סמים

StarDustGirl

New member
אני אגיד לך בדיוק

א. אתה משתחרר מהמציאות. ב. אתה נכנס למעגל ה"מאגניבים". מה לא טוב בסם? א. אתה משתחרר מהמציאות ואז נוחת, ראש קודם, בקרקעית הכי מסריחה שלה. ב. אתה נכנס למעגל נ"מאגניבים". שהם האנשים הכי מזוייפים ומזופתים בעולם, והם יובילו אותך רק לקרקעית הנ"ל. אז, למה להשתמש בסם? א. כי אתה חלש, תודה בזה, כנגד אנשים שנחשבים מגניבים. אתה רוצה באופן מאוד אנושי להיות המישהו הזה שאף אחד לא יסתכל עליו מלמעלה או יחשוב שהוא חננה סיסי. האמת היא, שתעשה כמעט הכל כדי להשיג מעמד של "מרדן ששם זין על כל העולם כי הוא מגניב ואמיץ". ב. כי המציאות חראית. עד כמה שאני אנסה להיות אופטימיסיתית, האמת היא שהמציאות חראית. את האושר מוצאים בשולי הדרך, אבל דרך המלך כולה חרא בלבן. ג. כי כנער (בדרך כלל מתחילים בגיל נעורים) החיים הם חסרי משמעות לחלוטין, ריקים מתוכן. הדבר היחיד שאמור לעניין אותך זה לימודים וחברים. החברים לא מבינים אותך, כי כל אחד שקוע בחרא שלו, וכל אחד עם האגו העצום שלו. הלימודים משעממים כמו שיחה עם סבתא שלך והמסגרת דפוקה כמו החתולים המזורגגים שלה. ככה שאפילו מה שאמור להיות משמעותי הוא דפוק, ככה שאתה אפס מוחלט בגיל הזה אם אתה לא מוצא משהו לעשות עם עצמך. מכל אלו, הדרך הכי יעילה לברוח, זה לא להשתכר או להסתמם...או פשוט לדפוק את הראש בקיר עד אובן הכרה, אבל זה יהיה פחות מגניב. זהו, זו האמת הנוראית ישר בפרצוף. מתחילים לקחת סמים בגלל שהחיים בזבל ורוצים להראות חשובים. אולי אפילו רוצים למות מוות גרנדיוזי כזה, כמו ג'ימי הנדריקס. כל מה שאני יודעת, שהרבה אנשים מעדיפים לא לחיות במציאות. ד"א, מומלץ מאוד לקרוא את הספר "אני, כריסטיאנה פ.". סיפור אמיתי, מדהים, יפה, ומזעזע שמסופר על ידי נרקומנית בת 13 שחיה בברלין בשנות השבעים.

bercko21

New member
ב ו ל ש י ט אחד גדול!

את פשוט ירית את כל הקלישאות שאמרו לך אי פעם על סמים, אין לך מושג בכלל על מה את מדברת. ולגבי כריסטיאנה פ, סביר להניח שהיא למצב שלה בגלל אנשים שמבלבלים את השכל בלי לדעת מה הם אומרים. הסמים לא הורגים, הבורות הורגת!

ובכל זאת ברקו... ../images/Emo128.gif

לאחר הצעקות וקריאות הבוז.. לאחר הקללות, והירידה על חברים שלנו, לאחר ההצהרה הגורפת כי "סמים לא הורגים" ? אולי תחכים אותנו ותוציאנו מבורותינו...? ותספר לנו איך בורות הורגת ואיך סמים לא בלבלו לך את השכל... סליחה, אבל קשה לי להשתמש בכל הסופרלטיבים שלך... רק שולחת לך את כל האהבה שהמקום הזה מכיל, אולי, אולי מעט ממנה ידבק בך. שיהיה לך רק טוב.

קראתי ברקו, התעלמתי...ובכל זאת?

עדיין לא יורדת לסוף דעתך? אתה הקבוצה ממול? אתה אוהד סמים? מטיף לטובתם? האם קבוצות תמיכה אינן פתרון? האם תמיכה במנסה להיגמל - אינה דרך? הסבר נא לי איש יקר, את כל שאיני מבינה, ואיני צינית.

StarDustGirl

New member
מה שכתבתי לא קשור לקלישאות

מה שכתבתי הוא האמת לגבי המניעים שלי לקחת סמים. אין כאן שום קשר למה דעתך, אלו המניעים שלי, לכל אחד מניעים משלו. בשבילי, זה אסקייפיזם ודרך להימלט מדעות החברה, אין לזה קשר לקלשאות המלוקקות שמרצים אנמים מכניסים לראשים של הנוער.

...ושוב קראתי,

ובכן מעבר לשלילת הדרך הנוכחית של התראה, הרתעה ואולי הפחדה מפני שימוש בסמים, אין לכותבת המאמר ולו דרך אלטרנטיבית אחת. טענתה היא - ש"עלינו למצוא את הדרך"... ועד שתמצא הדרך? יש לך הצעות ביניים למניעת התדרדרות בני נוער לשימוש לרעה Abuse - בסמים? כן, ישנו הבדל בין שימוש לשימוש לרעה, drugs use against drugs abuse אבל האם יש הוכחה כי הראשון אינו מוביל לשני? חבל ברקו, שהבאת נושא לדיון ואינך מגיב לתגובותינו. רק טוב לך.

bercko21

New member
אני אגיב, מה הדאגה,

אני חייב להיות כל היום ליד המחשב? אולי כדאי אז לקרוא שוב, כי כל הכתבה מדברת על זה בדיוק, מה שנקרא גישה מציאותית, לא במטרה לחסל את הסמים, אלא לצמצם את הנזק, לדוגמא, באנגליה, לוקחים הממוצע כל שבוע, כמיליון(!!!) גלולות אקסטזי, בתלילת שנות ה90, כשהסם היה חדש, היו הרבה מקרים של מוות במועדונים של אנשים שלקחו אקסטזי. ניסו להלחם בזה מלחמת חורמה, עצרו אנשים, הסברה בבתי ספר כמה זה מסוכן וכמה נפגעים מיזה וכן הלאה, עד שגילו, שכל האנשים שנפגעו מאקסטזי, לא ממש נפגעו הסם עצמו, אלא מחוסר שתיה, או בגלל התנאים המחניקים שבמועדונים. אז ניסו גישה אחרת, התחילו להפיץ הוראות, איך לקחת אקסטזי בצורה הבטוחה ביותר. במקום ללכת ראש בראש, הסבירו איך לקחת אקסטזי נכון. התוצאה, באנגליה, עדיין לוקחים מיליון כדורים כל שבוע, אבל אף אחד לא נפגע, כי דאגו להפיץ כללי בטיחות, ולא ניסו למגר את התופעה. עם אקסטזי היה כל כך מסוכן כמו שעושים ממנו בארץ, היו צריכים להיות כל שבוע באנגליה מאות אם לא אלפי הרוגים, אבל אין... זאת הכוונה שלי שסמים לא הורגים, הבורות הורגת. תנסי לקרוא שוב. אגב, אני שם לב שכולם פה מאחלים לי רק טוב, וזה סבבה, אבל יש לי הרגשה שזה בגלל שאתם חושבים עלי דברים בלי לדעת באמת מי אני, אולי יש לכם תדמים מסויימת שלי, אז לשם הבהרה, אני עובד בחברת תוכנה, עשיתי שירות בנח"ל, אני עושה מילואים, משלם מיסים, יש לי חיי חברה לא רעים בכלל, בקיצור, נורמלי מכל בחינה שהיא, אני עושה את מה שאני עושה מתוך דאגה לעתיד, יום אחד יהיו לי ילדים, לא ארצה לראות אותם נופלים למלכודת הסמים, אני עושה זאת מתוך אמונה שזו הדרך הנכונה שתביא לצמצום נזקי הסמים. והנה גם דוגמא למה אין הפרדה בין USE ל ABUSE, אתם מתייחסים אלי כאילו אני בדרך לאבדון, כשבסך הכל אני מעשן קצת מידי פעם, לפי התיאור של חיי למעלה, נראה לך באמת שאני בכיוון הזה?

bercko21

New member
ככה,

אני באותו צד שלכם, שלא יהיה לכם ספק, אבל הגישה שלנו לנושא שונה. אני מאמין שלא כל צריכת סמים היא בהכרח משהו שלילי, אלא יש לדעת להבדיל מתי כן ומתי לא. (USE - ABUSE) המצב היום שאין הבדל, ומבזבזים משאבים עצומים "לטפל" באלה שהם תחת USE, ומפספסים את הABUSE.

StarDustGirl

New member
מה יקרה, אם יום אחד תפסיק להרגיש

את ההשפעות של מה שזה לא יהיה שאתה מעשן? "פשוט תפסיק"? הדאגה היא לא למה שסמים קלים גורמים, במינון די נמוך, אלא למה שהם מובילים.

StarDustGirl

New member
however...כן, יש עוד סיבה

הייתי לוקחת סמים כדי להרוס את עצמי לאט לאט, בלי ממש למות. להמשיך לחיות, אבל לא ממשך לחיות. זה רצח איטי ולא ממש בטוח, כי אני מפחדת ממות, אבל גם מהחיים. הייתי מתחילה להשתמש בשביל לגרום לחיים להראות שמחים במעט זמן שישאר ברגע שאתחיל. אבל בעיקרון, כל זה נכנס לאסקייפאיזם שדיברתי עליו קודם.

zoro3

New member
ברקו ברקו

אתה כמו אחד שנכנס למעון לנשים מוכות ואומר להם שממכות לא מתים נכון אני יכול לתת לך מכות במשך יום שלם ואתה לא תמות אבל מכה אחת במקום לא נכון ואתה מת! האמת שלא הייתי מתייחס להודעה שלך אבל ביקשו ממני ואני יעשה את זה בקצרה סמים לא הורגים? אני יכול לקחת אותך לבית הקברות בעירי לחמישים קברים שאני מכיר של אנשים שמתו מסמים עשרה מהם חברים טובים שלי אחד מהם נפח את נשמתו מולי. זה שאני לא אחד מהם זהו נס . אני מגיל 15 מבלבלים לי את המוח שסמים הורגים מעולם לא הקשבתי למה אני אחד שלומד בדרך הקשה אחד שלומד על הבשר שלו אם אתה חושב שאני יבלבל לך את המוח אתה טועה צא לדרך אחי אלוהים איתך מקווה שבעוד 10 שנים תהייה איתנו והסמים לא יהרגו אותך במקרה הטוב.במקרה הלא טוב תמשיך להשתמש ולסבול לך אחי הצעיר העומד לפתחו של לוע ההר, אל אוזניך מיועד המסר הזה. הסם יעניק לך באמצעות הפעילות הפיזית שלו את מה שהנפש אינה יודעת להשיג, אך אליה וקוץ בה, אותה הרגשה סופה להתפוגג ואז תנחת עליך המציאות הכואבת ביתר שאת ודבר זה יריץ אותך שוב ושוב אל מקורות הסם. מחלה נוראה זו קושרת בין הנפש לגוף בדרך צינית ואכזרית ביותר ומרגע שבחרת בדרך חיים זו, קח נא בחשבון, תהליך של שנים על גבי שנים של סבל מתמשך ותהפוכות גוף ונפש, שלך ושל כל אלה הקרובים אליך ביותר. דווקא אלו האוהבים אותך, כל הנפשות שהנך אמור לאהוב ולהוקיר, יורדים עמך אל התופת וסובלים את כל הדרך שלך ביחד אתך. לאור זאת המסקנה הברורה היא: ללמוד כיצד להשיג את שלוות הנפש בעזרת הכלים הטבעיים העומדים לרשותך, למרות ואף על פי שדרך זו נראית כדרך ארוכה יותר, זאת רק משום שקיצורי הדרך אינם אלא מעגל סגור ואינסופי של סבל מתמשך וניתוק חברתי

bercko21

New member
אני קורא את ההודעה שלך, ובוכה...

למה בוכה, כי אתה בדיוק מסוג האנשים שבשבילם אני פועל. אני בוכה כי חבל לי שלא יכולתי לעזור לך ולחבריך בזמן. אתם קורבנות. לא של הסמים, אלא של החברה והמדינה. 50 מתים? עכשיו, תחשוב טוב טוב, כמה מהם היו מתים אם הם היו מקבלים את המנה שלהם בפיקוח, עם מזרק נקי? כמה מהם היו מתים עם המדינה הייתה לוקחת אחריות עם אנשיה, והייתה דואגת לספק סם באיכות גבוהה (אני מתכוון לסם שנעשה במעבדה, לא ע"י חאפרים שדוחפים לשם מי יודע מה) ומזרקים נקיים? כמה מהם לא היו נאלצים להדרדר לפשע עם כך היו עושים? מה היה קורה לך עם במקום להפחיד אותך שמתים מסמים, היו אומרים לך את האמת? בלי הגזמות, בלי להעלים את מה שלא רוצים שידעו, מה היה קורה אם פשוט היו אומרים לך את כל המידע האפשרי בלי להחליט בשבילך? למה לא האמנת לאלה שאמרו לך שסמים הורגים? מה שאני אומר, בעולם מושלם, אפשר ללכת בגישה שלכם. במציאות, זה פשוט לא עובד.

ואני קוראה בהודעה שלך...ותוהה

האם לענות, האם אתה בכלל מבין על מה ואל מי אתה מדבר? ובכל זאת, נכון לעכשיו - נכון לי לא לענות לך. היה סמוך ובטוח כי תשובתי בו תגיע. ו..אתה יודע מה? שיהיה לך הרבה טוב, כן, הרבה טוב.

zoro3

New member
ברקו

בוא נגיד שהם היו מקבלים סם נקי אז הם לא היו מתים. הם היו חיים מתים.וזה הרבה יותר גרוע תאמין לי הייתי כזה סמים תמיד היו לי תמיד הייתי מסטול אבל איזה חיים היו לי כלב היה חי יותר טוב ממני בפנים הייתי מת במשך שנים אדם ללא רגש ללא אהבה ללא מטרה על מה אתה מדבר בכלל המוות היה עדיף לי מהחיים האלו אתה יודע מה זה קריז מה זה לקום בבוקר אתה יודע מה זה להיות מסטול להיות רזה ללא תאבון לא להכנס לשרותים במשך חודש וחודשיים כי הסם מחזיק לך את הקיבה אתה יודע איזה פחד ענקי מפלצתי אפילו הסם גורם לנפש ועוד משהו הסם הוא רק סימפטום של מחלת ההתמכרות הוא לא הבעייה שלה בכלל

נבט9044

New member
זה בדיוק העניין

בא לכן הבחור ומנסה לפתוח ויכוח פילוסופי כאילו מדובר כאן באיזה בימת הייד פארק. אתה משתמש בסמים והכל איתך בסדר. מאמינה לך. באמת. אמא שלי מסוגלת לאכול פרוסת עוגה ולהמשיך בחיים. באמת. אני לא, אני מכורה מסוכר. דוד שלי מסוגל להיכנס לבקר בקזינו כחלק מהטיול המשפחתי השנתי שלהם בחו"ל. באמת. אבל דורון לא מסוגל. כי הוא מכור. אפשר לנסות להבין מהי התמכרות, אפשר לחפש דרכים להתמודד איתה [אם כי אישית איני חושבת שיש משהו מלבד 12 הצעדים והמנעות שהצליחו באמת להתמודד עם התמכרויות ליום אחד בכל פעם] אבל להתווכח איתנו שהסמים הקלים אינם מזיקים? מה זה רלוונטי בכלל?? אין פה מקום לויכוחים פוליטיים על חוקיות הסם אנחנו פה כי איבדנו שליטה על חיינו מול אוכל, מול סם, מול סקס, מול הימורים, מול כל מה שמסוגל לשנות לנו את מצב הרוח וו זמנית להרוס אותנו [בזה אנחנו אלופים] אנשים פה איחלו לך את כל הטוב שבעולם ואפילו זה לא מצא לך חן אפילו זה הרגיש לך כמו "לך לך ואנחנו עוד נהיה פה כשתחזור" לא, לא כל מי שנוגע בדברים שעושים לו טוב הוא בהכרח מכור אבל לכל מי שמכור יש פה לאן לבוא, ואתה, שמסוגל להנות מהקצת ולא מאבד שליטה, מה אתה רוצה בעצם?? באת לעשות לנו "ננה בננה?!" הנה תראו אותי- גם אתם מסוגלים, זה רק החוק ששיגע אתכם אתה אומר,, מה אתה בכלל יודע על משהו ששולט על חייך,,, הלוואי ולא תדע [ואני לא צינית] ואולי פשוט תניח לנו?

zoro3

New member
יפה לך נבט

תגובה לעניין ואהבתי את ננה בננה גדולה את אהה ועוד משהו קטן יקירה למה שיניח לנו למה אני אישית צריך אנשים כמוהו הוא מזכיר לי מאיפה אני התחלתי והכי חשוב שהוא מזכיר לי שאין לי מה לחפש שם בחזרה וששום כלום לא השתנה שם דרכו אני רואה את המחלה שלי זכרי נבט החבר החדש הוא היהלום שבכתר אנו זקוקים לו אוהבים אותך ברקו תשאר עמנו בסוף תבין שגם גראס הורג שגם חצי אקסטה גורמת לדום לב וטריפ קטן יכול לשגע אותך אני אישית זקוק וצריך אותך פה תשאר פה ותבין שזה לא פורום של סמים בכלל הסמים הם לא הבעייה שלנו בנתיים קבל חיבוק חם ואוהב חיבוק ללא אינטרס

למעלה