סמינר מחקר

Tamarim

New member
סמינר מחקר

שלום. אני סטודנטית לסיעוד שנה רביעית. במסגרת מטלותי לתואר ראשון אני צריכה לעשות עבודה סמינריונית. מסיבות שונות אני מאוד נמשכת לתחום השיקום בכלל ולזה הקשור בנפגעי חוט-שדרה בפרט. הנושא שבחרתי לסמינר המחקר שלי הינו- "תפיסת הנשיות והנכות בקרב נשים נכות". לשם ביצוע מחקר זה אני זקוקה לראיון של מספר נשים נכות (פאראפלגיות ומעלה). אוכלוסיית היעד למחקר הינה נשים נכות בגילאי 30-40 שנפגעו לפני 10 שנים בערך. הייתי מעוניינת לדעת האם יש נשים בפורום זה המעונינות להשתתף במחקרי, ואם לא, האם יש למשהו הצעה לגבי מקום בו אוכל להשיג נשים שישתפו פעולה עם מחקר מסוג זה. רצוי לציין כי הראיון יערך סביב השעה בכל מקום שנוח למרואיינת. אשמח לקבל תגובות. תודה.

Tamarim

New member
שלום יעל

אני לומדת באוניברסיטת חיפה. אולם זה ברור שאני מוכנה לבצע מספר נסיעות למרכז הארץ, או מקומות אחרים לשם ביצוע הראיונות.

אני במקומך

בתור שלב ראשון הייתי מתקשרת לאחות אחראית בבתי חולים בהם יש מחלקה לנפגעי חוט שדרה כדי להציג את עצמך ואת המחקר שלך, ולנסות לקבל את שיתוף הפעולה שלה. התחילי קרוב לבית (נגיד ברמבם או בי"ח כרמל) - יכול להיות שיהיו לך מספיק מטופלים רק משני בתי החולים הללו. אם לא - מדרימים לכוון המרכז ופונים לבית לוינשטיין, תל השומר, וכד'... שוב - באותו אופן, דרך הדיסציפלינה ממנה את מגיעה.

Tamarim

New member
רעיון טוב, אבל...

רעיון מצוין. הבעיה העיקרית היא שצריך להשיג אישורים מאנשים מאוד בכירים במערכת על מנת שאוכל להשתמש ברשומות רפואיות (אפילו רק בשביל להשיג שם ומספר טלפון) וזאת עקב הזכות הבסיסית של כל אדם במדינתנו של סודיות ופרטיות. דרך אחרת יכולה להיות שאני פשוט אגיע פיזית למחלקות אותן ציינת, או מרפאות חוץ, ואפנה באופן ישיר לאותן נשים (אולי כאלה היושבות בתור לבדיקה מסוימת). גם זה דורש את הסכמת מנהלי המחלקות ואף בכירים מהם.האם הדרך השניה נראית לך פרקטית? אני בכל מקרה מנסה במקביל את שתי הדרכים, וכמובן גם את השיחה איתך. אני מעריכה מאוד את המענה הרציני לשאלותי. אשמח לשמוע עוד רעיונות.

כל מחקר קליני

המבוצע בישראל חייב לקבל את אישורה של ועדת אתיקה מוסדית (המוכרת גם כועדת הלסינקי) במוסד/בבית-החולים בו ניתן הטיפול, על מנת לוודא כי הסיכונים הכרוכים במחקר הם מינימליים. ועדת האתיקה המוסדית היא גוף עצמאי המורכב ממומחים שונים (רופאים, סטטיסטיקאים, עורכי-דין ציבוריים ועוד) המחוייבים בשמירת האתיקה וזכויות המשתתפים במחקר. כל מוסד המנהל או תומך במחקר ביו-רפואי בבני אדם מחויב בהקמת ועדת אתיקה שתאשר את ביצוע המחקר ותעקוב אחר התקדמותו באופן תקופתי, ובכל בית חולים אוניברסיטאי או לא קיימת ועדה כזו. אחד ההליכים החשובים החייבים באישור ועדת האתיקה בכל מחקר קליני הוא הסכמה מדעת של החולה להשתתפות במחקר. בכל מקרה לא נראה לי שתוכלי לראיין אנשים מבלי שיחתמו לך שהם מסכימים להיות מרואיינים, הלא כן? אם אינך רוצה ללכת לועדות אתיקה בכל בית חולים, נסי דרך האוניברסיטה. שמהחוג שלך יתאמו לך פגישות, או יתנו לך שמות של מדריכות קליניות שמקבלות סטודנטים.

למעלה