זה שילוב של כמה בעיות.. ולא רק הזמן...
קודם כל המהירות הממוצעת שלי היא כרגע 30 קמ"ש. (נטו זמן נסיעה הוא כ31 דקות, 40 דקות זה הערכה גסה שלי כולל רמזורים).

אופניים שמגיעות ל-25 קמ"ש יחסמו את התנועה ואי אפשר לרכב איתם על הכביש (בייחוד הכבישים שאני רוכב עליהם) , אפילו עם אופניים שהגיעו ל35 קמ"ש הרגשתי חשש לא קטן בכביש (ועל המדרכה כולם עצבניים עליך בצדק). אחת הסיבות העיקריות שאני שואף לתאוצה גבוהה ולא למהירות גבוהה (כלומר אין לי עניין להגיע ל 70 קמ"ש, אלא 50 קמ"ש מהר) היא שלרוב זה מספיק בכביש רגיל.

בנוסף לכך מנסיון שהיה לי בערך לרכב, במשך כ-5 שנים, 8 ק"מ לכל כיוון (זה לקח לי בערך 35 דקות) , אחרי כמה זמן התשישות פשוט הורגת אותך, אתה מרגיש עייף בעבודה, חולשה באיברים, ואתה עוד צריך להיות תלוי במקום עבודה שתספק לך מקלחות (בצורה אירונית עכשיו יש, אז לא היה, אבל זה רק מצביע על הבעייתיות כי לרוב אין). כמו כן, פה מדובר ב5 ימים בשבוע באופן רצוף, ובימי שישי לרוב ,חצי מהמרחק הזה לת"א ולסידורים (שלא לדבר על תוספות סידורים גם בימים רגילים, ישנם מצבים שאני צריך לרכב 30 ק"מ מנס-ציונה לת"א כי הרכבת לא מרשה להעלות אותם מ15:00 אחרי הצהוריים.
כי כאן האופניים אצלי מחליפות הכל).

זוהי פעילות גופנית לכל דבר וכמו כל פעילות גופנית אתה צריך להתחיל במערך של הכנה, אוכל לפני, אוכל אחרי, מקלחת , בגדים רזרבה, גם הלוך גם חזור, לי יש קושי להתארגן גם ככה. זו אחת הסיבות שהפסקתי ללכת למכון כושר, (כן ועליתי 40 קילו), הסטרס פשוט היה גדול מדי.
אני נשאבתי לכל התחום הזה די במקרה, סה"כ רציתי אופניים חשמליים שיעבדו לי בלי שהספק ייעלם לי מהרדאר. .
להאשים אופניים חשמליים בכל התאונות שקורות זה בערך הגיוני להאשים ברקסים בכל התאונות כי גילו שהם נלחצים בדיוק לפני התאונה. אני לא אומר שכולם חפים מפשע, יש דרך נכונה לשדרג אופניים ומי שמשקיע (וצריך להשקיע) יודע. אף אחד לא חושב שעצם שיש הרבה יותר מהם גם עוזר שיש יותר תאונות?

אבל עובדה שלא ניתנת לערעור היא שבעוד כאן אנשים נכנסים לוויברציות מ350 וואט. בחו"ל אופניים מגיעות ל2000-8000 וואט. והרבה מהם, סריקת הודעות בפורום המרכזי endless-sphere , מראה עשרות אלפי אנשים שעושים שדרוג ומבקשים עצה הדרכה. .
כל עוד אתה שומר על פרופיל נמוך ולא נוהג כמו חוליגן זה לא צריך להפריע. כאן, לרוב ילדים יהרסו לך את התחום. ישראל יכולה להיות המדינה היחידה בעולם שבכלל לא מאפשרת אופניים חשמליים .
אם יש לך facebook אתה מוזמן להצטרף ל
https://www.facebook.com/groups/endless.sphere וסתם לראות דרך אחרת לעשות אופניים חשמליים.