סמים

סמים

התגעגעתי לפורום...ולמרות שהטיש שתי מטר וחצי מהבית שלי אני לא באתי......אז ככה:
יש רגעים שכבר הולכים להתחרפן בכל הסיפור הזה........הורים....עדיף שלא תהיה פה.........לפחות אני .....אז ככה:
אז 1. איך זה הגיוני שמי שההורים שלו העיפו אותו מהבית לא התדרדרד לסמים ופשע?(זה שאלה למי שלא הדרדרד)
ו 2.אני נורא אשמח לדבר עם במסר עם מישו(מוכר מהפורום -אחרת אני אפחד)שכן הדרדר לסמים בעקבות זה שזרקו אותו מהבית והוא יצא מזה........................

נ.ב.------לא אני לא על סמים חחחחחחחחחח (או אולי כן....)

הא שכחתי

וסורי אם אני לא עונה בקרוב........אני לא בטוח מי עף ממי ...אני מהבית או הבית עף מתוכי.........מה שבטוח....מחשב לא יהיה לעדי בסופש...

במבה9

New member
אני מכירה משהו

שנזרק בגיל 15 מהבית, הדרדר לסמים ויצא מזה. כיום הוא אחד האנשים שאני יותר מעריכה..
כמו שסוניק אמרה, זה לא חייב לקרות, וממש לא כדאי שיקרה, שומר נפשו ירחק.

כותבת השורות עורכת אבחנה בין סוגי הסמים למיניהם. אבל כל מצב שמחייב גמילה הוא שגוי ועצוב נורא, תעשה את כל המאמץ שלא להגיע לשם.

תקשיב,

לא הבנתי את כל מה שכתבת, אבל חשוב לזכור אתה אדון לגורלך, לפחות לגבי עניינים כמו סמים. אין שום סיבה שתעשה משהו כמו סמים אם אתה לא מעוניין בזה. אם ההורים באמת יזרקו אותך מהבית, תוכל לבנות לעצמך מסגרת סבירה אחרת (אולי כדאי לפנות לארגון הל"ל), ולהמשיך בחייך כמו כל אדם רגיל. בסופו של דבר, אחרי שיחלוף קצת זמן, תתרגל למצב החדש.

בכל מקרה, אם שאלת, יש לי חבר שנזרק מהבית אך לא הדרדר לסמים. הוא מצא דירת שותפים, עבודה, חברים ובקיצור, חיים נורמליים, למרות שההורים ניתקו איתו קשר. (ואגב, סתם בתור קוריוז שלא קשור לכלום: הוא נזרק מהבית כי... חזר בתשובה.) מצד שני, אני מכיר מישהו שלא נזרק מהבית, אבל דווקא כן התמכר לסמים, כך שאין קשר הכרחי בין הדברים. בשורה התחתונה, אתה ורק אתה מחליט אם לנסות סמים.

כתיב הכא: קַח לְךָ סַמִּים (שמות ל' ל"ד

וכתיב התם: קַח לְךָ אִשָּׁה וּבְנֵה לָהּ בָּיִת (אריק איינשטיין
).

אמור לי מי מוריך ואומר לך מי אתה...

אתה מזכיר לי

חבר שעבדתי איתו בעבודה הקודמת בערך שנה, חבר אחלה אבל לעיתים למשל כשהייתי מאחר לעבודה, או טועה באיזה משהו מסוים הייתי שומע ממנו את המשפט "איזה סמים לקחת היום?" ...

רות014

New member
אני תמיד שואלת את חברות שלי איזה סמים לקחתם

היום..
וגם שואלים אותי..
למרות שאני לא לוקחת.
אבל אני מכירה יותר מידי שכן.
תמיד אמרו לי שזה ממש מפתיע שאני לא

אלכוהול יותר

ומנסיון,לחגוג בידר המיטות עם אחד מהם.לסמים יש יתרון ענק וד״ל...

<כותב שורות אלו מעולם לא התנסה בסמים,ואף פעם לא נסע על אופנוע במהירות של 197 קמ״ש.כל ניסיונו מגיע משמועות עקשניות שמצאו משכן בראשו>

חחחחחחחחחחחחח תודה

הכל בסדר......
ואכן צודקים---בכל מה שכתבו בתגובות.......
תודה רבה ופסח טמא ושמח!

לא תשובה לשאלה שלך אבל

באופן כללי לגבי סמים, אין צורך לקנות את הפחדים שמולעטים ע"י אל-סם.
הכרתי מספיק אנשים שמשתמשים בסמים בנסיבות ומסיבות מיוחדות, מבלי שכל החיים שלהם יהיו מושפעים מזה.

Sonic hedgehog

New member
הבעיה היא שאתה לא יודע מאיזה סוג אנשים

אתה תהיה עד שמאוחר מידי ואם אתה גם מישהו חסר משפחה ורשת בטחון העניין נהיה בעייתי יותר.

נדמה לי

שזה גם משנה מתי התחלת להשתמש בסמים. אם עשית את זה בזמן שמצבך הנפשי קשה ואתה לא מבוסס (ובמבוסס כוונתי לא לכלכלית) - קל מאוד ליפול לתחושה הטובה שהסמים נותנים לך כי זה המקור היחידי לתחושה טובה. אם עברת כברת דרך, את חיה חיים שלמים, עושה דברים ואחת לכמה זמן באירוע מסויים ועם אנשים מסויימים את משתמשת בסם כלשהו - לא יקרה כלום.

Sonic hedgehog

New member
התמכרות הוא גם עניין של מבנה אישיות וגנטיקה

כך שיכול להיות שזה המצב האישי הוא גם פקטור אבל לא יחיד.

התמכרויות

למעט מקרים בודדים שחורגים מהכלל לא קשורים למבני אישיות.

כל משפחות הסמים והאלכוהול שמשחררים כימיקלים במוח מה שתורם לתחושת היי ואופוריה ולהעלאת הביטחון העצמי לכאלה שחסרים ממנו קורים לכל אדם כשהמשתנה היחיד הוא משקל,ונתונים גופניים.

גם מי שבא ממשפחה טובה ועשה גולני יתמכר לאקסטזי בדיוק כמו נער במצוקה שגדל בסלאמס בדרום תל אביב,השינוי היחיד כנראה יהיה הטיפול/חוסר טיפול מצד המשפחה הקרובה.

למעלה