סמים מול אופניים..:)

TakeCtrl

New member
סמים מול אופניים..:)

tal913

New member
ענק!

מה אתה אומר על החקיקה שמסתמנת:
אופניים חשמליים מגיל 16 וברשיון
רשיון לאופניים עצמם

TakeCtrl

New member
אם הם רוצים על הסטנדרט של EU הקדוש שלהם..

ברור שהם בעצם רוצים לחנוק את השוק,
(שמעתי שזה הרק את כל מוסכי האופנועים. )
זה דבר שאפילו באירופה אין את זה, אף לא יעבור מסלול בירורקרטי אפילו תמורה מופחתת.
אילו היו לפחות פותחים את זה לכמה תקנים כגון s-pedalec , mopeds וכו'.. היה אפשר להבין. אבל ככה זה גם דגים סרוחים וגם להיות מגורש העיר.
אבל הנחמה שלי, שגם במדינות שבהן יש את התקנים האלה, יש אופניים שהן 3000-4000w שלא נחשבות חוקיות במיוחד, הכלל בגדול שם זה ללכת נמוך מתחת לשולחן השאלה על מי יאכפו את זה. על יבואנים? אין בעיה. אני מייבא את הכל בעצמי (אני רוכב רוב הזמן בשבילי אופניים ובכביש (אחרי הכל אין טעם להיות בעל מהירות 50 קמ"ש ). ) , על ילדים? בעיה, אתה צריך בגיר בשבי בכלל לדבר איתם.
ומה יעשה עם מעל 100,000 אופניים היום?
חוץ מזה יש להם בכלל תשתית לבנות רישוי וסטס לאופניים חשמליים?
&nbsp
&nbsp
http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_bicycle
&nbsp

TakeCtrl

New member
17 ק"מ מבת-ים לנס-ציונה -כ40 דקות נסיעה..

כל מי שיגיד לי שאפשר לדווש את זה בלי בעיה כל יום , הוא קשקשן ושחצן. נקודה , אם הם יכולים לא אומר שכל אחד יכול.
&nbsp
נוסע דרך רחוב אילת בחולון, לישסנקי, ואז בשבילי האופניים כל שדרות משה דיין בראשון. (איפה שיש אדם לקילומטר וחצי בשבילים). חוזר לכביש לפני הגשר (כי המדרכות הופכות להיות צרות),ואז כל הדרך בכביש הרצל..
הקטע כי מלחיץ זה כאן, https://www.google.co.il/maps/@31.9...m4!1e1!3m2!1sClfBFXgARfVJmIfjlsefeg!2e0?hl=en
ב-50 קמ"ש זה גבולי..

ronengeles

New member
האמת שאני רוכב 2 - 3 בשבוע 14.5 ק"מ

לוקח בסביבות ה 45 דקות (לצורך התניידות, לא ספורט).
לא חושב שתהיה לי בעיה להוסיף עוד 2.5 ק"מ (בערך עוד 10 דקות רכיבה), אבל זה לא העניין.
&nbsp
בפועל יוצא שאתה רוכב במהירות ממוצעת של 25 ק"מ. נגיד עכשיו אתה תרכב על אופניים חוקיים, שמגיעים ל 25 קמ"שף והמהירות המומצעת שלך תרד ל 20 קמ"ש. בפועל, אותו מרחק ייקח לך עוד 11 דקות נוספות בלבד. באמת שווה לעשות סיפור כלכך גדול, ולבנות אופניים עם מנוע לא חוקי ובסה"כ לחסך 11 דקות לכל כיוון?
&nbsp

TakeCtrl

New member
זה שילוב של כמה בעיות.. ולא רק הזמן...

קודם כל המהירות הממוצעת שלי היא כרגע 30 קמ"ש. (נטו זמן נסיעה הוא כ31 דקות, 40 דקות זה הערכה גסה שלי כולל רמזורים).
&nbsp
אופניים שמגיעות ל-25 קמ"ש יחסמו את התנועה ואי אפשר לרכב איתם על הכביש (בייחוד הכבישים שאני רוכב עליהם) , אפילו עם אופניים שהגיעו ל35 קמ"ש הרגשתי חשש לא קטן בכביש (ועל המדרכה כולם עצבניים עליך בצדק). אחת הסיבות העיקריות שאני שואף לתאוצה גבוהה ולא למהירות גבוהה (כלומר אין לי עניין להגיע ל 70 קמ"ש, אלא 50 קמ"ש מהר) היא שלרוב זה מספיק בכביש רגיל.
&nbsp
בנוסף לכך מנסיון שהיה לי בערך לרכב, במשך כ-5 שנים, 8 ק"מ לכל כיוון (זה לקח לי בערך 35 דקות) , אחרי כמה זמן התשישות פשוט הורגת אותך, אתה מרגיש עייף בעבודה, חולשה באיברים, ואתה עוד צריך להיות תלוי במקום עבודה שתספק לך מקלחות (בצורה אירונית עכשיו יש, אז לא היה, אבל זה רק מצביע על הבעייתיות כי לרוב אין). כמו כן, פה מדובר ב5 ימים בשבוע באופן רצוף, ובימי שישי לרוב ,חצי מהמרחק הזה לת"א ולסידורים (שלא לדבר על תוספות סידורים גם בימים רגילים, ישנם מצבים שאני צריך לרכב 30 ק"מ מנס-ציונה לת"א כי הרכבת לא מרשה להעלות אותם מ15:00 אחרי הצהוריים.
כי כאן האופניים אצלי מחליפות הכל).
&nbsp
זוהי פעילות גופנית לכל דבר וכמו כל פעילות גופנית אתה צריך להתחיל במערך של הכנה, אוכל לפני, אוכל אחרי, מקלחת , בגדים רזרבה, גם הלוך גם חזור, לי יש קושי להתארגן גם ככה. זו אחת הסיבות שהפסקתי ללכת למכון כושר, (כן ועליתי 40 קילו), הסטרס פשוט היה גדול מדי.
אני נשאבתי לכל התחום הזה די במקרה, סה"כ רציתי אופניים חשמליים שיעבדו לי בלי שהספק ייעלם לי מהרדאר. .
להאשים אופניים חשמליים בכל התאונות שקורות זה בערך הגיוני להאשים ברקסים בכל התאונות כי גילו שהם נלחצים בדיוק לפני התאונה. אני לא אומר שכולם חפים מפשע, יש דרך נכונה לשדרג אופניים ומי שמשקיע (וצריך להשקיע) יודע. אף אחד לא חושב שעצם שיש הרבה יותר מהם גם עוזר שיש יותר תאונות?
&nbsp
אבל עובדה שלא ניתנת לערעור היא שבעוד כאן אנשים נכנסים לוויברציות מ350 וואט. בחו"ל אופניים מגיעות ל2000-8000 וואט. והרבה מהם, סריקת הודעות בפורום המרכזי endless-sphere , מראה עשרות אלפי אנשים שעושים שדרוג ומבקשים עצה הדרכה. .
כל עוד אתה שומר על פרופיל נמוך ולא נוהג כמו חוליגן זה לא צריך להפריע. כאן, לרוב ילדים יהרסו לך את התחום. ישראל יכולה להיות המדינה היחידה בעולם שבכלל לא מאפשרת אופניים חשמליים .
אם יש לך facebook אתה מוזמן להצטרף ל https://www.facebook.com/groups/endless.sphere וסתם לראות דרך אחרת לעשות אופניים חשמליים.

ronengeles

New member
אני אישית לא מתנגד לאופניים חשמליים

אני אפילו דיי בעד (למרות שאני רוכב על רגילים). אני אפילו רואה בעובדה שהרבה בני עשרה היום רוכבים על חשמליים דבר חיובי, מכיוון שהם רואים בזה כלי תחבורה, מה שיכול לגרום להם להשתמש באופניים גם בעתיד (ואז יהיה שימוש בפחות מכוניות).
מה שכן, ילדים קטנים שרוכבים על חשמליים הם אכן בעיה לא קטנה, מה שכנראה יחייב את התחום ברגולציה מסויימת (אני מקווה שזה יתבטא בעיקר בהגבלת גיל ובשיפור תשתיות, ולא בהרבה מעבר).
&nbsp
הבעיה איתך, היא, שאתה רוצה לרכוב ב 50 קמ"ש, על כביש, אבל לא להיות כפוף בכלל לשום רגולציה, ובפרט לזו שקיימת על כל כלי הרכב הממונעים שנעים על הכביש. הרי אין שום בעיה שתרכב על קטנוע, אבל אז זה מן הסתם יהיה יקר יותר (רשיון, ביטוח, טסט, דלק....). אז נשאלת השאלה, למה אופניים שמתפקדים בפועל כמו קטנוע, לא צריכים להיות כפופים לאותם תקנות.
אופניים חשמליים חוקיים לא חייבים להיות כפופים לאותם תקנות, גם בגלל המהירות המקסימלית הנמוכה, וגם בגלל שמדובר במנוע עזר (חייבים לפדל).

TakeCtrl

New member
זה שאין תקנות בארץ, לא אומר שאין תקנות בכלל למשהו יותר חזק.

הבעיה הראשונה מבחינתי שרוצים לאכוף תקנות על אופניים חשמליים יותר חזקים על תקן EU שזה אפילו לא קיים בEU עצמו:
http://www.pedelecs.co.uk/electric-bike-guides/uk-electric-bike-law/
"can be used legally without road tax or driving license"
אבל כל הזמן מכניסים לך לראש של מעל 250 וואט זה לא חוקי ולפיכך לא בטיחותי, אבל עובדה שיש תקנים למשהו יותר חזק. שיחזרו עם תקליט אחר לשם שינוי . אבל אני חושד שהם לא מסוגלים להתמודד על רישוי של משהו יותר חזק ולכן נשארים תקועים עם זה.
&nbsp
&nbsp

ronengeles

New member
עד כמה שהבנתי מהלינק

עד מנוע של 250 וואט ומהירות של 25 קמ"ש (וניתוק של המנוע מעל 25 קמ"ש), אפשר להשתמש חופשי בלי שום דרישה מיוחדת.
שימוש בכלי חזק יותר, כבר דורש ממך רשיון נהיגה, ביטוח, לוחית רישוי וכו...
אז אופניים חשמליים לא דורשים כלום מלבד גיל מינימום (ומקווה שהמצב הזה לא ישתנה בעתיד).
על כלים כבדים יותר כבר חלים פחות או יותר אותם חוקים כמו על אופנועים, אבל אני מניח שאתה רוכב על חשמליים כדי להוזיל את העלויות שיש על אופנוע רגיל.
&nbsp
מה שהופך אופניים עם מנוע חזק יותר ללא בטיחותיים, זה לא העובדה שהם לא חוקיים, אלא האנשים שרוכבים עליהם.
רוב הנאשים שרוכבים על חשמליים, רוכבים על המדרכה או שבילי אופניים. אופניים כמו שלך על מדרכה הם מאוד מסוכנים.
אישית, אני לא רואה סיבה לא לאפשר שימוש באופניים כאלה, אבל תחת המגבלות המתאימות (רשיון נהגיה, רכיבה על כביש בלבד, וכו....).

TakeCtrl

New member
זה בדיוק מה שרוצים לשנות בארץ, כלומר לעשות את הרישוי והרשיון

רק על התקן של 250 וואט (אלא אם כן פיספסתי משהו והם התחילו להכליל אבל אני חושב שלא) , שזה השילוב הכי גרוע שאפשר להעלות על הדעת. כאילו אני ושכמותי בכלל לא קיימים בכלל ולא לגיטמיים לדיון. וזה כן בהחלט יהרוג את התחום כי אנשים ישאלו למה לי לעשות את כל הדרך הזו רק בשביל משהו שיגיע רק עד 25 קמ"ש וטווח מוגבל

creth11

New member
כוונה טובה, להעיף את כל האילתורים והחילטורים המסוכנים, מי

שרוצה קטנוע חשמלי יתכבד ויעשה רישיון מתאים וביטוח,
מי שרוצה אופניים חשמליים זה יהיה לפי החוק לגילאי 16 ומעלה ומוגבל בהתאם לחוק
ילדים מתחת לגיל 16 ירכבו ויעשו קצת ספורט ולא יסכנו את עצמם וזולתם.
אין שום סיבה שילד צעיר מ 16 ירכב על כלי חשמלי ובטח לא בהספקים והמהירויות שייש היום על המידרכות.
אין שום סיבה בעולם שמי שרוצה כלי חשמלי\בנזין\דיזל שעוצמתו מעל 250W לא יעשה רישיון מתאים וביטוח.
ובעברינים צריך לטפל, ולהעניש.
קצת סדר ותרבות לא יכולים להזיק.

TakeCtrl

New member
לאחד מאיתנו יש קשיי קליטה.. (אולי אני , אולי שמעת משהו אחר)

אז לשם הבהרה מדובר על רישוי וביטוח רק על אופני 250 וואט ומתחת עם כל הpedal asist והגבלת מהירות על 25 קמ"ש. כי הם פשוט לא רואים משהו אחר, זה לא קיים במחינתם.
או שאתה קורה גם לזה קטנוע חשמלי.
&nbsp

creth11

New member
הבנת נכון למורת רצונך, רישוי לכלים העומדים בתקן ומיכאן

תהיה אכיפה נגד כל אלה שאינם אופניים חשמליים לפי התקן ולכן שייכים לדו"ג ממונע המחייב רישיון רכב רישיון נהיגה מתאים וביטוח, מה שאתה מנסה לשווק כאופניים חשמליים יאכף אני מקווה ככל כלי רכב חאפרי חסר רישוי .
מה קשה להבין ?

TakeCtrl

New member
"אין שום סיבה בעולם שמי שרוצה כלי חשמלי\בנזין\דיזל שעוצמתו..

מעל 250 וואט... לא יעשה רישוי וביטוח ."
.
ומתחת כולל 250 וואט? גם ייעשה רישוי וביטוח?
&nbsp
&nbsp

creth11

New member
מה אתה מיתמם? היום עד 250w אין צורך ברישוי ורישום אבל מעל הס

זה הכלי נחשב כלי רכב לכל דבר ועניין.
השינוי בחקיקה החדשה רוצה לחייב גם את האופניים החשמליים 250W ןמטה ברישוי וכמובן מה שמעל להספק והמיפרט התיקני ימשיך להיות רכב ממונע לכל עניין כולל רישוי ורישיון וביטוח.
מה אתה מנסה לא להבין?
גם היום וגם מחר אחרי שינוי החקיקה כל כלי מעל 250W ישאר בהגדרה כלי רכב ממונע הדורש רישוי רישיון וביטוח.
השוני הוא רק לאופניים חשמליים כהגדרתם בחוק.
.אתה עבריין ותישאר עבריין כל עוד תנוע בכלי רכב ממונע שהספקו מעל 250W והוא ללא רישוי רישיון וביטוח כנידרש בחוק הקיים היום.
מה לא ברור?
מה מוח עברייני ממאן להבין ?

enigo

New member
אתה קראת את הלינק שהבאת?

כי זה מה שאני קראתי שם:
Some electric bikes are currently sold in the UK with motors that are rated at more than 250W however. These bikes do not comply with either the EU or UK law appertaining to EAPCs and need type approval.
They are considered motor vehicles under law. All electric bikes with motors more powerful than 250W rated are required to display a tax disc, insurance is mandatory, the vehicle must be registered display number plates and carry an MOT certificate. Any rider of such a vehicle must hold a current driving licence and keep to the laws appertaining to mopeds
&nbsp
ובקיצור - אופניים חשמליים עם מנוע של יותר מ-250W נדרשים לרישוי, מספר, אגרה שנתית והמשתמש בהם חייב להיות בעל רשיון נהיגה מתאים, ובעצם הם מופד (קטנוע/אופנוע קל) לכל דבר ועניין מבחינת החוק. בהמשך גם מפרטים מה קורה למי שנתפס על אופניים כאלו בלי המסמכים המתאימים...
ובכלל, הטיעון ש"יש מקומות שבהם זה מותר" לא קשור - בארה"ב לא צריך לעבור מספר מינימום של שיעור נהיגה (או בכלל שיעורים עם מורה מוסמך, ממה שהבנתי) ומותר לעשות שינויים ברכב. יש מדינות שבהן מותר לרכב על קטנועי 125 סמ"ק בלי רשיון, יש מדינות שבהן אין בכלל ביטוח חובה בצורה המוכרת אצלנו. אז מה?

creth11

New member
הגיע הזמן להפריד בחקיקה מסודרת בין אופניים לשאר כלי רכב

ממונעים כולל אלה בעלי 2 גלגלים ומנוע חשמלי
הגיע הזמן שגם בכלי הרכב הדו"ג החשמליים יעשה סדר ולא כל אחד עם או בלי (לרוב בלי) יבנה כלי ממונע כאוות רוחו ויסכן את שאר מישתמשי הדרך.

zoharzafon

New member
הבעייה העיקרית עם החשמליים

שהם הפכו מפתרון תחבורתי ירוק שמוריד אנשים מכלי רכב לפתרון שמעלה ילדים בטטות מהליכה ברגל ואופניים רגילים על אופניים חשמליים. לטעמי לא צריך תקנים ורישיונות, צריך לעשות דבר פשוט ולקבוע שמי שאין לו רישיון רכב כלשהוא(טרקטור, טוסטוס,משאית , טנק) לא יכול לרכב על כלי רכב מנועי גם אם הוא אופניים. כך אפשר לוודא שמי שרוכב על אופניים באמת מכיר את חוקי התנועה מצד אחד והם באמת תחליף תחבורתי מצד שני. יהרוג את התחום? קשקוש רק יפחית את כמות החנויות ולא יגרום לדור שלם של ילדים עצלנים לגדול לתרבות של זלזול בחוקי תנועה ודריסת כל מי שבדרך.
ודרך אגב אם ההורים של הילדים הללו היו שומרי חוק כל זה היה נמנע מכיוון שהילדים לא קונים מהכסף שלהם את האופניים אבל מכיוון שאפילו חלק גדול מהכותבים פה לא נמנים על שומרי החוק בוודאי אי אפשר לדרוש את זה מהילדים

ronengeles

New member
תראה

סה"כ זה חיובי שילדים רוכבים על אופניים חשמליים. זה הופך אותם ליותר עצמיים, ומוריד עומס ושעות נהיגה מההורים.
אולי יש באמת מקום לדרוש רשיון נהיגה עד גיל מסויים (נגיד 18) וממנו והלאה לאפשר רכיבה חופשית מכיוון שמדובר באדם בוגר ובגיר.
אולי גם יש מקום לאשר שימוש בחשמליים מוחלשים (עד 15 קמ"ש למשל) לילדים מתחת לגיל 16. השאלה היא כמה כזה דבר יהיה ניתן לאכיפה.
&nbsp

למעלה