סמינרים לחילונים

סמינרים לחילונים

איך זה שאין סמינרים לחילוניות?
כי זה שקר!!!!!

נכון?

כך אמר לי אחד ממועצת חכמי המשפחה. ואני אמורה להדוף את הטיעונים הללו....
שאלוהים ינצור את מוחם הכבוש.

אני לא בטוחה, אבל...

פשוט דתיים להוטים להחזיר בתשובה כי הם מחשיבים את זה כמצווה שיש לה שכר גדול וכל השיט, ולחילונים אין את זה... הם לא מיסיונרים

זה כה ברור שאין צורך בסמינר

מי שנמצא ברמת פתיחות שמאפשרת לו ללכת לסמינר חילוניות כבר אין לו צורך בסמינר
בניגוד למצב בו חילוני פתוח לאפשרות של חזרה בתשובה ורק זקוק להנמקה של השטות המוחלטת הזאת

ירא אדם

New member
כי כל חרדי שידרוך שם לא יוכל לחזור לביתו

אז מה הטעם לעשות סמינר?

והאמת שאין סיבה לערוך "סמינר לחילוניות" שאורכו יותר מחמש דקות. אם מישהו באמת רוצה לשמוע, הדבר היחיד שצריך להשמיע לו זה "מה פתאום אתה מאמין?". לכל היותר הוא ינסה להתחיל עם טיעונים של מתן תורה (מליונים ראו את אלוהים) וכאלה דברים, אבל מהר מאוד הוא יקלוט שאין כאן שום בסיס (רגע, הרי אי אפשר לראות את אלוהים, ובכלל מנין להם איך אלוהים נראה. וזה בהנחה שאנו מתייחסים לכך כאל סיפור היסטורי, הנחה שאין לה שחר אם מנסים קצת לחקור את העניין, אבל יש לנו רק חמש דקות)

כופרnik

New member
גם כי הוא עלול לעלות באש

כי יהיו כמה מטורפים שיעשו את זה בשביל האלוהים שלהם.
אמנם הם לא התבקשו אישית ואמנם הוא יכול להסתדר לבד...אבל בכל זאת

ירא אדם

New member
בטח שהוא יכול להסתדר לבד

ועוד יותר ברור שהוא יכול להסתדר אם הוא גם לא לבד אלא בכלל לא..

yellow feather

New member
נהפוך הוא

אין סמינרים לחילוניות - כי המציאות אינה זקוקה לקידום מכירות, היא פשוט שם.
זה כמו שאין שום סיבה בעולם לעשות קורסים שיעזרו לאנשים לאתר את השמש בצהרי היום. אך אם מישהו מבקש לשכנע שיש דבר כזה "פאנג-שווי" - הוא חייב לתת הסבר ארוך שיבלבל את השומע עד שיהיה נדמה לו שסידור הרהיטים בביתו יאפשר לו לנחש 6 בלוטו (+1 כמובן)

קורטמן

New member
כבר אמר ר' לוי יצחק מברדיצ'ב:

אילו בשביל לדעת מהו העולם הזה היה צריך לעיין ב"ראשית חכמה", והגיהנום היה גלוי לעין, שום יהודי לא היה מעלה בדעתו לחטוא!
אך מה יעשו יהודים שהעולם הזה ניצב לפניהם על שלל פיתוייו, שריר וקיים, ואילו ענין הגיהנום מבואר ב"ראשית חכמה"...

אז מה שבעבר נכתב בראשית חכמה, נאמר היום בסמינרים. לא שינוי גדול.

למעלה