סמים

BMWE

New member
כן

השתמשי באקמול.

bodas

New member
מה בדיוק השאלה?

אתה מצפה שמישהו יבוא לפה ויגיד "כן, שמע, השתמשתי קצת מזה ופה ושם, ולא עלו עליי בתחקיר", או לחילופין יבוא ויגיד "כן עלו עליי, אכלתי אותה, אני כותב מהמחשב בכלא"??

qet1

New member
אני חושב שהכוונה הייתה

האם מישהו סיפר בתחקיר הבטחוני שהוא השתמש בסמים ובכל זאת עבר או בשל כך לא עבר.

solola

New member
שוב, מה בעצם השאלה.

קודם כל, אני לא מבינה את העוינות. סיימתי שנה ראשונה, אני לא פושעת, סה"כ שאלה. אם אפשר לספר לי מניסיון (רצוי), או מידע כללי, כמה נדפק מי שעשה את הטעות ועישן יותר מפעם אחת. וכמובן, מה הכי עדיף לענות בתחקיר. [לא מצאתי תשובה של ממש בפורום מתגייסים] מה ההבדל בין תחקיר למודיעין נניח ותחקיר לעתודה? תודה..

solola

New member
שוב, מה בעצם השאלה.

קודם כל, אני לא מבינה את העוינות. סיימתי שנה ראשונה, אני לא פושעת, סה"כ שאלה. אם אפשר לספר לי מניסיון (רצוי), או מידע כללי, כמה נדפק מי שעשה את הטעות ועישן יותר מפעם אחת. וכמובן, מה הכי עדיף לענות בתחקיר. [לא מצאתי תשובה של ממש בפורום מתגייסים] מה ההבדל בין תחקיר למודיעין נניח ותחקיר לעתודה? תודה..

תשובות

1. אין "כמה נדפק", זה או שעוברים את התחקיר או שלא. כל מידע שמתגלה אודותיך בתחקיר יכול לשמש אך ורק את התחקיר ולא יכול להזיק לך בשום צורה אחרת. 2.מה עדיף לענות בתחקיר - לאמר את האמת ולא להסתיר דבר ולתת להם לעשות את העבודה שלהם ולהסיק את המסקנות שצריך (לא עצם זה שעשנת סם יהיה מה שיפסול אותך אלא מה שמבחינתם זה אומר עליך), או לשקר ולאמר לממליצים שלך שלא לחשוף אותך (אם הם יודעים) ולקוות שלא תצטרכי לעבור פוליגרף (רוב הסיכויים הם שלא תצטרכי). 3. אין דבר כזה "תחקיר לעתודה". עתודאים עוברים תחקיר בהתאם לרמת הסיווג וסוג הסיווג (צבאי או אזרחי) הנדרש לתפקיד שלהם, וגם לא ממש מודעים להבדלים (טוב, אם הם צריכים סיווג אזרחי אז הם כן מודעים).

solola

New member
שאלות נוספות

אם פורשים עכשיו (סוף שנה ראשונה), במה זה כרוך? מחזירים את הכסף? הנקודות שצברתי באוניברסיטה נחשבות אחרי שנתיים שירות? ואם הצבא יודע שהשתמשת בסמים, ולא מעיף אותך, זה אומר בהכרח שלא תעשה קורס קצינים? אם לא עושים קורס קצינים, עד כמה זה משפיע? משכורת, תפקיד? תודה מראש..

StasikD

New member
תראי,

אולי פשוט אין פה אף אחד שהתנסה בסמים, או שיש כמה, אבל לא בא להם לצאת בהצהרות.

qet1

New member
היו על זה כמה דיונים

בפורום מתגייסים(164). ממה שאני זוכר אמרו שם שעל התנסות חד פעמית לא פוסלים... אבל מן הסתם יכול להיות שזה תלוי בתפקיד/סוג הסיווג שאליו מועמדים. פרטים - עמוק בארכיון של פורום מתגייסים.

qet1

New member
מה "לא ממש" ?

לא ממש "היו על זה דיונים בפורום מתגייסים(164)." (קראת את כל מה שנכתב בפורום מתגייסים אי-פעם?) לא ממש "ממה שאני זוכר אמרו שם שעל התנסות חד פעמית לא פוסלים..." (קראת את כל השירשורים על זה בפורום מתגייסים ולא אמרו את זה בשום מקום שם?) לא ממש "אבל מן הסתם יכול להיות שזה תלוי בתפקיד/סוג הסיווג שאליו מועמדים." (אין רמות שונות של תחקירים שהקריטריונים שלהן שונים?) או לא ממשה "פרטים - עמוק בארכיון של פורום מתגייסים." (כמו השאלה הראשונה).

יוסי99

New member
זאת רק רבע תשובה

אני מניח שברוב המקרים - אדם לא עשה שימוש חד פעמי. (הרי ברור שאם לקחת שאכטה מחבר, זה לא יפסול תחקיר, וגם לא אם פעם בגיל 13 עישנת ג'וינט שמישהו נתן לך ומאז לא נגעת בסמים. אני די בטוח שגם בעבר כשיותר הקפידו, היה להם מספיק שכל כדי לא לפסול אנשים על משהו כזה). למיטב ידיעתי, גם שימוש רב-פעמי (אך מתון - ברמה שאינה הרגל), לא פוסל.

עופר ב.ה

New member
ניסיתי לתמצת את התשובה לכותרת../images/Emo3.gif

כן, כוונתי היתה לחד-פעמי במובן הרחב
כלומר - עישון שאינו הרגל ארוך טווח. הדבר נכון לכל תחקיר בטחוני. מן הסתם, ברוב היחידות, אם לא בכולן, צריך להתחייב שלא תיגע בסמים מסוג כלשהו מעתה והלאה. אגב, מה שכתבת כ"ברור" לא היה תמיד ברור. אני חושב שעד לפני מספר שנים גם עישון חד פעמי מנע קביעת סיווג בטחוני גבוה. הסיבה לשינוי המדיניות היא לאו דווקא פתיחות, כנראה גילו שהסעיף הזה גורם ליחידות השונות לאבד לא מעט כשרונות גדולים. האם להגיד את האמת - כן. הנושא עשוי לעלות בבדיקת פוליגרף, בין אם כחלק מהתחקיר הראשוני, או בהמשך השירות. על חוסר אמינות תמיד מעיפים.

LordR

New member
תשובה..

אני לא עברתי תחקיר בטחוני .. אבל.. על שני אנשים שאני מכיר אני יכול לספר אחד מהם ניסה פעם\פעמיים.. סיפר בתחקיר ועבר. השני השתמש ועדיין משתמש על בסיס קבוע, לא סיפר ועבר. והוא היה עד לא מזמן בתפקיד של תחקירן בטחוני :).

למעלה