סמים במסווה

annagr

New member
סמים במסווה

אני שומעת לי בשקט את מיסטר טמבורין מן (כן, אני מתעצלת לכתוב את זה באנגלית) של בוב דילן, מפרשת כל שורה בהקשרה המקורי (סמים), ואז מחשבה עלתה בראשי, איזה עוד שירים כאלה קיימים? איזה עוד שירים שמדברים על סמים בהסוואה אתם מכירים? שרשרו לפה כאלה, ואם אפשר גם על מה השיר מדבר ואיך מפרשים את זה בהקשר הסמים. :)

יש ג'אנר שלם כזה

קוראים לו פסיכדליה, הוא היה נפוץ בסוף שנות השישים, יש כמה מאות אלפי אם לא מיליוני שירים כאלה.

annagr

New member
פסיכודליה

לא בהכרח מדברת על סמים, היא נכתבה תחת השפעתם... לרוב אלא סתם שירים הזויים שמשולבים בהם כלים שונים ומדברים על נושאים שונים לדוגמא באלבום הראשון של פינק פלויד שנחשב לפסיכודלי, לא מדברים על סמים מדברים על כל מיני נושאים בצורה הזויה.. נסה לנתח את Bike ותראה למה תגיע... הבקשה שלי הייתה אחרת, שירים שמדברים על סמים בצורה מוסווה :)

באלבום הראשון של הפלויד

יש בהחלט סבטקסט של סמים. הם היו "פס הקול" למסרים שכותב השירים, סיד בארט, ניסה להעביר, ואולי יותר מזה. אני יודעת שלא בדיוק את זה את מחפשת, אבל ניחא. זה גם לא כל כך משנה, כיום - במיוחד לאחר שאנו יודעים לאן בדיוק הסמים הביאו את בארט. ואם אפשר לנצל"ש את הדיון - בפורום פינק פלויד מתנהל בדיוק עכשיו דיון על פסיכדליה, והאלבום הראשון של הפלויד ינותח בשבוע הבא. את מוזמנת.

כמה דוגמאות

ניתן למצוא בטור שכתבתי בעבר על האלבום STICKY FINGERS של האבנים המתגלגלות. בחלק מהמקרים הסמים מופיעים בשמם המפורש בשיר ובאחרים הם רק נרמזים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=552&art_id=347

נצל"ש...(לא קשור)..

ראיתי היום תוכנית ב-vh-1 - "הרגעים הגדולים של הרוק הכבד". אז בכל אופן,בשנת 89 (אם אני לא טועה) בפעם הראושנה (אם אני לא טועה) בפרסי הגראמי הנחשבים,הכניסו את הקטגוריה של "הופעת הרוק כבד\מטאל הטובה ביותר". המועמדים : AC\DC (שתמיד נחמד לקרוא להם AB\CD:),מטאליקה,ועוד כמה צרחנים ששכחתי את שמם..וגם ג'טרו טאל (!),שממש אין לי מושג מה הם עשו שמה. אליס קופר הגיש את הפרס,וכשהוא קרא מי הזוכה,הוא אמר שהוא שהיה בהלם,כי,טוב,ג'טרו טאל זה ממש לא רוק כבד או מטאל.ומטאליקה עשו המון רעש על זה (הם כביכול היו המועמדים ה"רציניים" שהיו צריכים לזכות,ומטאליקה צחקו על הגראמי,בטענה שאין להם מושג מה זה בכלל רוק כבד או מטאל). שנה אחר כך,באותה קטגורייה (וג'טרו טאל לא היו מועמדים לזה..),מטאליקה זכו,ואחד האידיוטים מהלהקה (נדמה לי שהמתופף) אמר ב"נאום זכייה" - "אנחנו רוצים להודות לג'טרו טאל שלא הוציאו דיסק השנה".דביל. אמנם הגראמי קצת דפוק,אבל רק בגלל מה שהדביל הקטן אמר,אני שונאת את מטאליקה יותר מאשר שנאתי אותה פעם. הם לא רבע מג'טרו,והם גם לא יהיו.

HelterSkelter1

New member
מוכר ../images/Emo13.gif

וחביב
לדעתי האמירה "אנחנו רוצים להודות לג'טרו טאל שלא הוציאו דיסק השנה" יורדת על הגארמי יותר מאשר על ג'ת'רו טאל. כמובן שממש ממש אי אפשר להשוות בין ג'ת'רו למטאליקה, לא מבחינת הסגנון, ולא מבחינת האיכות (לדעתי לפחות).

MajorWinters

New member
לרדת על טול???../images/Emo19.gif

(אני Sith Master לשעבר) זה בכלל לא ירידה... ההפך. זה כאילו הם אומרים- אם הייתם מוציאים דיסק לא היינו זוכים... טוב אולי זה כן ירידה.... אבל באמת יותר על הגראמי. אגב לא יודע אם בקשר לרוק כבד נכון או לא נכון. אבל באמת הופעות מדהימות. ראיתי כמה קטעים- אנדרסון הזה.... הוא משוגע!!!!! חולה עליו!

מה?

בכל אופן,זה יותר ירידה על הגראמי,צודקים,אבל כשמטאליקה הפסידו לג'טרו טאל,אז הם דיברו בראיונותץ אחרי זה בסגנון של ג'טרו-סתם-מעאפנים-אנחנו-הרבה-יותר-טובים,מה שכמובן לא נכון.יעני "מי אלה ג'טרו טאל כבר??". עדיין,מטאליקה הם לא שליש מג'טרו.

SickAgain

New member
שליש?!?! נסחפת!!

אלכוהוליקה הם לא: 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 מג'ת'רו!

למעלה