אני אגיב, מה הדאגה,
אני חייב להיות כל היום ליד המחשב? אולי כדאי אז לקרוא שוב, כי כל הכתבה מדברת על זה בדיוק, מה שנקרא גישה מציאותית, לא במטרה לחסל את הסמים, אלא לצמצם את הנזק, לדוגמא, באנגליה, לוקחים הממוצע כל שבוע, כמיליון(!!!) גלולות אקסטזי, בתלילת שנות ה90, כשהסם היה חדש, היו הרבה מקרים של מוות במועדונים של אנשים שלקחו אקסטזי. ניסו להלחם בזה מלחמת חורמה, עצרו אנשים, הסברה בבתי ספר כמה זה מסוכן וכמה נפגעים מיזה וכן הלאה, עד שגילו, שכל האנשים שנפגעו מאקסטזי, לא ממש נפגעו הסם עצמו, אלא מחוסר שתיה, או בגלל התנאים המחניקים שבמועדונים. אז ניסו גישה אחרת, התחילו להפיץ הוראות, איך לקחת אקסטזי בצורה הבטוחה ביותר. במקום ללכת ראש בראש, הסבירו איך לקחת אקסטזי נכון. התוצאה, באנגליה, עדיין לוקחים מיליון כדורים כל שבוע, אבל אף אחד לא נפגע, כי דאגו להפיץ כללי בטיחות, ולא ניסו למגר את התופעה. עם אקסטזי היה כל כך מסוכן כמו שעושים ממנו בארץ, היו צריכים להיות כל שבוע באנגליה מאות אם לא אלפי הרוגים, אבל אין... זאת הכוונה שלי שסמים לא הורגים, הבורות הורגת. תנסי לקרוא שוב. אגב, אני שם לב שכולם פה מאחלים לי רק טוב, וזה סבבה, אבל יש לי הרגשה שזה בגלל שאתם חושבים עלי דברים בלי לדעת באמת מי אני, אולי יש לכם תדמים מסויימת שלי, אז לשם הבהרה, אני עובד בחברת תוכנה, עשיתי שירות בנח"ל, אני עושה מילואים, משלם מיסים, יש לי חיי חברה לא רעים בכלל, בקיצור, נורמלי מכל בחינה שהיא, אני עושה את מה שאני עושה מתוך דאגה לעתיד, יום אחד יהיו לי ילדים, לא ארצה לראות אותם נופלים למלכודת הסמים, אני עושה זאת מתוך אמונה שזו הדרך הנכונה שתביא לצמצום נזקי הסמים. והנה גם דוגמא למה אין הפרדה בין USE ל ABUSE, אתם מתייחסים אלי כאילו אני בדרך לאבדון, כשבסך הכל אני מעשן קצת מידי פעם, לפי התיאור של חיי למעלה, נראה לך באמת שאני בכיוון הזה?