סמים בספורט

סלים וארזה

New member
מנהל
סמים בספורט בסוף השבוע פורסם שלאנס ארמסטרונג מופשט מכל תאריו בטור דה פראנס עקב סמים.
חשוב לציין קודם כל שהוא עבר בהצלחה את כל בדיקות הסמים שעשו לו, והן היו רבות.
הוא "מורשע" על סמך עדויות של רוכבים אחרים כשעיקר המשקל הוא לעדויות של חבריו לקבוצה.

נשאלת השאלה כמה באמת הספורט שלנו נקי מסמים.
קרל לואיס התבטא לאורך השנים שיש דברים לא כשרים אצל ספורטאים מסויימים. הוא האשים את בן ג'ונסון מיד אחרי ריצת ה-100 מטרים בסיאול עוד לפני שהבדיקות נערכו ובן ג'ונסון אכן השתמש בסמים. אחרי האולימפיאדה האחרונה הוא אמר שזה חשוד שיוסיין בולט כל השנה נותן תוצאות בינוניות יחסית אליו, אבל אז בבמה הגדולה מכולן הוא מביא עצמו לכושר שיא מדהים. האם גם יוסיין בולט וחבריו לנבחרת ג'מאיקה לא נקיים ואנחנו לא יודעים את זה?
נגד פלורנס ג'ריפית ג'וינר מרחפות כבר שנים שמועות שההישגים שלה (10.49 במאה מטר ו-21.34 במאתיים) הושגו בדרכים לא כשרות.

כמה באמת הספורט שלנו הוא "טהור" במובן שבו ההישגים אינם תוצאה של כימיקלים וחומרים אסורים?
אני גם אקצין ואשאל האם משקאות אנרגיה מזוקקים חוקיים (איזוסטאר ואחרים) שמזריקים אנרגיות לשרירים גם לא פוגמים ב"ספורטיביות" של ההישגים?

אולי צריך בנוסף לבדיקות שתן לבצע גם בדיקות דם לספורטאים על מנת לקבל מדדי יותר מדוייקים לגבי שימוש בסמים ממריצים וסטירואידים?
אולי בכלל צריך להפסיק עם הבדיקות שלא תופסות שימוש בסמים בכל המקרים? הרי המצב אצל חלק מהספורטאים הפך להיות "כיצד מערימים על הבדיקות?" וראינו שזה אכן אפשרי במקרה של ארמסטרונג.

אולי פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא ולתת לנו לחיות באשליה שכולם נקיים עד שהוכח אחרת? הרי היופי של הספורט הוא מתן התחושה שאכן מה שמושג הוא באמת בגלל יכולת אישית ולא בגלל כדורים, שיקויים וזריקות. אז למה להרוס את החוויה של הצופה?

אשמח לקרוא את דעתכם.

Puskas

New member
הספורט מלא בסמים יש סמים שהפכו חוקיים עם הזמן (הרי ברמת העיקרון כל אקמול הוא סם) ויש אני מאמין סמים משפרי ביצועים שעוד לא התגלו בבדיקות.
הרי בשנות ה-70 וה-80 בעיקר היו את המזרח גרמנים ואת הסינים והרוסים (כל הקומוניסטים בקיצור) שהיו מפוצצי סמים,
הם קבעו שיאים שחלקם עומדים איתנים עד יום זה (רק עכשיו הנבחרת האמריקאית ב100X4 נשים שברה שיא אולימפי של 25 שנה או משהו של הרוסיות),
כמו שרוט שחמורוב היטיבה כל כך לתאר אחרי ריצת 100 מטרים גמר שהיא רצה בשנת 72, היא אמרה שכל הרצות האחרות היו מסוממות.
הרי רק בריצת 100 מטרים גברים נטפסו כמה וכמה רצים על סמים בעשורים האחרונים, כולל רצים מאוד איכותיים כמו גאטלין, בן ג'ונסון ומונטגומרי.
בנשים זה ברור כל בר דעת שפלו ג'ו הייתה על סמים חזקים אבל בזמנו כנראה היא השתמשה במשהו חדיש שבדיקות לא יכלו לגלות,
או שהבדיקות היו בדיחה או שלמען רייטינג ופרסום, החליקו לה את הנושא, כך או כך השיא שלה יישאר לנצח כנראה.
מריון ג'ונס עוד אחת שקבעה שיא שהתקרב לפלו ג'ו אבל נתפסה על סמים והתוצאה שלה נמחקה.
אני מאמין שגם בNBA יש סמים והרבה, יש שם כמה מוטציות שזה לא ברור איך זה עובד..
לברון הוא 2.03 על 122 ק"ג ועל הווארד אני בכלל לא מדבר.. מוטציה הזויה..
איך אנשים עם כזו מסה מפחידה וכל כך הרבה שריר מכביד על הגוף, מצליחים להיות כל כך זריזים כאילו שהם שוקלים 110 בקושי.
גם כדורגלנים נתפסו על סמים בעבר ועל הטור דה פראנס אני לא מדבר.. זה ביזיון שאין כדוגמתו,
בכל מירוץ נתפסים כמה וכמה רוכבים (כולל הבכירים לרוב) על סמים ונפסלים.. מה הטעם בענף הזה?
ארמסטרונג איבד את 7 הזכיות שלו אבל הקטע העצוב (או אולי מצחיר) זה שרוב הסגנים שלו מאותן שנים, נתפסו בעצמם על סמים!
אז עכשיו למי יתנו את הזכייה? למקום השלישי או הרביעי שסיים? איזו חשיבות יש לזה בכלל?

אז כן, הספורט תמיד היה ותמיד יהיה מלא בסמים, אני אישית נוטה לרוב להאמין באנשים עד שתוכח אשמה בעניינם.
בולט מסומם? יכול מאוד להיות, הרי עקומת השיפור ב-100 מטרים הייתה 23 מאיות ב-40 שנה,
בולט שיפר 14 מאיות בשנה אחת...
גם בלייק שרץ 9.69 בסופ"ש האחרון וגם פאוול תאכלס שרץ 9.72 בשיאו, עשויים להיות על סמים (כמו גם טייסון גאיי).
ובכלל מאז שמוריס גרין קבע 9.79 בשנת 1999 (שיפור של 16 מאיות בלבד ב-31 שנה), השיא לא נשבר במשך 6 שנים,
אחרי 6 שנים התחיל עידן הג'מייקנים ופתאום שיאים החלו להישבר בקצב מבהיל ובאיכויות מדהימות.

כרגע אני נהנה לחיות במחשבה שבולט ובלייק נקיים ושבני אדם אכן יכולים לרוץ כל כך מהר,
אבל אי אפשר לפסול אפשרות שבעוד ככה וככה שנים, כששניהם כבר יהיו בפרישה ממזמן,
פתאום ידובר עליהם כמו שמדובר על המזרח גרמנים ועל הסובייטים של שנות ה-70 וה-80,
משמע, ידובר עליהם כמסוממים שחמקו מהחוק ומהבדיקות והם יזכו להחזיק בשיאים שלהם לעשרות שנים.

סלים וארזה

New member
מנהל
נדמה לי שמריון ג'ונס לא נתפסה אלא הודתה. יכול להיות שאני טועה.

אם כולם מסוממים, אז למה לא להרשות הכל לכולם? אז נכון שזה לא יהיה "ספורט" במובן הטהור של המילה, אבל גם לא תהיה אחיזת עיניים.

Puskas

New member
מישהו סיפר שהוא נתן לה סמים היא שיקרה והכחישה ואז עשו לה בדיקות אחרות או משהו כזה והיא אכלה אותה.

aaa123

Member
לגבי פלורנס גריפית צריך לדעתי לפסול את השיא שלה.

בעיני המוות בגיל צעיר מוכיח מעבר לספק סביר שהיא השתמשה בסמים(פשוט לא נראה לי סביר שספורטאית בת 39 תמות בנסיבות שהיא מתה).

חוץ מזה לדעתי הסיבה היחידה המוצדקת לפסול סמים היא אם הם פוגעים בבריאות של מי שמשתמש בהם.
אם כדורים שיקויים וזריקות יכולים לשפר את ההישגים בלי לסכן את הספורטאי אז צריך להתיר אותם.

סלים וארזה

New member
מנהל
היו מקרים בהם כדורגלנים מתו במגרש אפילו כשלא לקחו שום סטירואידים או סמים.
אחת הבעיות השכיחות אצל ספורטאים היא לב מוגדל. שחר פרקיס פרש מטניס עקב הבעיה הזו. גם היו מקרים של התקפי לב, שבץ, התעלפות בגלל מכת חום ובליעת לשון ועוד מקרים אחרים.
מותה של פלורנס גריפית' ג'וינר הוא אמנם מחשיד, אבל עדיין לא מצביע באופן ודאי על שימוש בסמים.

סלים וארזה

New member
מנהל
ועוד משהו לכל תרופה שאינה הומיאופטית יש חשש לתופעות לוואי. כך שקשה למצוא סם או רכיב כלשהו שבריא לכולם. תקרא מה כתוב בעלון שמצורף לאקמול שכולנו לוקחים בלי לחשוב פעמיים

aaa123

Member
פלורנס גריפית ג'וניור לא מתה בזמן פעילות ספורטיבית מאומצת ,והשאלה היא אם היו מקרים שכדורגלנים שלא לקחו סמים מתו בנסיבות דומות.

חוץ מזה מעבר לספק סביר זה לא חייב להיות ודאות של 100 אחוז וגם ודאות של 99.9% מספיקה,ועוד לפני מותה היו סיבות לחשוד בשימוש בסמים כך שאם נניח שלפני מותה היה ספק של 10 אחוז שאולי היא לא לקחה סמים (שזה ספק סביר) אפשר לומר שהספק הזה הצטמצם אחרי מותה לספק שהוא ספק בלתי סביר.

לגבי הסיבות לחשוד שהיא לקחה סמים לפני מותה הנה ציטוט מויקיפדיה:

"לאחר ששברה את שיאי העולם ב-1988, החלו לצוץ שמועות לגבי האפשרות שנטלה סמים לשם השגת תוצאות אלה. תרמו לכך העובדה כי הגיעה לשיאים בתוך זמן קצר כל כך, גילה המאוחר יחסית לאצניות במרחקים קצרים (28), והשינויים הפיזיולוגיים שחלו בגופה באותה שנה בלטו לעין["

סלים וארזה

New member
מנהל
אני לא מדבר על הישגים ספורטיביים בגלל סמים. יש לי חשדות שכן היו כאלה. אבל לקחת את המוות כגורם זה קצת מוזר.
יש לא מעט ספורטאים שנתפסו בלקיחת חומרים אסורים, והם חיים לאורך שנים.
מצד שני יש לא מעט מקרי מוות בין מתאבקים בידוריים ששם חומרים אסורים היו
מאוד מקובלים בעבר.
למרות זאת אני לא ממהר להקיש בין מותה של פלו ג׳ו לבין סמים.

למעלה