סמינר לאמקו LAMECO

סמינר לאמקו LAMECO

בסוף שבוע השתתפתי בסמינר לאמקו פה בלוס אנגלס APRIL 7 - 8 עם הניכבדים Event Instructors:Roger Agbulos, Bud Balani, Ron Balicki, Dino Flores, Dave Gould, Steve Grody, Arnold Noche, Phil Rapagna, Christopher Ricketts, Steve Tarani, Felix Valencia Honorary Guests: Rey Galang, Dan Inosanto, Larry Hartsell, Mike Krivka, Rem Cruz, Mar Elepano, Choy Flores, Elmer “Bong” Hebia, Lowell Pueblos, Gary Quan סמינר מדהים ומעניין כולל שיתופי פעולה בין מורים משיטות שונות לוס אנגלס זה המקום לאומניות לחימה ואין ספק שרבים מטובי המורים עדיין מלמדים פה

סמינר מאצדו בטכסס

בחודש יולי מתארגן סמינר של כול "האחים " ריגן,רוגר,ג'אן זאק,גון,קארלוס לבית "מאצדו " זהו הסמינר הראשון לאחר הפסקה של מיספר שנים בו ילמדו כל בני מישפחת המאצדו סמינר משותף זהו מחנה אימונים של כחמישה ימים (כרגע בהתארגנות ) ויערך בחודש יולי בטכסס דאלס מחיר הסמינר כ 700 דולאר מיד כשיתווספו פרטים אעדכן עוד פשוט למי שחושב להגיע ולהתחיל לתכנן אלו פרטים ראשוניים זהו סמינר מיוחד ואין ספק שלראות את חמשת ה"ענקיים " הללו שווה בהחלט טיול ! אז לכל מי מאוניברסיטת ת"א - קבוצתו של חיים פאר שמיצג את ה "מאצדו " בישראל ו שיכול לתכנן ולהגיע הינה מידע ראשוני ! וכמובן שהסמינר פתוח לכולם

סיום ביקור לוס אנגלס

זהו היום הוא האחרון לביקורי בלוס אנגלס - עיר המלאכים...מסיים פה כ 10 ימים של ביקור וסמינרים ומרגיש בריא וצעיר ב מיספר שנים...לוס אנגלס היא העיר למי שרוצה ללמוד אומניות לחימה אין ספק שפה מתגוררים מטובי המורים בעולם התאמנתי אין סוף אצל גון מאצדו והיה כרגיל מדהים , האיש פשוט גאון בגיאוגיטסו ו"משחק " עם כולם כשלכל אחד הוא נותן "עוצמה - ווליום " שונה ולפעמים נידמה שאתה מבין כבר ויודע....או "ברמה"...ואז אתמול גון פשוט לקח פה את לימה שהוא דאן 3 ב BJJ ושיחק איתו כאילו הוא חגורה לבנה...ניסיתי לעקוב מה הוא עושה וזה פשוט מדהים איך ה "מישחק " שלו מקדים במיספר מהלכים ממש שח מט על הקרקע לאחר מיכן גון נתן הסבר ורובנו הצלחנו להבין רק עד שלב מסויים מישם ...ואז גון חייך ואמר כן זו רמה אחרת בואו נעצור ברמה הזו...האיש מדהים אותי מחדש ובמיוחד העבודה הרכה שלו הזרימה וחוסר השימוש בכוח מול לימה שניסה בכל כוחו ומדובר בבחור ברזילאי לא חלש... היום אנו ניפגשים לסיים כתבה ומקווה לצרף אותה לעיון הפורום בקרוב זהו בדרך לאימון אחרון פה ומישם לטיסה לניו יורק לכנס ומישם הביתה ומישם לסוף שבוע בטורנטו עם גון מאצדו לסמינר נוסף שם אשתדל לצרף תמונות ויותר לפורוםם בקורב

היי זוטי כניראה שכן

היי זוטי אני אמור ליהיות החודש בטכסס דאלס ואם זה יתבצע נוכל להיפגש סוף סוף חוץ מיזה ביוני אני מקווה להגשים מישאלה ולצלול באוסטרליה ולצלם כריש לבן דרך כלוב צלילה אז אם לא אשתפן ואקבל אתקף לב ראשון שם...אז כן אני מתוכנן להיצטרף לאחים לבית מאצדו בסמינר בטכסס

../images/Emo45.gifכמו תמיד-כייף לקרוא

תעשה חיים
ד"ש חמה לג'ון ממני.

סמינר לאמקו

היי רן בסמינר היה שיתוף פעולה מעניין בין מיספר מורים והיו מתחום הגיאוגיטסו ואפילו אני הוספתי מיספר תכנים באקדח ופריקות אקדח וגישה לסכין בתפיסה של קפ"פ והוסיפו לסמינר חצי יום נוסף מכיון שאני לא תוכננתי ליהיות שם ואז לשימחתי זומן לי לבקר שם לאמקו כולל את 3 המרחקים הבסיסיים בלחימה וכל מורה בחר אם לעבוד אם סכין מקל או שילוב או לחימה בידיים ריקות המעניין שאף אחד לא לימד טכניקות אלה כולם עסקו בעקרונות ולימוד "דרילים " טכניקות וזרימה ומהן מעברים אבל הבסיס היה זרימה ו"שבירת " זרימה ועקרונות ולכן זה היה מעניין לכולם כי כניראה שכולם מדברים על אותם עקרונות ולא משנה השיטה או השם אני אמור לקבל קלטת מהסמינר אז ניראה אם נצליח לחתוך ממנה מיספר קליפים ולשים ברשת חוץ מיזה היו שם באמת מורים מהשורה הראשונה והסמינר היה מאוד חיובי וליזכרו של מייסד הלאמקו

fa jing

New member
אדגר סוליטה ולאמקו

מה זה לאמקו? מה פירוש המושג? LAMECO הלאמקו זה למעשה מצרף של שלוש מילים/מושגים באמנויות הלחימה הפיליפיניות. LAMECO Largo- גדול/ רחוק/ ארוך, לרוב הטווח בו יש מגע של כלי בכלי(בקצוות), או בפריפריית הגוף (קצות הגפיים בעיקר). Mediu- בינוני/ ביניים/ אמצעי, הטווח בו יש אפשרות למגע במעלה הגפיים (עם המקל במרפק היריב לדוג') וקצת בגוף. Corto- קטן/ קצר/ קרוב, הטווח הקרוב בו יש אפשרות לחבוט עם המרפק שלי בפני היריב, מגע קרוב). יש טווחים נוספים הנקראים קורטו-קורטו/ פוניו-מאנו שהם אף קרובים יותר מהקורטו, התיאור לעיל הוא חלקי ושטחי ביותר, אבל אין סיבה להרחיב כרגע. שלושת המושגים הללו בהכללה גסה מדברים על שלושת טווחי הלחימה באמנויות הלחימה הפיליפיניות, בראיון שקראתי ונערך עם המייסד אדגר סוליטה הוא הסביר מדוע החליט לקרוא לשיטתו לאמקו אסקרימה. אדגר שהתאמן רבות עם כמה ממובילי המורים בצעירותו, שם לב (ככל שהוא צבר יותר ניסיון) כי למתאמנים רבים בעיה בהבנה בטווחים- הוא נהג לבקר (criticism) את השימוש הלא נכון בטכניקות " אנשים מוכשרים מאוד משתמשים פעמים רבות בטכניקות המיועדות לקורטו בטווח שהוא לארגו, ולעיתים בטכניקות לארגו בטווחי הקורטו" (צטוט בערך מהזכרון הדל שלי), הוא טען כי שימוש לא נכון שכזה למעשה מצביע על חוסר הבנה עמוק של האמנויות הלחימה הפיליפיניות (הוא גם מתייחס לסוגי אחיזות שאינן נכונות לשימוש בטווחים מסויימים). מאז עברו מים בנהר והוא פיתח את שיטת הלאמקו אסקרימה השמה כדגש (לא היחידי) ללמד את חניכיה שימוש מושכל ונכון בטווחי הלחימה השונים והחליט לקרוא לה לאמקו ע"ש שלושת הטווחים הללו. ככה...סתם, סליחה על ההתפרצות, האיש אדגר סוליטה ז"ל (נפטר בגיל 40 לצערינו) היה עילוי וכשרוני וחשבתי לנצל את הבמה הראויה הזו, להיכרות קצרה עם הדמות ההיסטורית הזו. מומלץ לבקר באתר ולקרוא את מכתב הפתיח. חנן

../images/Emo45.gif זאת ועוד:

בתור מי שפגשו והתאמנו עם בכירי תלמידיו כריי גלאנג / סטיב גרודי (איש ה- JKD) אני בהחלט יכל לומר שרעיונות ותובנות של סוליטה מלווים אותנו (גיא, אותי ותלמידנו הבכירים), מרגע שנחשפנו אליהם. אכן היה אמן גדול.

חנן כל הכבוד ../images/Emo45.gif

היי חנן וכל הכבוד על היוזמה והקישור והמידע לגבי השימוש המוטעה בטכניקות לטווח לה הם מיועדות וחוסר הבנה לאומניות לחימה פיליפיניות לדעתי זה מייצג לא רק לאומניות הפיליפניות אלה לתחומים רבים שדורשים "עומק " ויש מי שממהרים לקחת לעצמם "תארים " ומתאדרים בתוארי מאסטר וגראנד מאסטר אחת ההדרכות המענינות היתה של גורו סטיב גרודי שעבד על דבר מאוד פשוט ועיקרון מאוד פשוט ועדיין הרוב שהיה שם התקשה בהבנת הטעות הבסיסית ולהיפטר מהרגלים "ישנים " כשחוזרים על טעות הרבה שנים קשה ל"היפטר " מהרגלים...והיה מעניין לראות איך בגישתו הוא לא ניסה להתעלות ומיתוך אגו אלה ממש מורה למופת שניסה לעבוד על טעות אחת בסיסית ולנסות להשריש תנועה נכונה יותר - בהחלט מעורר כבוד הדרך בה הדריך ותיקן אין ספק שאדגר סולטה ז"ל היה מורה מעולה שכן יצר תלמידים למופת

למעלה