סמים בגרעין

kedeman

New member
אני מאמין שאת מכירה מישהו שמשתמש

הסתבר לי שזה כל כך נפוץ ואני נוטה לא לשים לב לדברים כאלה בדרך כלל (ואפילו לא יודע איך מריח גראס) סביר להניח שאת מכירה מישהו שמשתמש אבל לא יודעת שהוא משתמש (אין שום סיכוי שאף אחד מהשכבה שלך בביץ ספר לא משתמש... וחבל שכך) מהחבר'ה שלך יש מצב שלא משתמשים - וטוב שכך דילמה - גיליתם שחבר שלכם נמצא כרגע במנצ'יז עצבני (מכן נובע... לפני לא הרבה זמן הוא עישן. מנצ'יז - כינוי להתקפת רעב ואכילה שנגרמת אחרי עישון גראס) מה אתם עושים איתו? הייתם מספרים למישהו? איך הייתם מתמודדים איתו? (ואני לא מדבר על הקטע של האוכל... אלא על הקטע של השימוש)

לא קל לענות על כזאת שאלה כשלא

יודעים בעצם איך מצב כזה נראה.. הרי כאן, באותו השרשור אנחנו גם מדברים על זה שמעולם לא שמענו על חבר שמשתמש בסמים.. היחס שלי לסמים הוא נורא שלילי וככה גם של רוב החברים שלי. אני לא רואה אף אחד מהחברים שלי עושה כזה דבר, אפילו לא מדמיינת את זה ולכן גם אין לי מושג איך הייתי מגיבה. אני מניחה שבסוף הייתי פונה לחבר טוב אחר שמכיר את אותו בנאדם ומתייעצת איתו. יום נעים לכולם האינטרנט שלי עובד!!

קשתונה

New member
שי דיברתי על...

אנשים שאני באמת מכירה ומדברת... ברור לי שיש אנשים בשכבה שלי שמשתמשים בסמים... העניין הוא שאין לי מושג מי... ואין לי שום מידע על אדם כזה בשכבה שלי... (בניגוד לזה שנמדתי כששאלו למי יש בשכבה הומואים ולסביות אז שלא תגידו שאני מחוץ לעניינים חס וחלילה:)) ועל החברים שלי... באמת באמת ואני יכולה להבטיח לך...שאף אחד מהם לא משתמש בסמים. אלא אם זהר רוצה לספר לי משהו

kedeman

New member
אבל....

אין נוער לא איכותי בתנועה שלנו!!! (יש נוער עם פוטנציאל רע...)

נ ו ם

New member
זה לא היה ככה בדיוק

עוד לפני שהם חשבו מה לעשות עם הענין הם דיברו על זה עם המנחה שלהם, לא ממש בידיעה שזה ישר יעבור הלאה. אני אישית חשבתי לעצמי מה המנחה שלנו היתה עושה, אבל אז הגעתי למסקנה שזה לא משנה מה היא היתה עושה אני הייתי מעבריה את זה הלאה בעצמי כי אני לא חושבת שיש מקום לכאלה דברים בגרעין. מה שהם עושים בבית זה הענין שלהם אבל לא כל מה שאתה עושה בבית אתה יכול לעשות כשאתה בגרעין.

kedeman

New member
בטורים באתר?

אני לאקיבלתי אף אימייל ממך לטור באתר אם את רוצה להכניס אותו את מוזמנת לשלוח אותו אלי באימייל [email protected]

S a l i t

New member
יש לי שאלה

למה החומרה לגבי השתכרויות של גרעינרים היא הרבה יותר קטנה מאשר החומרה לגבי סמים?

אומנם אני לא מוסמך לענות

אבל זה בטח נובע מכך שסמים זה לא חוקי. יש לא מעט הגיון במה שאת אומרת.

שלומות!

אני נגה, אבל את יכולה להבין את זה מהכינוי שלי. אני מד"צית מעמק יזרעאל. אממ.. רציתי לשאול אותך את מי העיפו, אבל זה כבר כתוב פה. אז.. מה יהיה איתם עכשף?

taltoolit

New member
אמממ...

א. בכלל לא הגרעינרים הלשינו על אחרים ובעצם אין פה הלשנה כי זה דיי חובה להגיד את זה בשיחה השבועית עם העובדת הסוציאלית זה התברר והיא הייתה חייבת לדווח. ב. בקשר ל3 אותם העיפו , וכרגע למושבים שהגרעינרים שלהם הם אלה שעפו (כמונו למשל) שאר הגרעינרים שנשארים מתחלקים בינהם למושבים. ג. יהיה טוב הא? :)

הבהרות

זה בהחלט נכון שלשום נוער, משובח או לא, מגלבוע או ממקום אחר לא מגיע שידריך אותך אדם שבחר להשתמש בסמים במסגרת תפקידו, הדברים נכתבו בלהט אז הבנה... ואני בהחלט מסכימה שלא צריכים לעבור בשקט על השתכרויות של גרעין בקומונה אם אני כרכזת הייתי יודעת שבגרעין שלי השתכרו זה לא היה נגמר בשקט, אבל אנחנו לא תמיד יודעים ולרוב הגרעינרים מסתירים את זה והם יודעים למה. אני אישית חושבת שאין הבדל בין סמים לאלכוהול בתוך הגרעין, אולי יש גרעין שחושביחם שכן יש הבדל? אני לא יודעת. ואנשים יקרים זו לא הלשנה! האם כחברים בצוות הדרכה הייתם רוצים שהשותף שלכם ישתמש בסמים? מה זה יגיד עליכם? מה אומרים עכשיו על הקומונה של גלבוע? חריגה מנורמות וחוקים מכתימה ארגון שלם כפי שאולי יקרה לגרעין בגלבוע, וכולי תקווה שלא.

מעיין©

New member
כל הכבוד לג"ע גלבוע../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

על האומץ, על הנכונות לעשות את הדבר הנכון ועל זה שהם מחזיקים מעמד
בתור גרעינרית בעצמי (מרום הגליל), אני חושבת שאני מדברת לא רק בשמי שאני אומרת- אנחנו מאחוריכם

פIלי

New member
אני לא חושב שאני מבין

העובדה שהם משתמשים בסמים עושה אותם גרעינרים \ מדריכים פחות טובים או איכשהו פחות כשירים להדרכה? לפי איך שאני רואה את זה, הם עפו כי הם עברו על החוקים של הגרעין, לא כי הם בהכרח לא גרעינרים טובים בגלל זה.

S a l i t

New member
אני לא חושבת שזה בכלל משנה

(לצוות הבוגר של גילבוע..) בהנחה שהגרעינרים עברו על החוקים של הגרעין, אסור להשאיר אותם בתפקיד. אף אחד, לפי מה שאני הבנתי, לא זילזל בכושר הדרכה שלהם להיפך, אני חושבת שאם היכולת הדרכה שלהם היתה פגומה, אין סיכוי שהם היו מתקבלים לגרעין, בייחוד בהתחשב בסלקציה ובמיונים שהגרעינרים עוברים. למרות שניראה לי שתמיד יש מקום לכופף את החוקים. (ראה ערך: סיפור עמרי-הרן בערבה...
)

hadasbaril

New member
זה בהחלט משנה.

לדעתי כאשר מתשכרים\משתמשים בסמים הגרעינרים פוגעים בעצמם. לא רק פיזיץ אלא גם בחניכים:נותניםדוגמא אישית, רעה והם כבר לא יצוגיים. אנ בגרעין שהסכים לפתוח את הנושא לכולם.

michaly babe

New member
מסכימה עם עניין הדוגמא האישית

כשהייתי בכיתה ח', ילדה תמימה ביותר (כן, היו ימים כאלה..
) וגיליתי שהגרעינרית שלי מעשנת הייתי בשוק עצום. אני יודעת שזה בסה"כ עישון סיגריות , שהיום נראה לי רגיל ושגרתי אבל באותו זמן זה השפיע עלי המון, ואיך שהוא חלק מהאמון שהיה לי באותו גרעינרית אבד.. אני חושבת על החניכים של גלבוע. עזבו את צוותי ההדרכה הבוגרים יותר, חניכים\- ילדים קטנים, שבאמת מסתכלים על המדריך והגרעינר בתור אלוהים, אסור שיראו את האלוהים שלהם מתנהגי בצורה פסולה- עוברים על החוקים לא רק של הגרעין, אלא גם חוקי המדינה. גריענר אמור לשמש דוגמא ומודל לחיקוי, ברור שאף אחד לא מושלם אבל עצם המעשה של אותם חברי קומונה, מעבר להשלכות של המעשה עצמו, נהגו בחוסר אחריות ברור- שרק בגללו היו צריכים להיות מודחים.

פIלי

New member
טוב

ברור שלעשן ליד החניכים הופך אותם למדריכים לא טובים עד גרועים ביותר. אבל אם הם מעשנים שהחניכים לא רואים\שומעים\יודעים זה לא הופך אותם למדריכים פחות טובים. לדעתי. ולמה זה משנה? זה לא. פשוט הטענות שאנשים שמעשנים סמים לא צריכים להדריך הנוער הנהדר של גלבוע נראות לי קצת מטופשות.

למעלה