאה בשנים כי יבואו
לפחות במערב: א"ל הפיליפיניות הינן סמל לאקלקטיקה ולשאיפה להתפתח - בעיקר בנישה של לחימה מסובת מציאות - תוך שמירה על עקרונות מנחים המאפיינים אותן כמו זרימה, הליכה עם ולא נגד כח התוקף, יירוט וגזירת התקפות ועוד. בברכה, יובל.

fa jing

New member
הבהרה חשובה../images/Emo70.gif

לא כתבתי שלמדתי עם רמי פרסאס!!! אכן ללמוד עימו יכל להיות לי לכבוד גדול אבל הוא נפטר עוד בטרם התוודעתי לאמנויות לחימה פיליפיניות. כל שאמרתי הוא שפגשתי את אחיו בזמן שביקרתי בפיליפינים (ארנסטו פרסאס- ממפתחי הארניס המודרני) קיבלתי ממנו ארוח מאלף והדגמות מבית מדרשו. אני לא מדריך FCS Kali אלא עדין לומד קאלי, כל שאני עושה עם חברי יוסי הוא שאנו מתאמנים יחדיו ומתרגלים את החומר הנלמד עם חברים המעוניינים לקחת חלק בלימוד שלנו ובמסע שלנו באמנויות הלחימה הפיליפיניות. עוד קצת מידע על FCS Kali ניתן למצוא כאן:[ www.fcskali.com ראש השיטה הוא ריי דיונאלדו. חנן

fa jing

New member
../images/Emo41.gifמורה נוסף המלמד קאלי ואסקרימה

הוא בועז בר ראש שיטת JKD ישראל. בועז מלמד קאלי ואסקרימה בי-ם ובת"א ברמת אביב מומלץ מאוד, בועז בחור חביב חייכן ואוהב לחלוק את הידע שיש לו. השבוע הוא חונך את הדוג'ו שלו ברמת אביב. בהצלחה לבועז לאלו המתעניינים בלימוד קאלי/אסקרימה אצל בועז מספר הטלפון שלו הוא: 050-6767879 חנן

למעלה