סמינריון בלשון

אני19900

New member
סמינריון בלשון

שלום לכולם,

במסגרת לימודיי בהוראת הלשון אני מתבקשת להכין עבודת סמינריון בנושא חקר טקסטים.
האם למישהו יש רעיון לנושא מחקר מעניין בשבילי?


אודה מאוד לעזרתכם.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למה לא לפנות למרצה ולבקש ממנו הצעות?

אישית אני חושבת שרעיון טוב הוא כזה שבא ממך, מה שמסקרן אותך ומגרה אותך בעקבות מה שנלמד בקורס. שאלות לא פתורות, משהו שהיית רוצה להתעמק בו יותר, לדעת הלאה. אם זה לא קורה לבד, אפשר להיעזר במרצה, לרוב יש להם רעיונות.

אני לא יודעת מה נלמד בקורס ו"חקר טקסטים" הוא נושא עצום, רחב מכדי שאפשר יהיה לתת לך רעיון לנושא לעבודה סמינריונית (שהיא עבודה קטנה יחסית). אולי אם תפרטי יותר במה התמקד הקורס ואיזה מהנושאים שנלמדו מעניין אותך יהיה למישהו רעיון קונקרטי.
 

אני19900

New member
אשמח גם להצעות של נושאים רחבים ואני אצמצם

יש לי רעיונות לנושאים, אבל לא בתחום של חקר טקסטים.
בין הנושאים שנלמדו בקורס היו השוואות בין עיתונים מסוימים או בין עיתונים לתכניות בטלוויזיה.



תודה רבה וחג שמח.
 
רעיון (אולי מופרך)

אני לא יודע אם זה במסגרת מה שמצופה ממך, אבל זה לפחות משהו עכשווי:
השוואת טקסטים שעוברים תרגום אוטומטי דרך גוגל ו/או תוכנות תרגום מקצועיות, לעומת טקסטים שתורגמו בידי אדם (מתרגם מקצועי).
אפשר גם לפרק את זה לנושאים: כתבה עיתונאית, פרוזה, שירה וכד'.
לי זה נראה מעניין, הן ברמת הדיוק של העברת המסר והן ברמת האיכות הכללית, אבל מה אני יודע (בתור הדיוט גמור)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
התכוונתי שאת תמצמצי ותמקדי אותנו...


אני רואה שכבר קיבלת הצעה אחת, אולי אחרים יחשבו על רעיונות נוספים; אבל אני לא אוכל לעזור לך במקרה כזה, צר לי. אני מסוג האנשים שצריכים הקשר, בלי אסוציאציות לא באים לי רעיונות לראש. אם לא נכחתי בקורס או באחד דומה לו ואני לא יודעת מה נלמד ואיך ובאיזו גישה, אין לי שום קצה חוט להתחיל ממנו.

בהקשר של מה שכתבת, את יכולה אולי להשוות בין טקסטים בעיתונים שונים, סגנון הכתיבה, או אופן הסיקור של אותם נושאים.
 
סמינריון בלשון


היי, אילו רק הייתי רואה את ההודעה שלך אז- הייתי מיד חולק אתך שכשנתקעים במצב כזה שצריך להגיש עבודה אקדמית ומבינים שהעניינים לא מתקדמים- אין צורך לחפש בנרות. מה שאני עשיתי כשהייתי במצב הזה- היה לי מזל- מהר מאוד למצוא חברה ממש מדהימים, השם שלהם זה: write to me והם פשוט חילצו אותי.
 
למעלה