סמים!!! בעיה רצינית!

• פותח הנושא ququ
  • פורסם בתאריך

ququ

New member
סמים!!! בעיה רצינית!

היי, אני חדשה, וחיפשתי פורום מתאים להתייעצות בו... בכל בית יש כבשה שחורה, במקרה שלנו, שנים זו הייתה אני, אבל אז אחי החליט שהוא לוקח על עצמו את המשימה, והוא לא רק הכבשה השחורה- הוא גם הופך לכולם את החיים שחורים בבית. הוא ילד בן 18 לפני גיוס, שבסך הכל יש לו נשמה טובה, אבל בתוכו ישנם הרבה שדים שלדעתי, קצת קשה לו להתמודד איתם. ההורים שלי, מזדקנים, מותשים ומודאגים באופן תמידי... אני כבר לא גרה בבית, אבל שותפה כמעט לכל מה שקורה, והקשר שלי איתו די טוב. אני יודעת שהוא סומך עליי ומכבד אותי, אבל אני מרגישה ויודעת שישנם הרבה דברים ששאין לי את הכלים להתמודד איתם. הרגשתי את זה באופן הכי טוב כאשר לפני כשנתיים חשדו ההורים שלי, כי הוא משתמש בסמים קלים. גורמים רבים היו מעורבים בזה, ואיך זה הסתיים, אני לא יודעת. הייתי בחו"ל לתקופה ארוכה וכשחזרתי, העיניינים בבית נראו כשלווים. להפתעתי הרבה מאוד (!) היום הגעתי הביתה ותפסתי את אחי מעשן- לא סיגריות רגילות, כי אם אחרות. אני לא בדיוק יודעת איזה סוג, אבל הוא בהחלט עישן סמים. בהתחלה הוא הכחיש, אבל אחרי שהבאתי את הסיגריה שהוא זרק מהמרפסת, הוא הודה, וביקש שלא אספר לאמא. אני אובדת עצות! לא יודעת מה לעשות. הוא אמר שאם אספר לה, הוא יתכחש גם לקיומי. אני לא חושבת שהוא יעמוד בזה, אבל זה בהחלט מעיד על פחד עמוק מהתגובה של אימי. מצד שני, אני בהחלט לא הבן אדם שאמור, יכול וצריך לטפל בזה. הוא סיפר לי את כל הסיפור של העישון, שהתחיל בזמן בו נחשד, וטען עכשיו שהוא רצה לעשן קצת לפני שהוא מתגייס. אני לא יודעת איך לאכול את זה ואיך להגיב. אמרתי לו את זה. בנתיים שנינו על קוצים... האווירה מתוחה. לא יודעת מה לעשות, ומפחדת לעשות את הדבר הלא נכון. ברור לי שאמא שלי "תיפול" וזה ייפגע בה קשה מאוד, ובמערכת היחסים עם אחי. ברור לי שהיא ואבא שלי צריכים לדעת מזה. לא ברור לי איך לעשות את זה בדרך האפקטיבית ביותר. לא ברור לי כלום, ואני זקוקה לעיצה דחופה! אודה לכם אם אף תפנו אותי למקומות אחרים אשר יוכלו לתת לי עיצה הגונה. תודה על הזמן, קוקו

bimbo.

New member
ququ יקרה, ברור

שהכתפיים שלך לא נועדו לשאת את התיק הכבד הזה. נסי לפנות לאגודת "אל סם". אני מאמינה שביכולתם לעזור לך יותר מכולם. בהצלחה!!

yalyul

New member
אחות מודאגת

כמו ש bimbo כתבה ,הדבר הנכון ביותר הוא לפנות לאגודת "אל סם" 5462076-03 ימים א´- ה´ 09:00 - 20:00 אם הוא עדיין תלמיד פני ליועצת בית הספר בטלפון ללא שם בררי איתה כיצד היא ממליצה לטפל. אם היא לא פונה לרשויות לפני שהיא מבררת את העניין עם התלמיד, יש כאן אלמנט הרתעה חשוב תוכלי להעזר בה. יש תכנית רדיו מצוינת ,נדמה לי שבימי ב´ בחצות (כדאי שתבדקי בעיתון) של ד"ר מדנס. הוא מעלה לשידור אנשים וזו יכולה להיות תכנית מצוינת עבור אחיך. אם תצליחי להשיג את הטלפון שלו או לעלות לשידור ,הוא מוכן להזמין לאולפן משתתפים פסיביים. אחיך יכול להשתתף בתכנית בלי לדבר. רק להיות נוכח שם . זה מאוד משפיע. ולפני הכל את חייבת לברר אם את מסוגלת לעזור לו בכלל מעבר לרצון יש את שלב הביצוע שהוא קשה ומתיש האם את מסוגלת להקדיש לכך את כל מרצך? את מתגוררת בסמוך? מצבך המשפחתי מאפשר לך להקדיש לזה זמן כה רב? עני לעצמך בכנות על כל השאלות ואז תחליטי מי עשוי לעזור לו בצורה הטובה ביותר. מאחלת לך הצלחה

אמא1

New member
מסכימה ועוד...

מעבר לכל ההמלצות החשובות שקיבלת. צריך לבדוק לדעתי גם מה מניע אותו להשתמש בסמים. האם יש עליו לחצים שהוא אינו מסוגל לשאת בהם? סמים הם סוג של א.לחץ חברתי ב. בריחה ממציאות. אני חושבת שצריכים לבדוק גם את ההבטים האלו. המון כח.
אירית

AYELET1

New member
הייי קוקו

לדעתי עליך לפנות לאגודת אל סם, כדי שהם יפנו אותך למקומות המתאימים, שגם יבדקו אם קיימים לחצים וגם יעשו מה שיש לעשות, וייעצו לך מנקודת מבט מקצועית. אנ י בספק רב אם את יכולה לעשות זאת!

לגמרי רכילותי ובשולי הדברים-דוקטור

דוקטור , אעלק דוקטור אייל מדני מוכר לי אישית. אין לי מושג באיזה תחום הוא עשה את הדוקטורט שלו אבל עד לפני כמה שנים, הוא למד לתואר ראשון , ולא ממש בהצלחה מרובה(נדמה לי של איזושהי מכללה). במסגרת אותם תארים , כמו של ההוא מהסתדרות המורים, אייל מדני נהיה דוקטור. באמת הוא מציג את עצמו כדוקטור? כלומר מומחה לסמים? כי אם מישהי זוכרת לפני כמה שנים הוא כתב שיר לאירווזיון.. מוכרחה לאמר שהאינפלציה הזו בתארים-מעוררת בי בהלה. כלומר, יכול אדם להניח שהוא משוחח עם "מומחה" לעניין מסויים. בשעה שכל המומחיות שלו, היא תקשורתית. וכן- אגודת אל -סם היא הכתובת הנכונה במקרה דנן, ואין צורך להזדהות בפנייה בכלל. ולא-לא הייתי ממליצה על פניה ליועצת בית הספר. יש כל מיני קודים של אתיקה ושל אי אתיקה. יועצות בית ספר, למיטב ידיעתי אינן "גורם טיפולי" כמו פסיכולוג, ולכן אינן מחוייבות באותם קודי אתיקה של חיסיון המידע. רק פנייה אנונימית. הוא לפני צבא. שלא יסתבך יותר ממה שהוא כבר מסובך.

yalyul

New member
אני בשוק אני בהלם אני המווומה../images/Emo70.gif

עאלק? באמת? הוא אכן מציג עצמו כדוקטור לא יודעת למה אבל אם מתיחסים לענין הסמים עצמו יש לו תרומה מנסיון- הוא בהחלט נותן כיוון אחר לפתרון הבעיה ,תלוי בנער אם הוא חולה רדיו...זה עשוי לעזור גם לגבי יועצת דעותינו חלוקות. קיבלנו עזרה ממשית כלום לא נרשם הגוזל הולך לצבא "טאבולה ראזה"

יש לי חברה שהיא יועצת בתיכון

לא פעם שוחחנו בנושא. יש להם קודים משלהם, ושיטות שתוף פעולה (תמוהות בעיניי) עם המשטרה -מחלק הנוער. המטרה היא כמובן רק לעזור לנער. לעיתים מי שבא לעזור נמצא מקלקל. יועצת , היא מורה בד"כ שרכשה ידע נוסף בתחום הייעוץ הלמודי. בואו נשאיר אותה שם, בבעיות של בית ספר, בקושי בכיתה, בבעיה חברתית בשיכבה. זו המיומנות שלה. יש יועצות שונות, עם קודי התנהגות שונים. וגם חוזרים מחוזרים שונים של הוראות טיפול-של משרד החנוך. דווח הוא חלק מהם. את הבעיות האישיות של הילדים -מציעה (אני) לפתור בדרכים אחרות, אצל המומחים לעניין . למקרה הזה"אל סם" היא הכתובת הכי מקצוענית שיש בארץ.

ququ

New member
תודה לכולם על העיצות...

אני עדיין לא החלטתי מה אעשה, ואיך אעשה זאת. אני יודעת שאין לי הרבה זמן, אבל צריכה להחליט... תודה על כיווני המחשבה...

למעלה