סמים ומוזיקה

Flash_Gordon

New member
סמים ומוזיקה

האם לדעתכם כדי ליצור משהו גאוני צריך להיות תחת השפעת סמים? איזה תקליט לדעתכם הכי טוב לשמוע כשאתה מסטול מהתחת?

metal head

New member
אני לא מבין מה הקשר בין מוזיקה ל

סמים, זה רק מוזיקה גרועה עושים כל המסוממים, וזה רק כל אנשים מפגרים לוקחים סמים, ועוד זה טימטום לעשות מוזיקה עם סמים!!

deeper

New member
דוגמא לכך שאין קשר בין רוק מעולה לס

אתה יכול לראות בלהקה האהובה עלי: דיפ פרפל. שנים שאיש מהלהקה לא לקח סמים. אפילו בלקמור שהוא יוצר של מוזיקה פסיכודאלית מהדרגה הגבוהה ביותר לא סימם עצמו או השפיל את הגוף שלו בתור שיעבוד לסם כלשהו. דווקא התקופה הגרועה ביותר של הלהקה היא כשבלקמור הוחלף ע"י גיטאריסט אולפן גאון מארה"ב בשם טומי בולין. זה יחד עם גלן יוז שהיה גם מארה"ב ומכור לגמרי להירואין הרסו את הלהקה עד היסוד כמעט... הלהקה התפרקה לתשע שנים בגללם וחזרה רק חהרכב קודם נקי לגמרי מסמים. באלבום של איאן גילאן (הזמר) what i did in my vacation הוא צרף לוגו מיוחד עליו נרשם : heroin is a death sentece לזכרו בסיס שמן שאיני זוכר את שמו שמת ממנת יתר. באלבום של זמר אחר של דיפ פרפל : דויד קוברדייל נכתב you think you are clever when you are high but its only the dealer bank acout that smiles. אז אין קשר.

Flash_Gordon

New member
הקשבת פעם לביטלס או לפינק פלויד?

או לבירדס או לג´ימי הנדריקס או לבוב דילן או לאריק קלפטון או ללו ריד או לאיגי פופ או ללד זפלין או לדייויד בואי? לכל אלה יש יצירות שנוצרו תחת השפעת סמים(מריחואנה ו LSD) והם מהיצירות החשובות ביותר בהיסטוריה של הרוקנרול. וזה נכון שבשביל לכתור יצירה גאונית אתה צריך להיות מוכשר אבל סמים מסוימים מרחיבים את החושים ומגדילים את רמת היצירתיות (מוכח מדעית). ולכל שאר המתחסדים שאומרים "אמאלה סמים ורוק מה הקשר?" רוב האומנים שאתם אוהבים משתמשים בסמים (סמים נשמעת מילה רעה ומכלילה ולכן נאמר מעשנים גראס) או שהם התדרדרו להרואין וכימיקלים מגעילים אחרים והם בגמילה ונקיים.

untitled

New member
פינק פלויד לא לקחו סמים!

נכון היה את סיד בראט, שיצר אלבום נהדר (שאכן יש הטוענים שהוא הכי טוב של פינק פלויד, אני לא שמעתי אותו עדיין לצערי) שהיה על סמים, אבל אחר כל הוא הועף מההרכב ואני לא חושב שווטרס או גילמור לקחו באיזו שהוא שלב כלשהוא סמים בכדי ליצור מוזיקה

Rocketshipper

New member
אוי אני זוכרת.....

שפעם הביאו לנו איזה מרצה על סמים שדווקא שיכנעה מאוד עד שפתאום היא הוציאה שקופיות של תמונות של נירוונה...והביטלס...(וואן גוך..) והתחילה לדבר אותנו ולשאול על האם הסמים עושים את האמנים יותר מוכשרים? והאם בגלל זה מעריצים אותם ורוצים להיות כמוהם ולקחת סמים. בזה הרגע ממש רציתי לזרוק עליה את הכיסא.....

a_duck

New member
אמ...בקשר לפינק פלויד.....

המתופף שלהם חושב שהוא בננה...בגלל סמים...

histeria

New member
סמים ורוק !

אתה קצת טועה רוב האומנים שהזכרת הדרדרו לסמים בגלל הצלחה הם לא כתבו את המוסיקה שלהם תחת סמים - לפחות לא כל הזמן ! זה נכון שסמים מרחיבים את המוח ויש גם מדענים בנאסא שיושבים כל היום מסוממים ואנחנו הגענו לירח ככה זה לא הסמים שיצרו את המוסיקה הם הלהקות שעשו את זה גם אם הם היו מסוממות או לא !!! מתן

Yael Floyd

New member
אם כבר אז כבר...

לא שאני מבינה בלהיות מסטולית תחת (לפחות לא מסמים :) ) אבל אני חושבת שהייתי שומעת את ABBA הדבר הכי טוב בסוטול כבד! ולמרות שקרו מקרים כאלו- בשביל ליצור משהו גאוני לא צריך להיות תחת השפעת סמים, צריך להיות מוכשר.

deeper

New member
פסיכודאלית שווה סוריאליסטית

פסיכודאלי בא מהשם של הצייר דאלי שהיה סוריאליסט. ועכשיו כל המסוממים שציינת חיפשו תירוץ לנפילה שלהם לתוך הסם. דאלי לא היה מסומם. אריק קלפטון כתב את הקטעים הטובים ביותר שלו כשהוא לא מסומם. פינק פלויד לא היו מסוממים בכלל ובתקופה של סחד בארט אף אחד לא שמע עליהם.בלאק סאבאת !!! לא היו מסוממים (אבל נכון שחלק מהם (אוזסבורן ווורב) היה מכור לטיפה המרה) כשהיוצר החשוב מתוכם טומי יומי לא היה ואיננו מסומם עד היום. כל החבר´ה האלה כולם עשו מוזיקה פסיכו דאלית פנטסטית ואומרים שאם ג´ימי הנדריקס היה קצת יותר פיקח (תרתי משמע) היא היה עושה מוזיקה הרבה יותר טובה. אני מסכים עם יעל פלויד שאפשר לשמוע גם את חנן יובל או את הגבעטרון בהיי רציני ולהגנב לגמרי - זו לא המוזיקה זה הסם שנותן לך חיוך כשאתה מאוד עצוב ובאותה מידה גורם לך לחשוב שכשאתה מנגן עלוב ביותר אך מסומם אתה מרגיש שאתה מוצרט.

deeper

New member
אל תקווה : למד!

מצחיק אולי שזה קשור לדאלי אבל זו האמת.. לך ללמוד (תוך כדי הקשה למוזיקה שאתה אוהב.. ככה לומדים עוד יותר טוב..)

פלונטר

New member
אין לזה שום קשר לדאלי

מהסיבה הפשוטה שאומרים פסיכודלי עם צרה ב-ד´ (psychedElic ולא psychedAlic).

deeper

New member
אתה צודק במקור לא

השם במקור אינו קשור לדאלי - אבל עם השנים הפסיכודאליות נקשרה לדאלי בגלל שהוא היה אחד מאבות הסוריאליזם - לכן כל אומן שיכול היה לתת הרגשה של מעל המציאות מעל הטבע הפך לאומן פסיכודאלי וליצירה שנתנה אשליה של מעל המציאות קראו אומנות פסיכודאלית ומיד הצביעו על דאלי - כחלוץ. לכן עכשיו יש קשר בין דאלי ופסיכו דאלי.. ובדרך אגב באנגלית כותבים כמו שאתה כותב בצרפתית שהיא השפה שהמציא ז´נרים כותבים בסיומת של השם של דאלי וזה עוד לא אומר שאתה לא צודק אבל... ר´ לעיל.

Flash_Gordon

New member
אין קשר לדאלי

את המושג המציא בחור בשם טים לירי ממקדמי תנועת הל.ס.ד בארה"ב ובעולם

gregovihs

New member
סמים ומוסיקה ומה שבינהם

לעשן ולשמוע מוסיקה טובה שילוב מנצח אני אוהב לשמוע ואני חושב שמתאים לשמוע שאתה מסטול: 2pac וכל ראפ טוב שיש Massive Atack אין מתאים מהם Madness מוסיקה פסיכודאלית כמעט הכל פינק פלויד ג´ימי דורס וכו´ רגאיי אפילו מוסיקה קלאסית גם ג´אז ובגדול יש עוד מלא דברים אם אני אזכר בהמשך אני אכתוב שלכם, הגרג

deeper

New member
מסטול גם בלי לשמוע מוזיקה

אני יכול רק לרחם עליך - יענו גבר יענו קול, לעשן ולשמוע למה זה נשמע לי כל כך ילדותי. דוגמא: בוא בוא, בוא נשב יש לי חומר טוב תרתי משמע, נשב קצת , נעשן קצת נשמע קצת מוזיקה, וואלה יש לי אחלה חומר אחי, קצת דורס קצת הנדריקס... בעעעע , נשבר מהשטויות האלה, מי שמסטול עושה את זה לעצמו גם בלי המוזיקה ומנסיון... לא שומע טוב כלום רק מרחף ואף פעם לא יודע מתי ינחת. שים לב: מוזיקה טובה לא צריכה שיעזרו לה בכלום. סמים - לא עוזרים בשום דבר ולא טובים בשום דבר.

למעלה